Podjeli

Zahvaljujem se svima nazočnim na današnjem predstavljanu. Veliko hvala Zavičajnom društvu Sinac iz Zagreba i Narodnom Sveučilištu Dubrava što su organizirali i omogućili današnje predstavljanje knjige  „Biskup dr. sc. Mili Bogović“. Posebna zahvalnost predstavljaču prof. dr. sc. Anti Beženu. Počeo sam rad na ovoj knjizi još dok je biskup bio živ, a završili smo je zajedno don Anđelko i ja nakon njegove smrti.  Objavili smo je s posvetom:

Uspomeni na velikoga hrvatskog biskupa dr. sc. Milu Bogovića

U današnjoj Hrvatskoj mala je vjerojatnost da će država pomoći tiskanje knjiga koje se odnose na domoljubni rad niza izuzetnih Hrvata. Jedan od takvih je biskup Bogović. Vjerujmo da će rezultati nedavnih izbora pomoći da se i to promjeni.

 Moj doprinos u tome je da sam pisao knjige o svojoj suradnji s nizom izuzetnih Hrvata u domoljubnom radu  odnosno ako sam u svojim knjigama imao dovoljno tekstova u kojima se govori o njima pa se mogla napraviti takva knjiga o njima.

Osim ove knjige o biskupu Bogoviću i slijedeće knjige su o našim biskupima:

 1. Pečarić,Četvrti stup moje Hrvatske /Biskup dr. Vlado Košić, Zagreb, 2019. str. 398.

Pečarić, Biskup prof. dr. sc. Valentin Pozaić, Portal dragovoljac.com, 2020.

 1. Pečarić,Biskup prof. dr. sc. Valentin Pozaić – Druga knjiga,dragovoljac.com, 2023.
 2. Pečarić,Biskup dr. sc. Vlado Košić / Četvrti stup moje Hrvatske 2.,dragovoljac.com, 2024.

i printano izdanje: Zagreb, 2024., str. 710.

 1. Pečarić,Jubileji Biskupa Košića, Zagreb, 2024., str. 224.
 2. Pečarić,Biskup Josip Mrzljak,dragovoljac.com, 2024.

O jednoj poruci kardinala Kuhariću je knjiga:

 1. Pečarić,Razgovarajte s velikima s polazišta principa, nikada na koljenima,dragovoljac.com, 2023.:

U planu mi je knjiga o njemu u kojoj će biti i drugi tekstovi iz mojih knjiga.

S don Kačunkom radim na knjizi o biskupu Jezerincu.

Nadam se i mojoj knjizi o biskupu Anti Ivasu.

Svi oni su dali izuzetni doprinos hrvatskoj borbi za neovisnost.

Trebam li uopće upozoriti i na moju knjigu o blaženom Stepincu:

 1. Pečarić,Branili smo Stepinca, Portaldragovoljac.com, 2021.

U ovoj knjizi je o toj mojoj suradnji s biskupom Bogovićem dano u prvom od tri poglavlja:

BISKUP BOGOVIĆ U PEČARIĆEVIM KNJIGAMA.

A u toj našoj suradnji meni je od posebnog značaja Biskupovo sudjelovanje u otvorenim pismima.

Prvo takvo pismo je bilo u povodu  štrajka glađu Branimira Glavaša. Apel SPASITE ŽIVOT BRANIMIRU GLAVAŠU I OMOGUĆITE MU OBRANU SA SLOBODE iz 2006., a potpisali su ga biskupi: Mile Bogović, Valentin Pozaić,  Želimir Puljić, Želimir Puljić i Marin Srakić i 19 akademika. Skupljao sam potpise u petak poslijepodne, u subotu u 10 sati sam ga poslao HINI. HTV je naš «Apel» dao kao prvu vijest u svom Dnevniku u 12h, a već tog istog subotnjeg poslijepodneva Glavaš je stigao u svoj Osijek.

Dvije godine kasnije biskup Bogović je potpisnik i dva pisma u povodu napada na Marka Perkovića Thompsona:_

PISMO THOMPSONU   i

HRVATSKOJ JAVNOSTI O ZABRANI KONCERATA MARKA PERKOVIĆA THOMPSONA.

I ti napadi traju doslovno do današnjeg dana.

Tri godine kasnije 2011. biskup Bogović je potpisnik dva otvorena pisma:

PISMO VIJEĆU SIGURNOSTI UJEDINJENIH NARODA i

PROSVJED ZBOG NAPADA NA PRAVNI SUVERENITET REPUBLIKE HRVATSKE

Prvo se odnosilo na sramotni sud u Haadu i naše generale Gotovinu i Markača za koje znamo da su na kraju oslobođeni. Kada smo ga poslali prvi put potpisalo je nas 20 biskupa i akademika i supotpisalo još preko 4000 naših ljudi.

Zadnje pismo koje je potpisao biskup Bogović je iz 2015.

PISMO HAZU

Ono se odnosi na laži o Jasenovcu koje su i danas sveprisutne u RH. Potpisalo ga je veliki broj uglednih Hrvata. Na primjer: nadbiskup Marin Barišić, biskupi Vlado Košić, Mile Bogović, Valentin Pozaić, Ante Ivas, Josip Mrzljak i deset akademika.

Svi znamo da i danas vlast i veliki dio oporbe podržava laži o Jasenovcu. Hoće li se i to promijeniti kao posljedica rezultata nedavnih izbora?

Tako i danas točnije prekosutra imamo Izbornu skupštinu u HAZU na kojoj je jedan od kandidata kao ravnatelj Hrvatskog instituta za povijest u Slavonskom Brodu uklonio ranije postavljenu bistu Utemeljitelju RH dr. Franju Tuđmanu.

Biskup Bogović je bio povjesničar. Surađivao je i s uglednim hrvatskim povjesničarima pa ima preko 100 radova indeksiranih u Google Scholaru i čini se oko 300 citata.

U Crosbiju ih ima puno manje zato što vjerojatno nije bio zainteresiran za upisivanje (pa su upisani samo radovi gdje je imao koautore koji su ih vjerojatno upisali), a i dio njegovih radova je iz vremena prije postojanja Crosbija.

Po svemu tome on vjerojatno nije mogao biti niti je bio zainteresiran da bude akademik,.

Ali kako je onda kandidat onaj iz HIP-a koji pripada grupi s najmanjim h-indeksom od svih znanstvenika u HIP-u? I još uzima pravo javno suditi jednom izabranom hrvatskom akademiku. On drži i lekciju akademicima koji su potpisnici zahtjeva da HIP u Zagrebu dobije Tuđmanovo ime. A neki od njih su na listi najutjecajnijih znanstvenika u svijetu prema Sveučilištu u Stanfordu (SAD): On im drži lekciju o znanstveniku akademiku Franju Tuđmanu priglupom tvrdnjom kako bi davanje imena Institutu po njemu izazivalo sumnju u objektivnost znanstvenika iz tog instituta kada pišu o Tuđmanu. Jak znanstvenik koji ne vidi da samo tvrdi kako to što se taj Institut nalazi u državi kojoj je Utemeljitelj akademik Franjo Tuđman ne bi moglo izazvati takvu sumnju jer je Tuđman Utemeljitelj te države, tj. po to kandidatu ipak je ime povijesnog instituta mnogo značajnije od biti Utemeljitelj te države. Utemeljitelj te države kojemu je on prethodno uklonio bistu kada je postao ravnatelj Instituta koji je nastao zahvaljujući tom Franju Tuđmanu i nekim od potpisnika pisma o davanju Tuđmanovog imena HIP-u Zagreb.

Hoće li doista HAZU na Izbornoj skupštini sebe proglasiti Akademijom redikula?

Je li doista osnovni uvjet za izbor povjesničara za akademika: Napadati akademika Franju Tuđmana jer on je rodonačelnik revizionizma tj. kako su to sjajno definirali dva doktora računalskih znanosti M. Koić i Nikola Banić ZNANSTVENOG REVIZIONIZMA. Za razliku od neznanstvenog POLITIČKOG AKTIVIZMA kojem pripadaju oni ‘istoričari’ koji ne znaju što znači revizija u znanosti.

Zapravo oni koji napadaju na takve priglupe načine akademika Franju Tuđmana  rugaju se samoj Akademiji koja ga je izabrala. Treba uništiti sve što je hrvatsko, zar ne? A biskup Bogović se itekako borio za to hrvatsko! O tome govori ova knjiga!

Jasno je onda zašto je nekima bio dobar i Ivo Drobilica. Ali ipak prije 12 godina nije uspio postati akademik iako mu je tata Slavko kao povjesničar AMATER bez fakultetske diplome bio tada posebni savjetnik Predsjednika Vlade RH i koji je po hrvatskom povjesničaru Davoru Marijanu  pojam revizionizam koji je bio u sferi marksizma, uveo u u Hrvatsku. A Davor Marijan   je drugi na Scopusovoj listi povjesničara iz HIP-a najboljih u HIP-u po h indeksima, a h-indeks našeg kandidata je 0 (NULA).

Da, važno je samo napadati Utemeljitelja RH.

I danas!

Jedan od akademika koji je potpisnik zahtjeva  da se Franju Tuđmana i službeno proglasi utemeljiteljem Republike Hrvatske veliki hrvatski književnik akademik Luko Paljetak nas je napustio. Na moj komentar o tome

(https://bezcenzure.hr/toptema/hrvatski-knjizevnik-sinisa-posaric-o-luku-paljetku/) hrvatski književnik i general Ivan Tolj mi je napisao:

Dragi Joško, hvala Ti da si sjetio Podstrane i našega druženja s pokojnim Lukom Paljetkom. Neka je pokoj vječni ovome zaslužnome hrvatskome književniku i Tvome kolegi, našem prijatelju, akademiku Paljetku. I slava mu! I laka mu bila hrvatska i dubrovačka gruda, koju je toliko ljubio. Da, bio je potpisnik onoga našega pisma i apela da se Franju Tuđmana i službeno proglasi utemeljiteljem Republike Hrvatske. Njegovim odlaskom i to pismo dobiva na još većem značenju. Oni u vlasti, koji su trebali i morali prihvatiti našu inicijativu i na to, između svega ostaloga, su se oglušili… Ništa čudno, zar ne? Međutim, unatoč njihovoj indiferentnosti i oglušivanju, hrvatska javnost sve više prihvaća tu povijesnu činjenicu o Utemeljitelju i vođi hrvatskoga naroda. Jasno, ni to nije bez Tvoga neumorna zalaganja da se mnoge hrvatske “krive Drine” isprave.  Pozdrav, Ivan Tolj

Kako smo na prošlim izborima imali skandal kada smo izabrali jednu Članicu suradnicu, pa su se oni koji su je predložili pravdali kako nisu znali da je ona POTPISNICA DEKLARACIJE O TZV. ‘ZAJEDNIČKOM JEZIKU’, ovaj put sam – vjerujem – na vrijeme upozorio kolege i knjigom:

 1. Pečarić,Napadaju Tuđmana – Da umreš od smijeha /HAZU i Tuđmanova bistadragovoljac.com, 2024.:

HVALA!

Josip Pečarić


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema