Podjeli

Ovo može samo hrvatska nogometna reprezentacija, predvođena Lukom Modrićem i Zlatkom Dalićem, ili Zlatkom Dalićem i Lukom Modrićem.

Na tisuće i tisuće Hrvata stiglo je u nedjelju u Rotterdam (Nizozemska), prevalivši gotovo dvije tisuće kilometara da vidi i podrži hrvatske reprezentativce u borbi za naslov prvaka u Ligi nacija protiv reprezentacije Španjolske.

Stoga je ove nedjelje (18.lipnja 2023.) cijela Hrvatska bila  kao jedno!

Ovakva  atmosfera, takav nacionalni naboj osjećao se jedino u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Manje je važno što je hrvatska reprezentacija nesretno izgubila, više je važno što je i hrvatska mladost pokazala i dokazala da neizmjerno poštuje i cijeni hrvatsku zastavu, grb i himnu, a samim time i najmanje petnaestak tisuća onih koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Naime, uvijek smo naglašavali i isticali- neka i izgube, ali neka srce ostave na terenu, kao što su i hrvatski branitelji, u borbi protiv velikosrpskog agresora ostavljali i svoje živote.

A ni ovog puta Hrvatska nije izgubila.

Drugu mjesto na jednom ovako jakom i veliko natjecanju ravno je – zlatu.

U  zadnjih 30 i više godina Španjolska, kao i niz drugih  nogometnih vrsta nisu prošli što smo prošli mi, naša djeca, očevi, braća, naše majke, a naposljetku i naši, hrvatski branitelji.

Zlatko Dalić, kojeg su prvi javno podržali hrvatski branitelji, u vrijeme kad smo još  mogli samo sanjati neki veliki uspjeh u ovom sportu, kad smo mu dodijelili nekoliko mjeseci prije nogometnog prvenstva u Rusiji Veliku zlatnu plaketu, a na početku ove godine u njegovu Varaždinu svečano smo mu uručili i naše tradicionalno priznanje „Osoba godine“,  bilo je  i onih koji su sumnjali da veće rezultate ne može postići.

A  pokazalo se da Dalić, uvijek dobronamjeran, ponizan i iznimno stručan, jedini sa svojim reprezentativcima može u prepoznatljivim kockastim majicama  i do – Mjeseca!

Ovaj čovjek se nakon svake važne utakmice duboko klanja hrvatskim braniteljima i stradalnicima. Čak im i posvećuje svoje uspjehe.

Stoga, neka pati koga smeta, „Hrvatska je prvak svijeta“!

I još ovo: voljeli bi 5. kolovoza, kad obilježavamo veliki hrvatski blagdana i  Vojno – redarstvenu operaciju Oluja95. svu tu razdraganu  mladost, u hrvatskim obilježjima, vidjeti i u Kninu!

Vjerujte, tek tada bi to bila točka na „i“!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport