Podjeli

Mediji se već duže vrijeme zabavljaju  kraticama, pa se nagađa je li „AP“  Augusto Pinochet ili Ante Paradžik, ovo uistinu nije bitno Hrvatima. Njima je važno da ime Andreja Plenkovića ima tu čast da ga se citira na raznim portalima i polemizira je li rekao ovo ili ono te je li „preporučio“ nekoga za mjesto činovnika diljem hrvatske administracije. Zaboga, pa to je njegova dužnost kao predsjednik Vlade RH, da se neki špijun ne uvuče u savršeno ukomponiranu scenu države Hrvatske s njim na čelu.

Tako je zasigurno bilo i s Franom Barbarićem , trenutačnim predsjednikom Uprave nacionalne elektroprivrede, diplomiranim pravnikom. Njegov je izbor zasigurno bio predmet koncizne rasprave između AP-a i odabranih štovatelja premijera koji su valjda jednoglasno odlučili da se takav stručnjak postavi na ovo ugledno mjesto. Međutim godine su prohujale, stotine članaka po raznim medijima su konstatirale da ovakvog „stručnjaka“ odista nije bilo u više od stoljeća prošlosti energetike Hrvatske države. Završilo se gradnjom vile pored mora, interesantno je napomenuti jedinim poslom za koji je FB stručan, a to je nekretninski biznis (pogledaj imovinsku karticu Frane Barbarića, državni dužnosnik). E kako se kaže u Dalmaciji, tu je FB pao. Pao je na pravnim procedurama vezanim na nezakonitu gradnju a možda i još nekim stvarima kojima se trenutno bave državne institucije, prvenstveno Uskok.

Hrvatska javnost, kojoj je dosta kriminala i pogodovanja, nepravde i malih plaća, mizernih mirovina i života na kredit, želi pravednu državu u kojoj se nagrađuje po stvarnom doprinosu u društvu.

U HEP-ovoj kaljuži nije samo stvar opstanka Frane Barbarića, ljubimca premijera, stvari se kompliciraju jer je on postavio na desetke suradnika sličnog mentalnog sklopa, što se sprema njima?

Počet ću s njegovim pobočnikom Ivicom Žigićem, direktorom sektora za korporativne komunikacije. Stotine milijuna kuna su podijeljene raznim udrugama, novonastalim tvrtkama i  komunikološkim ekspertima. Hoće li AP zahtijevati duboko čišćenje uništene tvrtke ili će se nastaviti s izvlačenjem novca za „marketinške“ poslove, zbog kojih je austrijski premijer Sebastian Kurz morao dati ostavku?

Vanje Varda, kraljica nadzornih odbora i mezimica FB-a, koja preferira hotele od 5 zvjezdica čija noć prelazi plaću jednog radnika HEP-a. Šetnje po Jarunu tijekom radnog vremena dok u isto vrijeme radnicima mjeri izlaske iz tvrtke štopericom. Tko će se pobrinuti za tu marketinšku stručnjakinju pitaju se radnici, a zbog javnosti bi bilo potrebno da se razmota taj duo fantastikus F. Barbarić- V. Varda

Robert Krklec, direktor HEP Proizvodnja d.o.o. koji vodi najvažniji segment HEP-a na način da je revitalizacija hidroelektrana katastrofalno vođena, s naglaskom na HE Dubrovnik koji je prouzročio gubitke desetine milijuna eura (prema nekim analizama više od 100 milijuna eura). Davanje posla bez natječaja s enormnim cijenama nisu spasile hidroelektranu od uzastopnih kvarova i gubitka proizvodnja koja je nadoknađena skupom uvoznom energijom. Naime, saznajem da Barbarić pokušava ovog stručnjaka ugurati u novu Upravu. Andreju Plenkoviću bih preporučio da pošalje revizora u tu tvrtku prije konačne odluke, bolje za HEP a i njega samog.

Nikola Šulentić je trenutačni direktor HEP ODS, koji bi treba biti zamijenjen s Krešimirom Ugarkovićem. Ovdje je stvar delikatna u jednom važnom segmentu a to su napredna mjerni uređaji, hrvatski su građani upoznati s žalbama na dokumentaciju o nabavi koja ne dozvoljava eminentnim svjetskim firmama da se jave na natječaj. Rezultat natječaja su veoma visoke cijene brojila. Slučaj je zainteresirao europske istražitelje te se prema svim indicijama vode istražne radnje. Obzirom da je izrada dokumentacije u nadležnosti direktora Operatora distribucijskog sustava, njegova je sudbina usko vezana uz nastavak sveukupnih istražnih postupaka.

Marko Dvorski, direktor sektora za računovodstvo je zasigurno važan dio financijskog dijela HEP-a kao i direktorica sektora za financije Ana Celjak, naime financijska izvješća HEP-a će biti pod lupom javnog mišljenja a hvaljenje političkih čimbenika (AP) o poklonjenoj struji kućanstvima  će se ubrzo demistificirati kada će sve više tvrtki morati zatvoriti vrata zbog ogromnog povećanja cijena električne energije.

Završit ću s izjavom predsjednika moje stranke i predsjednika Vlade. Na upit znatiželjnih novinara na današnjoj press konferenciji o tome ima li FB potporu prvog čovjeka države AP-a : „ODLUKE O AFERI HEP DONOSIT ĆEMO KAD MI HOĆEMO“

Hvala premijeru, sada vidim da je Vaša kratica najbliža onoj narodnoj : adio pameti.

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika