Podjeli

Već sam vas informirao sa svojim saznanjima o liku i djelu gospodina Milorada Pupovca, a u kontekstu zapošljavanja gospodina Branka Jurišića u HEP-u d.d..
Gospodina Jurišića, diplomiranog pravnika, koji ima 63 godine, uhljebljuje se u HEP-u d.d., uz blagoslov predsjednika Uprave Frane Barbarića, a bez raspisanog natječaja. Branka Jurišića se predstavlja kao osobu koja će našim sugrađanima srpske nacionalnosti, a koji u današnje doba nemaju u svojim domovima električnu eneriju, istu u vrlo kratkom vremenu „dovesti“ u njihove domove.
Ovu priču nikako ne mogu, ne dovesti u vezu, odnosno ne povezati je sa našim „Vatrenima“ Vukojevićem, Dalićevim skautom i reprezentativcem Vidom, nogometašima koji su prema napisima medija i portala, izazvali diplomatski eksces, a slaveći pobjedu „Vatrenih“ protiv naših protivnika Rusa. Vukojević i Vida nakon odlaska iz Hrvatske, svoju sportsku karijeru nastavili su u Ukrajini. I što su ti dečki nakon pobjede Hrvatske učinili? Objavili su uz video koji se pojavio na Instagramu kako pobjedu hrvatske reprezentacije posvećuju Dinamu iz Kijeva u kojem su proveli veliki dio svoje nogometne karijere, a Vida je dodao: „Slava Ukrajini“! Dečki veličaju zemlju Ukrajinu, u kojoj su ostvarili svoju karijeru i za to adekvatno bili nagrađeni.
Digla se velika galama i reakcija ruskih medija, a spominju se i izbacivanja sa Svjetskog nogometnog prvenstva?!?
Vratimo se na početak i sigurno se pitate, zašto sam sve ovo naveo?
Milorad Pupovac, rođen je 1955. godine u mjestu Donje Ceranje, mjestu koje teritorijalno potpada pod Grad Benkovac, a nekada u bivšoj tvorevini zvanoj Jugoslavija to je bio teritorij općine Benkovac. Dakle, gospodin Milorad Pupovac rodio se u RH.
„Novosti“ glasilo srpske nacionalne manjine 04.07.2018. su objavile:
„Koordinator programa za reelektrifikaciju SIO HEP Operatora distribucijskog sustava (ODS) Branko Jurišić i direktor Elektre Karlovac Alen Katić, obišli su Gornji Poloj u općini Barilović, u cilju reelektrifikacije šest domaćinstava u ovom naselju.
– Za radove do priključenja, što znači za vodove i trafostanicu, predviđeno je 450.000 kuna. Sredstva su osigurana, radovi počinju početkom jeseni i bit će dovršeni do decembra ove godine – rekao nam je Jurišić.
Jurišić i Katić razgovarali su tim povodom i s predstavnicima Srba u Karlovačkoj Županiji, dožupanom Mirkom Martinovićem i načelnikom općine Krnjak Dejanom Mihajlovićem.
Na području županije potrebno je reelektrificirati nekoliko desetina domaćinstava u više naselja, a Gornji Poloj je jedno od mjesta čiji su stanovnici, sudeći po broju upita, vrlo zainteresirani za reelektrifikaciju i u koje bi trebalo dovesti struju.“
Zaista fascinantna vijest: u pitanju je reelektrifikacija šest/brojkom-6/ domaćinstava Gornjeg Poloja, do mjeseca prosinca 2018.!

Štovana gospodo, Pupovče i Jurišiću!
Moja pitanja spram vas su slijedeća:
– Ako se netko rodi u Hrvatskoj, kako je moguće da nema osnovnu elementarnu „ljubav“ spram iste( „Ljubav“=cjenim RH kroz poštivanje prilike koju mi je dala, a to je mogućnost pohađanja i završavanja studija filozofije i lingvistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te zapošljavanje na istom fakultetu na Odsjeku za lingvistiku i orijentalne studije(konkretno u Pupovčevom slučaju))?
– Što je to što vas već godinama drži u politici, a stalni je poriv, RH predstavljati kao zemlju koja Srbe stavlja u nepovoljan položaj u poređenju sa građanima hrvatske nacionalnosti?
– Kako je moguće da stalno i neprekidno ponavljate jedno te jedno, prebrajajući žrtve Jasenovca iz vremena 2.svjetskog rata?
– Imali prigode doživjeti od vas da kažete kako je RH zemlja svih građana neovisno o nacionalnoj pripadnosti, te da u RH nema prepreka za normalan život svih, pa tako i predstavnika srpske nacionalne manjine?
– Ako ste tako „ranjivi“ i nemate svoja prava, zašto se za mjesto Branka Jurišića, nije raspisao javni natječaj, pa onda eventualno odabralo nekog mladog člana SNV /Srpskog nacionalnog vijeća/, kada već nesrbi, nisu u stanju i mogućnosti sagledati i odraditi priču vezanu za reelektrifikaciju?
– Zašto su vaše tri ruke u Saboru RH okidač za rješevanje nekih stvari koje bi se trebale rješevati procedurom i normalnim putem, a isto tako i podloga za ponekad davanje neprimjerenih izjava?

Vratimo se na Vukojevića i Vidu. Vjerujem da su dečki reagirali bez imalo zločestih pobuda! Možda ih je ta Ukrajina podsjetila na našu malu i ponosnu zemlju i nažalost stradnja koje je prošla Hrvatska? Možda su osjetili potrebu Ukrajini poslati poruku kako su uz njih i kako se pobjedom nad Rusijom zahvaljuju za mogućnost koju im je ta Ukrajina pružila, pa tako i na gostoprimstvu u kojem su uživali. Neprimjereno? Možda za neku dubinsku analizu.
Gospodine Pupovac! Toliki broj godina u hrvatskoj politici i života u Hrvatskoj, a tolika netrpeljivost prema istoj?
Živim za dan kada ću iz Vaših usta čuti rečenicu: „Slava Hrvatskoj“!

Anđelko  Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika