Podjeli

Predstavnici inicijative “Dinamo za Maksimir” prošlog tjedna su posjetili Dinamovce diljem Hercegovine. Glavni sukus svega mogao bi se ukratko podvesti pod stih iz hercegovačke gange – “Oj Dinamo, ‘ko udari na te, iz Hercegovine pucat će granate!”
Parafrazirali bismo ovdje i jednu divnu, poznatu pjesmu – naši prijatelji iz Tomislavgrada, Šujice, Kupresa, Livna, Međugorja, Čitluka, Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega, Posušja, Mostara, Čapljine i drugih mjesta poručuju:
“Branit ćemo Dinamo i Dinamovce naše,
Hercegovci ničeg se ne plaše!”
Predstavnici naše inicijative za novi stadion prisustvovali su sjajno organiziranom ljetnom kampu GNK Dinamo u Tomislavgradu, koji je zapravo bio i glavni povod naše mini turneje po Hercegovini. Na kampu je bilo 135-ero djece, uzrasta od 7-16 godina, i to iz BiH, Hrvatske i iseljeništva.
 Posjetili smo i naše drage prijatelje u Čitluku, jednom od najvećih Dinamovih uporišta u Hercegovini, u Udruzi navijača ‘’Dinamo u srcu – Brotnjo’’. Bili smo i u Mostaru, Livnu, Međugorju, Kupresu, te u Širokom Brijegu koji nam je bio baza za zadnja dva dana naše turneje po Hercegovini.
Hercegovina je uistinu čudo😍🇭🇷💙
Nigdje takve emocije i ljubavi prema Dinamu i Hrvatskoj. Kao i Hrvatska, tako se i Dinamo brani u Herceg Bosni. Nigdje takve ljepote, prirode, takvih ljudi, prijatelja, takvih krajolika, takvog kamena… Najtvrđeg. Generalno govoreći, dojam je – najdomoljubniji, najvjerniji, najtvrđi, najborbeniji, najspremniji, najneiskvareniji hrvatski narod je u Hercegovini. Bez podcjenjivanja ikoga drugoga s bilo kojeg drugog područja. Vjerojatno je to odraz povijesnih i geopolitičkih okolnosti na tom području kroz stoljeća kao nigdje drugdje i naravno – gena kamenih. Takvi su rođeni, ‘na kamenu ka na svili’, nepokolebljivi i čvrsti kao stijena, hrabra srca i kamenih gena  – kako izvrsno kaže jedna pjesma.
Naravno, nismo zaboravili niti Dinamovce u srednjoj Bosni, koje posebno moramo spomenuti ovom prilikom – Vitez (KND ‘’Vitez’’), Kiseljak, Kraljevu Sutjesku, Busovaču, Novu Bilu, Travnik… Sada već najavljujemo – njih ćemo također posjetiti prvom sljedećom prilikom. Kao što smo došli u Hercegovinu, također ćemo s jednakom radošću i zadovoljstvom doći gdje god ima naših prijatelja koji nose Dinamo u srcu – od Slavonije, Bosanske Posavine (Derventa, Odžak, Bosanski Brod, Orašje, Brčko, Gradačac, Doboj…), srednje Bosne,  Dalmacije, Like, Zagorja, Istre pa do naše dijaspore diljem svijeta.
Na kraju, od srca💙 zahvaljujemo na iskazanoj velikoj podršci za našu inicijativu za novi stadion, te na neizmjernoj, bezgraničnoj ljubavi, emocijama, gostoljubivosti i pažnji kojom su nas tijekom boravka u Hercegovini obasuli naši domaćini, organizatori ljetnog kampa GNK Dinamo u Tomislavgradu, prijatelji iz Udruge navijača “Dinamo u srcu – Brotnjo” u Čitluku, te brojni prijatelji i članovi velike Dinamove plave obitelji u Kupresu, Širokom Brijegu, Međugorju, Mostaru i svugdje po Hercegovini.
#HercegovinaVoliDinamo
P.S. I ovom prilikom pozivamo sve istinske Dinamovce, iz svih Dinamovih navijačkih Fb stranica i grupa, bez obzira na navijačke frakcije, određena razmimoilaženja u stavovima, političke preferencije i slično – neka se priključe našoj inicijativi i neka nam pruže podršku u našim nastojanjima da se izborimo za novi Dinamov stadion na Maksimiru.
Uprave i igrači prolaze, ostajemo Dinamo i mi. Svima nam je zajednička ljubav prema Dinamu. Mi u inicijativi za stadion želimo i trebamo podršku svih Dinamovaca, svih koji iskreno vole ovaj svehrvatski simbol i ponos. Za zajednički, sveti cilj – za novi stadion i za još moćniji i jači Dinamo.💙💪🇭🇷
#DinamoZaMaksimir


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema