Podjeli

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata predlaže Vladi Republike Hrvatske da se po hitnom postupku uvrsti u Kazneni zakon prijedlog da se primjereno kazne svi oni koji na javnim skupovima, a poglavito u Hrvatskom saboru i medijima iznose klevete i laži o hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu, hrvatskim braniteljima i stradalnicima, Vojno-redarstvenim operacijama poput Bljeska i Oluje, a poglavito o hrvatskim ratnim zapovjednicima s prvih crta bojišta.

Zatim predlažemo da se kazneno sankcioniraju i svi oni koji na javnim i inim mjestima ističu simbole propale Jugoslavije, među kojima su i simboli zločinačke JNA i  velikosrpskih agresora na Republiku Hrvatsku.

Naime, ako smo se borili protiv Jugoslavije i za samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, za što je izginulo i oko 15 tisuća Hrvata, među kojima i veliki broj žena, djece i staraca, onda je nedopustivo da pojedinci i određene skupine i dalje gaje i podržavaju one iza kojih je ostalo i oko 150 zasad otkrivenih masovnih grobnica i od kojih nikada nitko nije odgovarao i za mnogo veće zločine, nakon II. svjetskom rata, od Maceljske šume do Hude jame, Križnih puteva i Jazovke.

Hrvatska vlast se snažnije mora angažirati prema isticanju komunističkih simbola, među kojima spada i pozdrav “Smrt fašizmu-sloboda narodu“ ili pak pjesmama ala „Druže Tito, mi ti se kunemo“, a koje se, kao i jugoslavenske zastave i te kako mogu vidjeti i čuti na tradicionalnim okupljanjima komunista i bivših partizana, od Kumrovca do Petrove gore.

Pored toga, krajnje je vrijeme da se i u Hrvatskoj počne provoditi EU Rezolucija 1481, koju je odobrio i Hrvatski sabor.

Stoga, kako se i iz ovog svega vidi, nije HOS-ov pozdrav „Za dom spremni“ toliko bitan, tim prije jer pod tim pozdravom pripadnici HOS-a tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata nisu učini ni jedan, ali baš ni jedan ratni i ini zločin.

Dosta je pljuvanja i bljuvanja po onome što je stvoreno u krvi od Vukovara, Škabrnje do Dubrovnika.

Očekujemo da će ovaj prijedlog podržati i Ministarstvo hrvatskih branitelja, baš kao i sve udruge proizašle iz Domovinskog rata, a poglavito Hrvatski generalski zbor.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji