Podjeli

Sve vas lijepo pozdravljam i zahvaljujem se što ste došli na predstavljanje knjige IX. BOJNA “RAFAEL VITEZ BOBAN. Zahvaljujem se HVIDR-i grada Zagreba u čijim prostorijama smo danas gosti, g. Branku Hrkaču koji je napravio korice ove knjige. voditelju Predstavljanja Velimiru Bujancu i predstavljačima Damiru Markušu, i generalima Anti Prkačinu

i Ivanu Tolju. Veliko zadovoljstvo su meni, a vjerujem i svima vama učinili počasni gosti Marko Skejo i Luka Podrug. Knjiga se velikim djelom odnosi na njih tj. napadima na njih.

Danas je zbog agresije Rusije na Ukrajinu koja je u mnogo čemu preslika naci-fašističke srpske agresije na Hrvatsku dovela do pojma PUTINIZAM. Kao što znate putinizam se u agresiji na Hrvatsku ogledao u optuživanju hrvatskih branitelja da su ustaše, sama Hrvatska je nazivana ustaškom Tuđmanovom državom,  posebno mjesto u tome imale su postrojbe HOS-a i pozdrav ZA DOM SPREMNI koji su koristile i druge postrojbe Hrvatske vojske. Sve sama laž do laži, potpuno u skladu s onom mojom podjelom Srba koje se prošli tjedan sjetio general Ivan Tolj u ‘Bujici?: Srbe možemo podijeliti na one koje uhvatiš u laži i one koje ne uhvatiš u laži. Putin je Ukrajinu potpuno analogno optuživao za nacizam, a posebno pukovniju AZOV (Ukrajinski HOSovci), a pozdrav SLAVA UKRAJINI ima istovjetnu povijest kao i ZDS. Razlika je u tome što danas svijet podržava Ukrajince, a u Domovinskom ratu je podržavao naci-fašističke srpske agresore. Zato su svoj bijes što je Tuđman i hrvatski branitelji pobijedili njihove naci-fašističke sluge, pa su sve radili da u Hrvatskoj dovedu na vlast one koji će u miru sprovesti detuđmanizaciju tj. deustašizaciju. I bili su uspješni u tome tako da su tuđmanisti potisnuti i danas hrvatskom politikom dominiraju putinisti. Uostalom spomenut ću samo pismo 16 hrvatskih generala na čelu s generalom Toljem, i moje Predsjedniku Ustavnog suda ili nedavno pismo invalida Domovinskog rata Maria Filipija povodom očitog putinizma sudbenih vlasti.

Napadom Rusije na Ukrajinu doživjeli su da Putin koristi metodu agresije koju su oni podržavali u srpskom napadu na Hrvatsku, a podržavaju je sve do današnjeg dana. Našim putinistima ne pomaže ni to što zajedno s njima viču „Slava Ukrajini“, ali gazde im i dalje ne dozvoljavaju da koriste istovjetan hrvatski pozdrav ZDS. To je i logično jer su poraženi u agresiji na Hrvatsku, a za Ukrajince se nadamo da  će izboriti pobjedu koja bi bila i njihova pobjeda. Ali time ponižavaju hrvatske političare jer narod nije glup – sve više i više ih doznaje da je taj pozdrav istovjetan tom ukrajinskom a onda mogu prepoznati svu bijedu hrvatskih političara. Vidimo da istovjetnu politiku zapadni moćnici imaju i prema Hrvatima u BiH gdje su omogućili da Hrvati ne biraju svoje predstavnike u vlasti i u tome im ne smeta što se time krše svi mogući zakoni i zdravi razum.

Detuđmanizacija ili denacifikacija Hrvatske počela je odmah s promjenom vlasti 2000. a među prvima je od branitelja na udaru bio HOS-ovac Marko Perković Thompson jer su njegove legendarne pjesme ledile krv u žilama agresora i njihovih podupiratelja u Hrvatskoj. Ali nije odmah bio udar na ZDS pa su na primjer 2008. našli tri ustaške kape među više od 100,000 Hrvata na Jelačić placu u Zagrebu i počela je zabrana njegovih koncerata. Te godine sam organizirao tri otvorena pisma za obranu Thompsona od suludih napada a tiskana je i knjiga (drugo i treće s prof. dr. sc. Slobodanom Langom):

 1. Kovačević i J. Pečarić,Thompson u očima hrvatskih intelektualaca – Bilo je i to jednom u Hrvatskoj, Fortuna,Zagreb, 2008.

To ne znači da putinisti iz Hrvatske svojim napadima nisu pomogli autorima velikosrpskog Drugog memoranduma SANU koji je uslijedio, tako da sam 2012. godine tiskao knjigu:

 1. Pečarić,Hajka na Thompsona, Zagreb, 2012.

Godinu dana kasnije imamo veliki napad na slavnog hrvatskog nogometnog reprezentativca Josipa Šimunića kome sam kasnije posvetio knjigu:

 1. Pečarić,Josip Šimunić i ‘Za Dom spremni’, Zagreb, 2019, str. 362.

Godine 2014. počinje zapravo rat u Ukrajinu okupacijom Krima, a već početkom 2015. Ukrajinci prepjevavaju „Bojnu Čavoglave“.

Kasnije iste godine imamo veliki napad na Thompsona i ‘Bojnu Čavoglave’. Posljedice tih napada hrvatskih putinista su knjige:

 1. Pečarić,Dva pisma koja su skinula maske / Na hrvatsku šutnju nismo spremni!, Zagreb, 2015. pp.406.
 2. Pečarić,Thompson – pjesmom za Hrvatsku, Zagreb, 2017. Str. 409.
 3. Pečarić,Predsjednica i ‘Za Dom spremni’, Zagreb, 2019. str. 214.
 4. Pečarić,‘Bojna Čavoglave’ / Thompsonofobija, Zagreb, 2022. str. 404.

Međutim spomenimo da je iste 2015. godine prije napada na Thompsona oskrnavljen spomenik IX. Bojni HOS-a u Splitu i o tome govorim u knjizi koju danas predstavljamo. Otvoreni napadi na Skejove HOS-ovce počeli su 2016. pa o tome ima puno tekstova i u spomenutim novijim knjigama o napadima na Thompsona, ali i u knjigama:

 1. Pečarić, J. Stjepandić,Ništa se još promijenilo nije, Zagreb, 2017. str. 346.
 2. Pečarić,Dnevnik u znaku ‘Za dom spremni’, Zagreb, 2017. str. 312
 3. Pečarić,HOS, Portaldragovoljac.com, 2021.
 4. Pečarić,Za dom spremni i Slava Ukrajini,dragovoljac.com, 2022.

Veliko zgražanje hrvatskih putinista izazvala je knjiga s dr. Stjepandićem zbog posvete:

U povodu 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske ovu knjigu posvećujemo hrvatskim vitezovima, a napose pripadnicima HOS-a, koji su ginuli za Hrvatsku uz pozdrav ZA DOM SPREMNI.

Uz posvetu je išao i amblem HOS-a koji je odobren od hrvatskih vlasti i koji putinisti ne priznaju i time otvoreno pokazuju da su protiv same države.

Zapravo sve to i sve te moje knjige, otvorena pisma s puno potpisa hrvatskih ljudi ništa nije značilo. Nažalost, trebao je Putin to isto raditi Ukrajincima, njihovim HOS-ovcima tj. Pukovniji Azov da bi mnogi u Hrvatskoj spoznali istinu o ‘hrvatskim’ političarima – putinistima. Na žalost sprema se i suđenje pripadnicima Pukovnije AZOV po uzoru na srpska suđenja hrvatskim braniteljima koja su odobrili hrvatski putinisti. Podsjetit ću vas na naš PROSVJED ZBOG NAPADA NA PRAVNI SUVERENITET REPUBLIKE HRVATSKE koji smo uputili Hrvatskom Saboru 08. 10. 2011. a potpisao ga je veliki broj Hrvata npr, više od 150 akademika, biskupa, sveučilišnih nastavnika, doktora znanosti. Naravno nije bilo odgovora pa su Srbi uz odobrenje hrvatskih putinista optuživali i sudili hrvatske branitelje. Sjetimo se samo montirane optužnice protiv simbola hrvatske obrane: od pokojne doktorice Vesne Bosanac do ove današnje ratnog pilota Danijela Borovića. Možda se danas hrvatski putinisti i usude ‘odgovoriti’ jer napad na Ukrajinu je zapravo i napad na one u svijetu čiji su poslušnici mnogi od njih.

Naravno postoji mnogo drugih  analogija u ponašanju hrvatskih putinista i samog Putina.

Npr. hrvatski putinisti održavaju mit o Jasenovcu. Vidjeli smo kako je žestoko reagirala Srbija na dokument HAZU o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa prilikom pregovora s BiH, Crnom Gorom i Srbijom glede njihova ulaska u EU. A u dokumentu se spominje JASENOVAČKI MIT. Danas sve više i više doznajemo za brojne dokaze o partizanskim zločinima u ratu i komunističkim zločinima poslije rata i da su mnogi zločini koje su navodno napravili ustaše su obično lažna povjest. Danas Putin za svoju blokadu izvoza hrane iz Ukrajine optužuje zapadne sile, a zapravo samo želi izazvati GLADOMOR u svijetu po uzoru na Staljinov GLADOMOR u Ukrajini koji je odnio 6-7 milijuna ukrajinskih života. Naravno hrvatski putinisti podržavaju očite laži braneći tako i svoje pretke čiji zločini svakim danom postaju sve više poznati, ali i zbog toga što njihovim gazdama u svijetu to odgovara. Ne zaboravimo da je i HRVATSKI predsjednik akademik Franjo Tuđman stradao i zbog osporavanja Jasenovačkog mita.

Vjerojatno su hrvatski putinisti nesretni i zato što su istraživanja tuđmanista i poraz srpskih naci-fašističkih agresora doveli do zaustavljanja proširivanja jasenovačkog mita koji je već i opjevan u pjesmi:

Ponovljen je genocid Hrvata

Po treći put Srpskog lažnog brata.

Srbin kamu ponovo dočeka

I progone, ko pre pola veka.

“Srbosek” im izum kraj stoleća

njime seku ruke, noge glave.

Za vađenje očiju i kad Srbe dave

I zato imaju specijalne sprave.

Jasenovac opet logor posta

I stratište i novo ratište.

Razrušiše Spomen obeležje

Razbudiše duše umorenih

Da ih svuda prate njine kletve.

Znate li za ovu pjesmu?

Naravno, hrvatski putinisti je skrivaju od hrvatskog naroda jer je jednostavnije ‘prodavati’ laži kada imaš apsolutnu vlast kao što su je imali u prethodnoj državi. Danas mogu uklanjati spomen ploču HOS-ovcima u Jasenovcu. Lakše bi im bilo da su to radili uz ovu pjesmu, ali kad nisu mogli i uklanjanje te ploče i napadi na HOSovce služe istom cilju.

Kada čitamo riječi o ovome što se događalo u Jasenovačkom logoru tijekom Domovinskog rata moramo pozdraviti naše političari što kriju od nas ovu strašnu istinu o nama. Zato moramo biti sretni što Hrvatskom vladaju putinisti, a ne tuđmanisti, zar ne?

Šalu na stranu.

Takvo ponašanje hrvatskih vlasti i drugih putinista samo pokazuje koliko sam bio u pravu kada sam tvrdio:

NE VJERUJTE HRVATSKIM POLITIČARIMA KOJI NISU ZA DOM SPREMNI.

Hvala.

Josip Pečarić


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji