Podjeli

APSURDISTAN KROATISTAN
Koliko je degradacije svega hrvatskog potrebno da bi Hrvati napokon počeli koristiti organ, kodnog imena, mozak?

Proteklih mjeseci svjedoci smo negodovanja oko ponašanja velikog Zorana.
Počastio je narod predsjednika raznim epitetima, zamjerio neobilježavanje obljetnica, neizlazak na izbore, kršenje raznih protokola, kao i “sramoćenje” uloge predsjednika.
Najnovije je sada negodovanje oko predsjednikove najave da ne će doći na konstituciju novog saziva sabora.
Čemu negodovanje?
Nije li to isti onaj “normalni” Zoran kojeg ste u prosincu kovali u zvijezde, a na koncu, u siječnju odabrali za predsjednika “svehrvatskog” puka?
Zašto Hrvati nikada ne poštuju, ne tuđu, već vlastitu volju?
Napravimo li mali odmak od Zoranovih avanturističkih, predsjedničih podviga, otvara nam se pogled na gnjusne napade na žene desnog političkog spektra.
Posljednjih dana slušamo o pobješnjelom Vojki koji je svoju riku usmjerio prema Ivoni Milinović, nezavisnoj gradskoj vijećnici koja je skrenula pažnju na korupcijske afere u skolu EPK (Europske prijestolnice korupcije).
Na odvratno ponašanje prema Ivoni nije reagirala niti jedna “ženska” udruga, osim Veljače, koja će vjerojatno nakon onog svog odvratnog osvrta vikati “#spasimeodtužbe”.
Nema Sarnavke, Borićke i ostale “femi klape” koja bi stala u obranu pripadnica ženskog spola.
Izgleda da je danas pojam “žena” postao relativniji od pojma “političar”.
Tako je u javnom prostoru, na državnoj televiziji, stanovitom “Macanu” dozvoljeno gospođu Karolinu nazvati, ni manje ni više, nego “spodobom”.
Ponovno nećemo čuti reakcije stanovitih feministkinja, ali vjerojatno ćemo čuti apsolutnog pobjednika izbora, koji je za potpredsjednika vlade stavio dotepenca iz Hadžićeve stranke, kako pravda svoj PRovca iz sjene.
Smatram da bi bilo bolje za potpredsjednika vlade imati gorljivu feministkinju iz redova zelenih, nego li nekoga iz redova onih koji su devedesetih počinili genocid u Vukovaru.
Čak ni nakon svih ovih apsurda narod nije shvatio da bi trebao koristiti stanovitu stvar s početka članka kada idući put izađe glasovati, ako bude sreće, jer kako je krenulo mogli bi kroz neke četiri godine, s obzirom na broj u kojem dolaze “oni koji se neće ovdje zadržati” uvesti šerijat ili neku apsolutnu islamsku diktaturu, jer je po svemu sudeći i vatra postala pristrana.
Iva Svaguša


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema