Podjeli

“Branili su zemlju i rame uz rame k’o ratnici svijetla stali protiv tame..”
Ovo su dani kada svatko od nas treba izvjesiti zastavu, s ponosom reći da je Hrvat, kao i sa suzom u oku zahvaliti našim braniteljima za svaki izgubljeni ud, život, kao i strepnju i dan proveden na bojištu.
Oluju su zapovjedili generali i predsjednici, ali vjetar u oluji bili su oni koji se nisu slikali na Kninskoj tvrđavi.
Malo vas zna za one koji su primali metke, trčali ranjeni i nosili svoje ranjene suborce da bi mi danas imali Domovinu.
Našu slobodu iznjedrila je kiša krvi najboljih koja je u Oluji natapala ovu zemlju, tuča granata orila se zemljom, kojom bi se da je sreće i pameti danas gromoglasno orilo “Za Dom Spremi”, jer i bili su samo za to.
Slušat ćemo uzaludne govorancije ljudi koji su nebitni, a diče se titulama predsjednika, a oni su jedini koji sramote ovu zemlju.
Nije sramota HOS, HOS je naš ponos koji je u ključnim trenutcima našoj vojsci dao krila i vojevao bitke koje nitko nije mogao.
Uzalud vam trud i micanje istih iz protokola, jer iz naših srca ih nikada maknit nećete.
Igrat će se opet neke zakulisne igre i čuti skrivene poruke od onih koji bi najviše volili da je rat izgubljen, ali nije i nikada neće biti, Hrvati će uvijek baštiniti ovu prekrasnu grudu koju ste rascijepali vi, koji ste ljubeći zastavu, kao Juda Isusa, izdali krv nevinih.
Današnjih dana prisjetimo se kraljevske pobjede kojom je obranjen kraljevski grad, a što se kolona tiče, za razliku od vukovarske kolone, kolona traktora je imala slobodan koridor, a prije toga je upućen poziv civilnom stanovništvu da ne napuštaju svoje domove, već da ostanu slobodno živjeti, jer na koncu mi smo se branili dok su oni napadali naše domove, ali nama njihovi domovi na našoj zemlji nisu smetali ni u ključnim pobjedama.
Raspad sustava je nastao kada se za kolonom traktora povukla i kolona “junačke” četničke bagre.
Danas sudionici te “kolone” sjede u saboru, dok su sudionicima Vukovarske kolone sudbine nepoznate.
Zato Anja, Milorade i Boris, pognite glave i šutite, jer sve ostalo su besramni glasovi gubitnika dok zemljom prolazi Oluja svih oluja, najponosnija i najčasnija.
Branitelji, hvala Vam na svemu, slobodni smo zahvaljujući Vama i Vašoj velikoj pobjedi.
Sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dan hrvatskih branitelja.
Iva Svaguša


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji