Podjeli

TKO O ČEMU…./nastavak znate/

„Poziv radnicima na otvorenu komunikaciju o restrukturiranju HEP ODS-a

Objavljujemo poziv radnicima na aktivan angažman i otvoreni dijalog o o najvažnijim pitanjima organizacijskog ustroja HEP ODS-a.

Datum objave:1.7.2016.

Poštovane kolegice i kolege,

na temelju prošlotjedne objave kojom smo započeli komunikaciju o ciljevima i učincima  predstojećih organizacijskih promjena, definiranih u drugoj fazi projekta restrukturiranja HEP ODS-a, dobili smo značajan broj vaših komentara. Većina ih je konstruktivnih, ali bilo je i onih manje konstruktivnih.

Unatoč tome što smo tijekom provedbe projekta održali brojne interne prezentacije i radne sastanke kojima smo obuhvatili velik broj zaposlenih i vaše predstavnike iz sindikata i Radničkog vijeća, očito je da još uvijek postoje neke krive informacije i zaključci o projektu. Zbog toga ćemo u narednom razdoblju pojačati komunikaciju, a otvorit ćemo i direktnu dvosmjernu komunikaciju kako bismo omogućili da svatko od vas izravno, bez cenzure, Upravi i projektnom timu postavi konkretna pitanja, odnosno izrazi svoje stavove na temu projekta restrukturiranja.

Na taj način želimo osigurati kvalitetnu razmjenu informacija i sustavno vas informirati o svim pitanjima od vašeg neposrednog interesa.

S izravnom komunikacijom započet ćemo već u ponedjeljak, 4. srpnja. Isključivo za tu svrhu, za vas poštovane kolegice i kolege radnici, otvaramo e-mail adresu projekttes[email protected] na koju ćete od ponedjeljka moći slati svoja pitanja te dobiti brze, precizne i relevantne odgovore. Pitanja možete slobodno postaviti sa svojih službenih, privatnih ili potpuno anonimnih adresa.

Za sve one terenske zaposlenike koji nemaju pristup e-mailu i računalu u svakodnevnom poslu ili jednostavno ne preferiraju takav način komunikacije, u svim elektrama ćemo početkom sljedećeg tjedna, pored oglasnih ploča postaviti kutije za vaša pitanja i komentare, koje ćete moći postaviti u potpunosti anonimno.

Sva pitanja koja smo zaprimili putem e-maila, Infohepa ili pitanja iz kutije za pitanja i sugestije, zajedno s odgovorima objavljivat ćemo tjednom dinamikom, skupno, i to na Infohepu i na oglasnim pločama elektri i pogona, kako bi svi zaposlenici  imali relevantne i pravodobne informacije.

Na taj način, odgovorit ćemo na svako vaše postavljeno pitanje te na temelju zaprimljenih pitanja i komentara formirati popis odgovora na vaša najčešća pitanja. U slučaju da vas bilo što dodatno zanima, iz bilo kojeg segmenta promjena koje smo najavili, ukoliko vam nije dovoljno jasno kako će se neka promjena reflektirati na vaše neposredno poslovno okruženje ili ste u neformalnoj komunikaciji načuli nešto što vas zabrinjava, obratite nam se s povjerenjem. Ova Uprava je uvijek cijenila otvoren dijalog i u tom duhu planiramo postaviti temelje naše buduće organizacije.

Stoga vas pozivam na aktivan angažman i otvoren dijalog u kojem ćete moći predlagati svoje ideje i pronaći odgovore o najvažnijim pitanjima našeg organizacijskog ustroja.

U očekivanju vaših konstruktivnih pitanja,

 

Željko Šimek

direktor HEP ODS-a“

 

Ovo je u potpunosti citiran e-mail, upućen od gore navedenog u potpisu, 01.07. 2016. godine, a kao što se vidi prema svim zaposlenicima HEP-a, koji su ovdje predstavljeni kao oni koji su najvažniji i bez čijih sugestija, pitanja i  prijedloga restrukturiranje HEP-a, točnije ovdje HEP ODS-a d.o.o., novi organizacijski ustroj nikako ne može proći. Što običan čovjek koji ne poznaje dugogodišnju situaciju i ljude u HEP-u, može zaključiti? Vjerojatno samo jedno, a to je kako su zaposlenici HEP-a rukovodećoj strukturi vrlo važni i bitni.

No, nažalost, nije baš tako. Taj čovjek koji se ne boji manipulirati ljudima i određivati im sudbinu, a na „nagovor koji se sprema u „džepek““nema „tri čiste“ onima koje smjenjuje, reći razlog smjenjivanja. Ovaj isti gore navedeni direktor 01.07. 2016., na mjesto jednog od direktora Elektre HEP-ODS-a, postavlja čovjeka za kojeg mu sugestiju daje jedan od njemu važnih poslovnih partnera,   a s kojim je gore spomenuti direktor u više nego „prisnim“ odnosima, a tu ima još „preporuka„  koje baš nemaju veze sa funkcijom koju bi trebao novi direktor jedne od Elektri HEP-ODS-a obavljati. Jedna od unaprijed preuzetih obveza je i u kalendar ubilježiti odlazak na skijanje u aranžmau dotičnog poslovnog partnera.

Dakle, 01.07.2016. pun brige i želje za suradnjom sa svim zaposlenicima, postavlja ili ostavlja ljude,   koji realno, radom u proteklom periodu to nisu zavrijedili,  a pojedini (novo)postavljeni nisu bio u stanju voditi jedan pogon unutar, jednog HEP-ODS-a(a to mu je bio posao).

Čovjeku koji poziva na suradnju i zajedništvo u e-mailu, na rukovodećim mjestima unutar Elektri HEP-a ODS d.o.o..,  poslovni partneri(dobavljači) su savjetodavna služba za odabir? Trebaju li ljudi na rukovodećim mjestima biti „normalni“ ?

Možda  bi zasita bilo nužno potrebno uvesti zdravstveni  pregled prije nego se pojedinca postavlja na rukovodeću funkciju? I to na svim razinama, pa čak i u politici!

Zašto sam ovo naveo? Upravo iz razloga što su HEP-ovci u mnogim ODS-ima, neinformirani, a istovremeno i plašeni od nadređenih  koji su u pojedinim slučajevima osobe sa raznim „problemima“. Neki dan dobio sam osmo anonimno pismo zabrinutih radnika. I po primitku prijašnjih sedam anonimnih pisama, pokušao sam poslati poruku prema ljudima, neka se ne boje i neka dođu i ispričaju svoje priče i nepravde koje su doživjeli. Nažalost, strah i osnovne egzistencijalne potrebe, ne dozvoljavaju ljudima da se bore protiv loših i lošeg.

Dok se pojedinci ne odluče javno ispričati svoje priče, njihove priče ispričati ću ja. Jedna od slijedećih će svakako biti priča o bivšem direktoru HEP-a ODS d.o.o., koji je isto tako tema jednog anonimnog pisma  Uvijek vam  je na raspolaganju moj portal : bezcenzure .hr, ne odustajte, slobodno šaljite vaše priče na moj e-mail : [email protected] , a vi koji imate moju kućnu adresu i dalje nastavite slati vaša anonimna pisma. Imate moje obećanje, detaljno ću ih istražiti i svakako objaviti kao priču. Zapamtite ovo čitaju svi saborski zastupnici, ministri u Vladi Andreja Plenkovića, naša predsjednica  RH, prijatelji iz Kanade, Australije, Njemačke, Švicarske i drugih zemalja …

 

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika