Podjeli

Pred ispunjenom dvoranom Palače Varaždinske županije, u četvrtak, 2. veljače, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH, svečano je uručeno priznanje „Osoba godina 2022.“ izborniku hrvatske nogometne reprezentacije  -Zlatku Daliću.

Priznanje je u ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) uručio Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91., koji je uz ostalo istaknuo da je to priznanje hrvatskih branitelja, kao mali znak pažnje za sve ono što je hrvatski izbornik, sa svojim igračima, učinio tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, gdje su naši nogometaši zauzeli treće mjesto, ina taj način uz ostalo proslavili Hrvatsku i diljem svijeta. Također je velika stvar što je naša reprezentacija, kao nekada, ponovno ujedinila iseljenu i domovinsku Hrvatsku.

Prigodom ove svečanosti govorili su i Dinko Tandara, izaslanik Vlade RH i predsjednika Andreja Plenkovića te ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, potom general Ivan Tolj, koji je za Dalića istaknuo da je „izbornik svih izbornika“, Anđelko Stričak, varaždinski župan, Dražen Vitez, predsjednik Udruge  specijalne jedinice policije varaždinskih „Roda“ i predsjednik NK Varaždin,  te Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma.

Govornicima se pridružio i Vlado Košić, biskup sisački, koji je također čestitao izborniku na velikom uspjehu, dok je u glazbenom dijelu programa nastupao i Mirko Švenda Žiga.

Na svečanosti na kojoj su bili nazočni i predstavnici braniteljskih Udruga iz raznih krajeva Hrvatske, čuli smo da su izborniku stigli i brojni brzojavi i riječi podrške, od Kanade, Australije, Francuske, pa sve do Daličeva rodnog mjesta – Livna.

Poznati hrvatski domoljub i poduzetnik Anton Kikaš poručio je pak da će ova svečanost biti prikazana i na jednoj od kanadskih televizija.

Ovim priznanjem, hrvatski branitelji koji su branili i obranili hrvatsku državu jednostavno su željeli izraziti zahvalnost, kako Daliću tako i ostalim hrvatskim reprezentativcima i stručnom stožeru jer su uz ostalo svojom stručnošću, poniznošću i veličinom stekli  iznimnu zahvalnost  u Lijepoj našoj.

„Gospodine Daliću. Naša ste snaga i energija. Hvala Vam, od srca!“ – rekao je na kraju predsjednik UHBDR91. Mladen Pavković, dok je general i književnik Ivan Tolj pročitao i jednu svoju domoljubnu pjesmu posvećenu slavljeniku koji se toplo zahvalio ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, a poglavito je istaknuo pripadnike Puma i Roda,  za koje je rekao da će ih uvijek spominjati te da mu je od mnogih priznanja i nagrada koje je dobio ova jedna od najdražih.(UHBDR91.).

Mladen Pavković


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport