Podjeli

Uzbudio se naš Premijer,saznao je da negdje ne vole njegove.Ne vole ih onako izglancane,pune love kojoj se porijeklo zna..

Zarađena u namještenim poslovima,u državnim ustanovama gdje se broj zaposlenih određuje po tome koliko stolica stane u prostoriju.
Sve je to ista vojska s istom iskaznicom kojima se cakle oči na spomen hrabrog nam vođe koji lijepo hrani svoju vojsku odanih glasača.
I sad se našao tamo neki da ih ne voli,ne može to tako grmi Plenković. Teške riječi padaju,spominje se fašizam i što ti ga ja znam što još ne.
A naš dragi vođa nema pojma kako živi milijun njegovih penzionera.
Njih ne vole nigdje, ne vole prodavači kada stanu u red za sardine ispred ribarnice.
Stoji u redu kao čitav čovjek, a kupi sitnih ribica koje bi pojeo jedan mačak za jedan obrok.
Za te ribice kupljene na komad još i zbraja pola sata sitne novce,
teško se rastaje od svake kune pa ju tri put okrene prije nego njome plati.
Ne vole penzionere ni mesari, ne mogu tako tanko odrezati da ne bi bilo previše za platiti.
A tek kako ih ne vole doktori, puni boleština strpljivo čekaju redove i nisu ih ove godine otjerali ni kiše ni vrućine, ni smrzavica. Sve su probali i redove bez stolica, a oni uporno čekaju svoj red .
Proglasili su ih ove godine rizičnom skupinom za koju je najbolje da ne izlazi iz svoje jazbine,
a u stvari štedjelo se samo na bolničkim krevetima koji bi eventualno zauzeli.
U kafiće isto rijetko zalaze,konobar je uvijek u dilemi hoće ili neće imati dovoljno za kavu.
Ne vole ih ni u gradskom prijevozu, niti putnici a bome niti vozači, svi u njima bude potencijalne bioteroriste koji još i trebaju mjesto za sjesti.
Takav je eto život penzionera u Hrvatskoj,ne prave nered, ne zazivaju nevolje ali imaju jednu manu, samo su siromašni, mirovine su takve da se hrane malim zalogajima koje rasporede kroz dan.
Niti ti ih ne voliš , u srcu EU usred najveće krize ti si im odlučio uskladiti troškove života s cijenama i rastom plaća za nepuna dva eura.
Baš kada si sebi digao plaću za oko 2000 kuna.
Ispod dva eura sramota je dati prosjaku na cesti,
a ti imaš penzionera s 30 godina staža koji ni neće dobiti dva eura jer im je mirovina tako mala da izračun kaže manje.
I sad ti nama reci kako se to zove, meni pada na pamet puno toga i krađa i diskriminacija starih i nemoćnih ljudi.
Pored što ste nam pokrali mirovine, pokrali ste i cjepivo, gospođa Bjanka dobila je lijepe novce da bi reklamirala masovno cijepljenje, a ti si osigurao po doktoru 6 doza na dan. Doktori imaju po 2000 pacijenata sad moraju iz tog plasta sijena izvlačiti po 6 igli na dan.
Svaka čast Premijeru, to nikome nije uspjelo, napraviti u propagandi masovno cijepljenje sa 6 staraca na dan po doktoru.
I tako to prođu godine nisi više mlad, a nisi naučio da ljubav ide kroz želudac.
Niti evolucija niti moderna tehnologija ne može promijeniti činjenicu da i u lijepoj kući, udaranje žlice u prazan tanjur zlokobno zvoni.
Ali čemu bijes, imaš ti dragi Premijeru dosta onih koji te vole, bez truda i muke sve su dobili, eto jednog mlađahnog, vozi svoj Porsche ,a dobio i službenog Passata a danas u novinama piše da je dobio stan za kojeg plača 106 kuna mjesečno,
a jedan koji nije tvoj, a kupio je stan na kredit, radi za 6 kvadrata stana godišnje, pri tome mora imati ženu koja ga može hraniti.
Ne možeš očekivati istu ljubav od ove dvojice.
Dragi Premijeru ti ni ne voliš Zagorce oni su davno otpjevali :
“Ljubav se ne trži i ne kupuje”, a ti stalno ljubav kupuješ, nemoj nama plakati ako više nemaš novaca, tvojih 16% kupljenih na prošlim izborima maksimalni je doseg, Dragi umirovljenici na listi za gradonačelnika na ovim izborima u opustošenoj Slavoniji bit će dečko iz ove priče, onaj koji je sve dobio i stan i posao i Passata, to ste vi financirali s 25% PDV prilikom svake kupnje, on ima i roditeljsku kuću i partnerica također, dobro razmislite, dok stojite u redu za svoje srdelice, hoćete li da tako bude i dalje?
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo