Podjeli

Cibona je ove sezone s mladom ekipom bez problema osigurala ostanak u regionalnoj ABA ligi, osvojila Kup Krešimira Ćosića i izborila finale doigravanja HT Premijer lige.

Isto tako, klub vodi veliku borbu za rješavanje pitanja financija i preživljavanja. O najnovijim događanjima u Ciboni oglasio se sam klub objavom na mrežnim stranicama.

Dio pripoćenja sa službenih stranica Kluba:

Tijekom procesa restrukturiranja započetog krajem 2021. godine, kojim je u prvoj fazi provedena potpuna depolitizacija Kluba, u drugoj je fazi proveden proces koji je rezultirao financijskim clean startom i osiguravanjem najviše razine transparentnosti financijskog stanja Kluba i njegove stabilizacije.’Ovim činom završio je prvi dio procesa koji je za bio usmjeren pronalasku potencijalnih investitora koji će u sljedećoj fazi preuzeti upravljanje KK Cibona. Predstavnici investitora su i kroz proteklo razdoblje imali svoje predstavnike u ključnim tijelima Kluba, u Upravi i Skupštini, te su imali priliku upoznati se sa svim informacijama i procesima u vođenju Kluba, napomenuo je Mario Petrović.

KK Cibona tijekom vremena u kojem su na čelu Kluba bili Mario Petrović i Mauro Lukić ostvario je brojne sportske uspjehe – borba za doigravanje ABA lige do samoga kraja, nakon dugih devet godina osvojen je Kup Krešimira Ćosića te je momčad osigurala finale prvenstva Hrvatske, prvi puta nakon 2019. godine. Uz navedeno, unatoč brojnim izazovima osigurano je redovito poslovanje Kluba, zadržani su ključni igrači i izabrano je trenersko rješenje koje je umnogome doprinijelo prethodno spomenutim sportskim rezultatima.

‘Vjerujem kako će budući predsjednik Uprave i svi članovi Skupštine te investitori koji su prepoznali vrijednost brenda i snagu kluba nastaviti raditi na dobrobit KK Cibona i svih navijača najtrofejnijeg i najuspješnijeg hrvatskog košarkaškog diva. U proteklom razdoblju prošli smo kroz brojne teške situacije, ali i lijepe trenutke slavlja sportskih uspjeha, tijekom kojih sam u potpunosti bio posvećen dobrobiti Kluba i održivosti njegovog funkcioniranja na svim razinama. Ovim putem želim se zahvaliti svim kolegama u Upravi, Skupštini, Nadzornom odboru, cjelokupnom stručnom stožeru i igračima na razumijevanju i podršci’, istaknuo je Mauro Lukić.

Svim dosadašnjim aktivnostima pa tako i ovim korakom te budući odlukama vodstva Kluba u fokusu je budućnost i opstojnost poslovanja, koje će realnim upravljanjem troškovnom i prihodovnom stranom proračuna, stvoriti preduvjete da KK Cibona postane stabilan sportski sustav poželjan ulagačima u sport i košarku, objavio je Klub u svom priopćenju.

By Branka Mioč


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport