Podjeli

Prošla su puna četiri mjeseca od imenovanja predsjednika Uprave HEP-a d.d. i članova Uprave. Natječaj temeljem kojeg su izabrani raspisan je sredinom mjeseca srpnja 2017. Nakon „porođajnih“ muka i zaprimljenih 70-ak ponuda izabrani su: predsjednik Uprave Frane Barbarić, te članovi Uprave mr.sc. Marko Ćosić, Saša Dujmić, Nikola Rukavina, mr.sc. Petar Sprčić, Tomislav Šambić. Najviše upotrebljavana riječ u periodu prije imenovanja bila je stručnost, a na kraju se sve pretvorilo u predstavu već prema vrlo poznatom scenariju. Da nema politike određeni gore navedeni samo bi mogli razmišljati kako je raditi u HEP-u d.d., a kamo li sjediti u njegovoj Upravi.
Već sam o pojedinim članovima Uprave HEP-a d.d., pisao, a želja mi je upoznati Vas sa likom i djelom predsjednika Uprave HEP-a d.d. Može li se ikako stručnost dovesti u vezu sa diplomiranim pravnikom Franom Barbarićem, predsjednikom Uprave HEP-a?
Posjetio sam službene stranice HEP-a d.d. i o Frani Barbariću saznao slijedeće:
„Rođen je 1966. godine. Na Pravnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1991. godine. Od 1992. do 1994. godine radi kao odvjetnički pripravnik u odvjetničkom uredu. Godine 1994. zapošljava se kao pravnik društva u trgovačkom društvu Zagreb nekretnine d.o.o. ZANE, članici Zaba Grupe, gdje je 1997. godine postao pomoćnik direktora, a 2003. godine savjetnik za pravne poslove. Uz te funkcije, od 2001. do 2004. godine obavljao je poslove prokurista za novoosnovano društvo ZANE BH. Potom prelazi u PBZ Leasing d.o.o. na radno mjesto rukovoditelja Službe za leasing nekretnina.
Od 2007. godine radi u Hrvatskoj elektroprivredi, najprije kao pomoćnik direktora Direkcije za upravljanje ljudskim potencijalima, opće i pravne poslove, zatim kao direktor Direkcije, pomoćnik predsjednika Uprave te rukovoditelj Odjela statusnog prava u Sektoru za pravne poslove.“
Vrlo impresivno! Na čelu HEP-a d.d., nalazi se čovjek diplomirani pravnik, koji je u HEP-u počeo raditi 2007. godine. Neki dobri poznavatelji HDZ-a čijeg je član i Frane Barbarić, reći će da je u HEP d.d. došao preko bivšeg vrlo uticajnog člana Ivana Jarnjaka. Eto, opet je stručnost odigrala veliku ulogu prilikom dolaska jednog od članova HDZ-a u HEP d.d.
Tjednik „Globus“ 19. 01.2010., objavio je:
„”Nepažnja našeg djelatnika stvorila nam je veliku štetu, te sam ga zbog toga i smjenio”, kaže Leo Begović
-Nakon nekoliko mjeseci detaljnih izvida USKOK-a u slučaju prodaje struje TLM-u, zbog kojeg je HEP u dvije godine oštećen za 50-ak milijuna kuna, pronađena je odgovorna osoba. Kako je za Globus objasnio novi predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović, riječ je o tadašnjem pomoćniku predsjednika Uprave za pravna pitanja Frani Barbariću koji je odobrio sporni ugovor.“
Dragi moji čitatelji! Ovo je tek prvi članak koji objavljujem, a i nadalje ću Vas informirati o liku i djelu gospodina Barbarića.
Dragi moji HEP-ovci! Uvijek vam je na raspolaganju moj portal: bezcenzure.hr, ne odustajte, slobodno šaljite vaše priče na moj e-mail : info @bezcenzure.hr , a vi koji imate moju kućnu adresu i dalje nastavite slati vaša anonimna pisma. Imate moje obećanje, detaljno ću ih istražiti i svakako objaviti kao priču.

Anđelko  Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika