Podjeli

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata daje punu potporu umirovljenom generalu Hrvatske vojske (HV)  Ljubi Ćesiću Rojsu u raščišćavanju  (ne)rada Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), a poglavito u svemu tome predsjednika ove udruge generala Marinka Krešića.

Naime, general Ćesić Rojs otkako su ga prije mjeseca dana izbacili iz ove udruge, (u kojoj je bio zamjenik predsjednika), za što on tvrdi da je napravljeno mimo Statuta, i za što je podigao i sudsku tužbu, u raznim medijima, a poglavito u tv emisijama „Bujica“ (TV Z1), bez dlake na jeziku, hrabro i oštro, iznio je niz podataka i dokumenata iz kojih je vidljivo da je u ovoj udruzi navodno bio veliki broj nedozvoljenih radnji, osobito kad su u pitanju financijska sredstva, dok se cijelo vrijeme obrušio i na generala Krešića, kojeg optužuje i traži od državnih organa da se ispita njegov ratni put, dobivanje statusa ratnog invalida, polaganje ispita na Pravnim fakultetima u Banja Luci i Mostaru, u kojima je navodno studirao u vrijeme velikosrpske agresije, a među ostalim postavio je i zanimljivo pitanje: kako je mogao studirati u nama tada neprijateljskoj Republici Srpskoj u vrijeme kad je u MORH-u obnašao visoke vojne dužnosti, poput načelnika Personalne uprave MORH-a?

Također je kao njegov bivši prijatelj i suradnik otkrio da Krešić navodno danas posjeduje imovinu od 20 milijuna eura, dok je početkom devedesetih  godina, bio zaposlen u knjižnici Medicinskog fakulteta u Zagrebu, gdje je obavljao poslove – fotokopiranja, te da  mu je mirovina 2004. iznosila tadašnjih 6.000 kuna, a prije i manje.

Po riječima generala Rojsa, treba se i mora istražiti i na koji je način aktualni predsjednik Hrvatskog generalskog zbora dobio i čin generala (1998.), ali i napraviti istragu i za neke druge članove ove udruge, koju je dosad napustilo desetak časnih i istinskih ratnih generala, koji su  već i prije  otvorenim pismima ukazivali na niz negativnosti i ozbiljnih propusta ove udruge, koja je trebala imati najčistiji  status među ovakvim i sličnim organizacijama.

U  javnim i otvorenim medijskim  raspravama, ovaj je general prozvao i političara Vladimira Šeksa, za kojeg tvrdi da je imao i ima prste u mnogim nečasnim radnjama, i da je vrijeme da napusti politiku.

Vjerujemo da će državne službe, poput policije, DORH-a, Uskoka i drugih, pomno istražiti sve izrečene navode, tim prije što Rojs kaže da ga odmah pozovu i kao svjedoka i da će im predati svu prijeko potrebnu dokumentaciju.

Dakle, vrijeme je da se i kod pojedinih hrvatskih generala krene u akciju, a ne da se samo (?) progone pojedini hrvatski  ratni zapovjednici i vojnici koji  ove i ovakve činove i materijalna i ina dobra mogu samo sanjati.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji