Podjeli

Dr. sc. Ljiljana Zmijanović, javnosti poznatija kao bivša voditeljica Službe za prezentaciju NP Krka pristupila je Domovinskom pokretu te će na predstojećim parlamentarnim izborima biti kandidatkinja na listi u 9. izbornoj jedinici, kako navode iz novopečene stranke Domovinski  pokret.

Ljiljana Zmijanović je kao braniteljica Domovinskog rata pristupila Domovinskom pokretu obzirom da je tamo pronašla sebe, svoj način na koji želi izraziti ljubav i domoljublje prema Domovini, te da osim što je 1991. napravila puno za Hrvatsku kao svoju državu, puno napravi i danas, upisujući svoje ime na listu ove stranke putem koje svojim trudom, radom, zalaganjem i prije svega empatijom za hrvatske goruće probleme, napravi puno i danas, te time zadobije povjerenje potencijalnih budućih glasača stranke.

Na pitanje zašto baš Domovinski pokret dobili smo odgovor:

„… Sloboda odabira je ona koja nas određuje kao ljude, a moj odabir je Domovinski pokret. Želim dati doprinos Domovini koja se voli svakim udahom, svakom riječju i svakim djelom…“

Ljliljana Zmijanović doktorica je društvenih znanosti u području ekonomije, bila je vojnikinja tj braniteljica u Domovinskom ratu od 1991. do 1993. godine (elitne postrojbe-borbeni sektor). Od 1997. do 2009. godine bila je voditeljica Službe za prezentaciju NP Krka, a uz to bila je voditeljica više projekta, znanstvenih ekspedicija i ekoloških programa. Članica je Hrvatskog društva ekonomista i Ronilačkog kluba veterana 4GBR, a dobitnica je i Povelje FEST-a „Zasluge za turizam“ 2002. i 2003.

Isto tako, doktorica znanosti i hrvatska braniteljica Ljiljana Zmijanović, jedna od kandidata za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka zbog rezultata natječaja uložila je žalbu Upravnom sudu u Splitu te je zatražila upravni nadzor od Ministarstva uprave. Dr. sc. Ljiljana Zmijanović bila je jedina doktorica znanosti među kandidatima, s doktorskom dizertacijom koja se bavi upravo temom zaštićenih područja, a uz to ima status nezaposlene hrvatske braniteljice, na koje se također pozvala prilikom natječaja.

Upravo zbog svega gore navedenoga, dr. sc Zmijanović odlučila je i dalje svoju nesebičnost pokazivati na način da djeluje onako kako je potrebno u datom trenutku te se na ovim izborima želi izboriti za prava hrvatskih branitelja, građana Republike Hrvatske, djece, umirovljenika, socijalno ugroženih, poduzetnika, hrvatskih poljoprivrednika, te svih onih koji čine Lijepu našu kako bi se i glas naroda konačno čuo i razumio.

Zaista je nezahvalno govoriti kolika je hrabrost bila nas žena, djevojaka, kćeri, majki, sestara kada smo 1991. godine odlučile bući uniformu Hrvatske vojske i stati rame uz rame sa hrvatskom vojskom te obraniti Domovinu i njen teritorij od agresora, svaka bi riječ bila mizerna u odnosu na tu hrabrost.

Isto tako, hrabro je i danas sudjelovati u razvoju države koju smo jedna s drugom i sa našom braćom stvarale i stvorile.

Neke su se odlučile pisati, neke politički aktivirati, neke zalagati u smislu udruga i zaklada te na milijun načina opet biti pri ruci svojoj zemlji.

Svakako je jako dobro kada imamo priliku na izborima zaokružiti ime nekoga tko zna za čime država vapi i što nam je potrebno kako bi se razvijali dalje.

Zato je ovakav istup prije svega jedne dame, žene, majke pa onda braniteljice Domovinskog rata svakako za pohvalu.

U nadi da će i drugi u njenome radu i zalaganju prepoznati svoju viziju države kakva treba biti, naravno želimo puno sreće na ovim predstojećim izborima i daljnjemu političkom radu.

 

Za portal „Bez cenzure“ : književnica i novinarka Jadranka Balatinac


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Izbori