Podjeli

Slučaj hrvatskih parova kojima se stavlja na teret trgovanje djecom iz DR Konga postao je goruća tema hrvatskih medija, ali u fokus je doveo i Općinski sud u Zlataru koji u svojoj arhivi ima bizarnu presudu.
⬇️
Gospođa Nataly Anderson ostala je bez svoje djece koju je oteo njezin bivši suprug, ujedno i bivši djelatnik SOA-e, Zvonimir Marinović.
Ova trauma gospođe Nataly i njezine djece dočarava koliko je hrvatski pravosudni, ali i socijalni sustav trul i korumpiran.
Obitelj gospođe Nataly živjela je u Donjoj Stubici, Nataly je bila zaposlenica HT-a koja je prehranjivala obitelj, dok se gospodin Marinović zbog političkih slagalica našao u carini, degradiran. (Slučaj Karamarko, curenje dokumenata, UDBA)
Nakon nekog vremena sele u Englesku kod Natalinih roditelja kako bi se oboje ostvarili i omogućili djeci bolji život, međutim stvari kreću nizbrdo.
Gospodin Marinović odlučuje otići s djecom u Hrvatsku, do svojih roditelja pod krinkom odmora. Majku pita dokumente djece, uzima osobne iskaznice i putovnice. Taj postupak gospođi postaje sumnjiv, pa ga pita o njegovim namjerama, na što gospodin odgovara da je otmica djece teško kazneno djelo.
Marinović otima djecu, a Nataly Anderson iz Engleske pokreće postupak protiv Marinovića.
Sud donosi rješenje da se djeca vrate majci u Englesku, ali Marinović se žali na sudsku odluku.
U međuvremenu gospođa Anderson dobiva prijetenje i ucjene od strane Marinovića da neće više nikada vidjeti djecu ako se ne vrati u RH.
Da napomenem, gospođa je u Engleskoj radila kako bi prehranila obitelj.
Kada je pitala Marinovića od čega će živjeti kada se vrati u RH i da otkaz, isti joj je odgovorio da će ih pomagati NJENI roditelji. Za to vrijeme Marinović pokreće razvod braka za koji Nataly ne zna, a razvod je bio jedna od prijetnji, zanimljiv je i detalj kako je Marinović koristio seksualne manipulacije, a istovremeno prijetio razvodom.
Zanimljivo je kako je jedan sudski postupak pokrenut za vrijeme dok prvi još nije dovršen.
Osim razvoda, Marinović je tražio puno skrbništvo nad djecom, alimentaciju u iznosu 10 000 kuna i stan koji je pripadao Nataly Anderson.
Isti je živio u stanu u kojem je bila prijavljena Nataly i sakrivao joj sudske pozive i obavijesti o postupku.
Ponovno se odvija sudski postupak po pitanju otmice djece, sada na sudu u Zlataru, sudac je Neven Kucelj. Majka gubi parnicu, odbačeni su svi dokazi protiv Marinovića jer su bili u elektronskom zapisu. Četiri djelatnika centra koji su sudjelovali u procesu bili su pod istragom USKOK-a, kao odvjetnica Marinovića, ali i sam Marinović.
Slučajem se osim Nevena Kucelja, bavio i predsjednik suda u Zlataru, Vinko Vladić.
Kako se Nataly vratila u RH, u tijeku je postupak oko skrbi nad djecom kojeg provodi CZSS Donja Stubica, majka shvaća da su odluke nezakonite i odlazi s djecom. Slali su je i u Polikliniku za djecu i mladež, a kada je vidjela kako rade, majka se obraćala i političarina koji su se oglušili na apel.
Nakon toga sud vraća djecu ocu, pritom zanemarujući rizik koji to predstavlja za djecu koja su izjavila da žele živjeti s majkom.
Još jednom se potvrđuje činjenica, da bi ostvarili pravdu i borbu za djecu, morate biti bankomat.
Nakon što shvaća da je sustav korumpiran, Nataly pokreće međunarodnu udrugu kako bi ovu problematiku približila ljudima.
U Hrvatskoj je išla sve so Ustavnog suda, ali tamo je zatekla Ingrid Antičević Marinović, poznanicu njenog bivšeg supruga.
2020. godine, Večernji list objavljuje tekst o ovom slučaju.
Gospođa se javila Indexu, ali odgovor od njih nije dobila.
Kako sam i sama ranije pisala, oni koji bi trebali raditi u korist djece, najviše rade na njihovu štetu i uništavanju im živote. Svaki program obuke socijalnih djelatnika provodi se uz pomoć programa EU, koriste se novci EU, ali izgleda da je taj novac namjenjen za sve osim za pomoć djece kojima besramno trguju oni koji bi ih trebali štitit.
Fotografije: Nataly Anderson
Hvala Nataly što je sa mnom podijelila svoju priču i pomogla u rasvjetljavanju činjenice kakvi nas kriminalci okružuju.
Iva Svaguša


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema