Podjeli

Nakon 30 godina šutnje, „tajni agent“ Markica Rebić, koji je bio  osnivač i  vojne obavještajne službe  SIS i Hrvatske izvještajne službe te pomoćnik  ministra obrane za sigurnost i zadužen za sve obavještajne  i protuobavještajne operacije u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu te jedan od savjetnika prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja RH dr. Franje Tuđmana, prekinuo je šutnju (Jutarnji list, 30.7.2023.).

Kao prvo, u službama u kojima je radio ništa se ne događa slučajno, pa tako ni ovaj veliki intervju koji je nakon toliko godina dao  kontraverzni „tajni agent“.

Rebić javno, hrabro i otvoreno iznosi niz podataka i činjenica za koje se odmah može reći da su pola izmišljene, dok su štošta drugo manje-više naklapanja i rekla-kazala.

Naime, to su već drugog dana izlaska ovog intervjua potvrdili i gotovo svi oni koje je prozvao, a poglavito prof. dr. Andrija Hebrang, koji je izjavio da je „Rebić bio taj koji je radio sve da sruši Tuđmana“ te da je uz njega bio i Ivić Pašalić, dok je „probuđeni tajni agent“ tvrdio da je skupina oko Granića, Hebranga i Gregurića rušila Tuđmana!

U toj skupini još su navodno bili: Ivan Jarnjak, Miroslav Šeparović, Nikica Valentić, Hrvoje Šarinić…

Pa, ako su ovi uistinu „rušili Tuđmana“ što je Rebić čekao do danas, da ih nije prijavio, poglavito Tuđmanu kojem su radili o glavi?

Međutim, tek nakon toliko godina od Tuđmanove smrti, smogao je hrabrost i reći „istinu“, pa se postavlja i pitanje kakav je to „tajni agent“ koji nije ništa poduzeo protiv onih koji su možebitno htjeli čak i fizički likvidirati predsjednika države?

A taj Rebić i sam ističe da je ušao u službe, (gdje se i te kako pazi koga će se uzeti), na način da je „Predsjednik Tuđman tražio nekoga tko bi se mogao baviti vojnom službom, pa je netko predložio mene i tako je počelo…“, što bi u „prijevodu“ značilo da su se i „tajni agenti i to u vrijeme Domovinskog rata birali na način kao „na placu“, tj. ovog hoćemo, ovog nećemo.

Ako je to točno, a prema svemu sudeći jeste, onda i te kako ima smisla ona rečenica da je pravo čudo s kakvim je  „govnima“ Tuđman stvorio državu!

Rebić, među ostalim, kao „uzgred“, hvali i osuđenog zločinca Josipa Perkovića, kojem je jedno vrijeme bio i zamjenik. Sve ljepše od ljepšega!

Otkriva nam također da su postojali dosjei novinara, kao da danas ne postoje.

U tom intervjuu, kojeg je iznimno teško pratiti, Rebić se osvrnuo i na generala Pavla Miljavca, za kojeg kaže da im je general Stipetić govorio da je bio suradnik KOS-a, ali da ga ni zbog toga Tuđman nije želio dirati. Ovo, kaže, iznosi prvi puta! A mogao je to reći i sve do lani, kad je Miljavac  još bio živ, i još k tome počasni predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, što baca ružnu sliku i na ovakvu generalsku udrugu, o kojoj se sve ružnije govori i piše.

Ako je Miljavac kao suradnik KOS-a, dogurao i do načelnika  Glavnog stožera OS RH onda je za pretpostaviti da su u njegovu društvu sve do smrti bile i pojedine druge njegove kolege koje su bile povezane s KOS-om i Udbom…?

Kako to da tek sada i u ovo vrijeme (sic!) Rebić izlazi u javnost i s ovim podatkom?

A, s obzirom da kod „tajnih agenata“ ništa nije slučajno, ostaje nam i da se zapitamo: kakvi su to ljudi vodili ozbiljne vojne i ine resore, tim prije kad je u povodu ovih „blebetanja“ prof. dr. Andrija Hebrang izjavio i ovo:

  • „ Šušak me upozorio na Rebića i bio je u pravu!“

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji