Podjeli

Osim što živimo u dužničkom ropstvu , živimo u velikim obmanama i lažima , INA-MOL, HEP sve su to pitanja trenutne politike tj , jedan veliki igrokaz bez dokumenata.Da ne kažem da su opet u igri mogući sukobi interesa , dakle opet …..

Ovo je kao logor gdje jedan stražar čuva četiri miliona zarobljenika  a nije naoružan oružjem.!

S’ toga samo dužničko ropstvo u kojem veći dio građana Republike Hrvatske i nije neki problem obzirom da još malo nitko od nas neće moći imati ništa svoje privatno, koliko smo u biti i na koje načine sve zaduženi pitanje je ?

Ali glas naroda i puka se ne čuje , u koliko bi itko i postavio nekako pitanje na njega se sruči nebo i zemlja . Odmah uslijede napadi već uvelike dobro uigranih timova ove bijedne politike, kako su Branitelji prodali svoje dionice.

DA se Fond hrvatskih branitelja 2008. godine nije odazvao na javnu ponudu za kupnju dionica INA-e koji je objavio MOL i prodao svojih 700 tisuća dionica, Hrvatska bi danas bila u znatno boljoj situaciji kao suvlasnik nafte kompanije te bi mogla računati na više od 51 posto dionica.

Meni to izgleda kao nečija dobro osmišljena strategija sa odmakom kad zaškripi krivce imamo i po kome nego opet po Hrvatskim Braniteljima , degutantno.

Vratimo se sada u prošlost. Ina je preoblikovao u dioničko društvo 1993. godine, a deset godina kasnije Vlada Ivice Račana prodaje 25 posto plus 1 dionicu Mađarskom MOL-u.

Iste 2003. godine osniva se Fond hrvatskih branitelja, koji s radom počinje 2005. godine te se u njegovo vlasništvo daje 7 posto dionica Ine, odnosno 700 tisuća komada.

„Sanaderova vlada prodala je 17 posto kompanije

Vlada Ive Sanadera 2006. godine pokreće javnu ponudu dionica u kojoj je država prodala 17 posto kompanije, a godinu dana kasnije dodatnih sedam posto prodano je po povlaštenim uvjetima i radnicima Ine.
Kada se nakon ovih podjela i prodaja dionica vlasnička struktura kompanije raspršila, MOL objavljuje ponudu za preuzimanje. Javna ponuda MOL-a objavljena je početkom rujna 2008. godine.
Mjesec dana kasnije upravni odbor Fonda hrvatskih branitelja donosi odluku o prodaji svih svojih dionica ukupno 7 posto kompanije Mađarima, za ponuđenu cijenu od 2800 kuna. To je Fondu hrvatskih branitelja donijelo 1,96 milijardi kuna.“ I naravno tko je ovo objavio nego Index . hr to je i očekivano , samo pitam se do kada će mo dopuštati rasprodaju svega što nosi naziv Hrvatsko obzirom da će nam na posljetku ostati samo voda i nju će prodati nešto već je , i hoćemo li mi doista biti podstanari u svojim privatnim kućama i stanovima.

Mislim da hoćemo jer ovo je plansko uništavanje svega Hrvatskoga a cijena je ne bitna , oni koji ovako i u ovom smjeru državu vode njima to nije niti najmanja briga.

Danas možda jesmo u dužničkom ropstvu svoje države sutra ćemo to bit u okvirima cijele Europske unije , dakle i to nije sve jer kako čitam piše da će se u najbržim mogućim okvirima kuna zamijeniti eurom , i pored ovako loše ekonomske, socijalne politike , pored ovakve loše strateške politike i još gore demografske slike i politike , neka nam samo dragi Bog pomogne.

Ostaje pitanje 1991 godine kada smo se ne pitajući se za cijenu obukli u ponosne Hrvatske odore za što ? za slobodu Lijepe naše Domovine . a danas ispada da smo crvenu petokraku zamijenili žutom u kojoj gubimo apsolutno svoj identitet ,danas prema nama nema poštovanja, danas smo mi Dragovoljci , Veterani Šta pitam vas ? Šaka jada jeli , hm ali tu nema istine ne Hrvatski Vojnik nikad se ne predaje , jedino što će nam ostati nametnuto kao pitanje je, JESMO LI VAM OSTALI DUŽNI BRAĆO ?

S NAMA STE – P.U.M.B    ISTINA ​JE VODA DUBOKA

Za Portal Bez cenzure, Književnica i Novinarka:​

Jadranka Balatinac


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema