Podjeli

  • Procesuiranje ratnih zločina nije samo pitanje istine, pravde i zadovoljštine obitelji žrtava, već ispit zrelosti za nas i našu državu da pokažemo da stoji iza riječi koje slušamo. Da ratni zločin ne zastarijeva, da su sve žrtve iste i da su svi ljudi ravnopravni,  to je  ispit  zrelosti za državu, a u selu Plavnom i njegovom zaseoku Grubori nakon Vojno-redarstvene operacije Oluja95 ubijeno je 30 civila srpske nacionalnosti, a da za to nitko nije osuđen– izjavila je potpredsjednica Vlade RH Anja Šimpraga,  u četvrtak (25.kolovoza 2022.) u povodu komemoracije u selu Plavnom i njegovom zaseoku Grubori, pored Knina.

Nu, i ovom prigodom treba podsjetiti, da su hrvatski branitelji Franjo Drlja i Božo Krajina na zagrebačkom Županijskom sudu suđeni u svezi ove tragedije, ali  i – oslobođeni!

Međutim, ni jedna, pa tako ni ta oslobađajuća presuda, kad su hrvatski branitelji u pitanju, ne zadovoljava pomozbog junake – Pupovca, Vesnu Teršelič,  Pusića, a bome ni Šimpragu, jer oni žele biti suci –tj. da svojim sramnim istupima ponovno utječu na sud i pravosuđe, jer po tim besramnim osobama nedopustivo je da hrvatski sudovi oslobađaju hrvatske vojnike!?

Naravno, ovi pomozbog junaci nikada ne traže da se sude i osude pripadnici srpske i ine agresorske vojske! Oni ne priznaju da je u Hrvatskoj bio obrambeni Domovinski rat, već građanski, odnosno da su jedni i drugi činili zločine, a to znači da neprestano izjednačavaju žrtvu i agresora. Pored toga,  Šimpraga, baš kao ni Pupovac, nikada ne govori „hrvatska država“ već „država“!?

Svi oni koji svako malo izjednačavanju žrtve i agresora, od te i takve politike iznimno dobro žive, a srama imaju toliko koliko stane ispod nokta.

Možete li zamisliti da u Srbiji javno djeluju ovakvi  pomozbog junaci, pa da pljuju i bljuju po srpskim tzv. borcima za otadžbinu (četnicima), da usred Beograda govore kako su Srbi bili zločinci i da ih treba osuditi za ubijanje, masakriranje, protjerivanje, rušenje i pljačkanje diljem Hrvatske tijekom Domovinskog rata, da za njih recimo „na Terazijama“ kažu da je „nedvojbeno utvrđeno da su počinili zločine nad Hrvatima“ u: Vukovaru, Vinkovcima, Osijeku, Škabrnji, Lipiku, Pakracu, Bučju, Kusonjama, Staroj Gradiški, Dubrovniku, Gospiću, Karlovcu, Zagrebu, Lovasu, Šibeniku, Zadru, Voćinu, Okučanima, Kninu, Kijevu, Aljmašu, Tovarniku, Nuštru, Slavonskom Brodu, Baćinu, Nadinu, Erdutu i u mnogim drugim gradovima i selima?

Srbi bi takve „mirotvorce“ šutnuli da se ne bi zaustavili  sve do „Mjeseca“!

A kod nas, nekakvi pupovčevi „mirotvorci“ mogu plesati i kozaračka kola i osuđivati Domovinski rat, njegove branitelje i ignorirati naše, hrvatske civilne žrtve, jer sve što rade, rade u interesu onih „tamo daleko“.

Zašto ova i ovakva „karavana“ ne ode u Vukovar, Škabrnju, Voćin, Saborsko ili na neko od drugih mjesta gdje su Srbi ubijali i klali nevine Hrvate? Zašto ne odu u Slavonski Brod i pitaju – zašto ni jedan Srbin još nije osuđen za pokolj 402 nevine hrvatske djece?

Razni pupovci  neprestano nas prave „nakazama“ i „budalama“.

Taj cirkus od njihove „pravde“ treba prestati, tim prije jer hrvatski branitelji, stradalnici i obitelji poginulih u velikosrpskoj agresiji svake godine sve teže doživljaju besramne političare i politikante s ružama u rukama, kako „plaču“ za 20 i više tisuća kuna mjesečno!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji