Podjeli

Dame i gospodo,
Kada plaćate porez u Hrvatskoj, i zakasnite jedan dan, za taj vam se dan zaračunava zatezna kamata, i možete se postaviti na trepavice, ali ćete je morati platiti.
Bilo koji poduzetnik, koji sudjeluje u javnim natječajima, biva automatski diskvalificiran ako ima porezni dug i jednu lipu.
Ali hrvatska vlada – ministri Ćorić, Marić i Andrej Plenković – za njih zakoni ne vrijede. Upravno vijeće HERE ima pet članova, i članici Sonji Tomašić Škevin mandat je istekao 15. studenog 2020., a Vlada je tek nakon više od šest mjeseci predložila novu članicu. Jednostavno, hrvatska vlada ne poštuje rokove i zakonske obaveze.
Ta bahata ignorancija hrvatskih zakona, je još jedan dokaz da oni, koji su dužni skrbiti za poštivanje zakona, oni ih prvi krše.
Druga činjenica koja je bitna u ovom izboru je sam predsjednik Upravnog vijeća HERE, Tomislav Jureković, koji je službeno pod istragom u slučaju vjetroparka Krš-Pađene i državne tajnice Rimac. I tu je državna tajnica odmah po otvaranju istrage razriješena, a gospodin Jureković, iako pod istragom, je još uvijek na svojoj funkciji.
Kad uzmete činjenicu da je HERA jedna od glavnih krivaca za postupke u slučaju vjetroparka Krš-Pađene, onda je jasno da je taj Jureković vjerojatno još uvijek u poziciji jer previše zna, a tog se njegova znanja Plenković, Ćorić i Marić očigledno boje.
HERA bi prema hrvatskom zakonu trebala regulirati i skrbiti za zakonito funkcioniranje energetike u Hrvatskoj!
A oni, koji trebaju skrbiti za zakonitost, su sami pod istragom da su kršili zakone! Postavlja se logično pitanje – što će nam onda ta HERA s visoko plaćenim članovima Vijeća, kad svejedno ne rade svoj posao, i ne poštuju zakone? Najbolji dokaz jest vjetropark Krš-Pađene, na kojemu su dubiozne strukture uz pomoć same HERE, hrvatske građane oštetili za više od dvije milijarde kuna.
Sam prijedlog za imenovanje Alenke Kindermann Lončarević je također sporan, jer ponovno dolazimo do hrvatske rak-rane – nepotizma. Njezin suprug je jedan od glavnih ljudi u HEP-u, i najbliži suradnik direktora HEP-a, Frane Barbarića.
Frane Barbarić je bio član Uprave HEP-a za vrijeme Ive Sanadera. Ali s obzirom na to da je zavičajno povezan sa premijerom Plenkovićem, to mu nije štetilo, te je postavljen za predsjednika Uprave HEP-a.
A kad uzmemo zadaće HERE, koja ima nadležnosti i nad samim HEP-om, onda se postavlja pitanje – kako će predložena kandidatkinja biti objektivna prema HEP-u, ako joj je muž u samom vrhu toga HEP-a?
Među kandidatima je i gospodin Lahorko Wagmann, koji je, osim što ima impresivan životopis, bio i sudionik Domovinskog Rata. Ali njega Plenković nije predložio za člana Upravnog vijeća. To me iskreno ne čudi. Ovoj bi Vladi, naime, gospodin Wagmann bio poželjan, da je bio sudionik Domovinskog rata – ali ne na hrvatskoj obrambenoj, već na drugoj, agresorskoj strani. Uostalom, sam državni tajnik u nadležnom ministarstvu Gospodarstva, Mile Horvat zvani „Topdžija“, je bio pripadnik srpskih terorističkih postrojbi u Baranji za vrijeme okupacije.
Mi se čudimo zašto Hrvatsku zaobilaze globalni investitori? Razloge sam upravo navela, a oni se zovu otvoreno ismijavanje zakona i zdravog razuma od strane same Vlade.
Slijedom navedenog protiv sam zbora Plenkovićeve kandidatkinje, jer hrvatski građani s tim izborom dobivaju još jednog dužnosnika kojega će plaćati svojim porezima, ali on ne će raditi sukladno zakonima, za Hrvatsku i njene građane, već za korumpiranu vladajuću strukturu.
No, budite sigurni da će i u Hrvatskoj vrlo skoro doći vrijeme vladavine prava, i jednakosti pred zakonom svih njenih građana. To će ujedno značiti polaganje računa za sve nepravde koje vladajući moćnici nanose hrvatskim građanima, i konačno, to će stvoriti preduvjete za pravednu i sretnu Hrvatsku.
Karolina Vidović Krišto


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika