Podjeli

Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) na čelu sa Marinkom Krešićem polako se bude. Evo, mediji javljaju da su posjetili i Odbor za obranu Hrvatskog sabora gdje su među ostalim istaknuli da su optužnice protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota, inače Junaka Domovinskoga rata – neutemeljene. Međutim, u međuvremenu iz Beograda javljaju da su optužnice – potvrđene! I što sad? Pa, neće nam valjda Srbi, koji su bili agresor u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu i suditi naše pilote, tim prije što hrvatsko pravosuđe još nije ni optužilo, a kamoli osudilo  na tisuće onih koji su u vrijeme agresije po Hrvatskoj, od Vukovara do Škabrnje pa sve do Dubrovnika činili najstrašnije ratne zločine. Sad je vrijeme da se Srbiji već jednom glasno i jasno kaže- „dosta“! Vjerujemo da Hrvati ne će ni preuzeti ove sramne optužnice te da će vrlo brzo srpskom veleposlaniku u Zagrebu pokazati put prema Beogradu!

S druge pak strane, postavlja se pitanje: što će sada poduzeti hrvatsko pravosuđe? Optužnica, primjera radi, za zločine u Vukovaru već je davno napisana i predana Županijskom sudu u Osijeku, a osim toga negdje u ladicama državnih odvjetnika poput Bajića već se također negdje  nalaze  optužnice za zločine Srba u Škabrnji, Pakracu, Vinkovcima, Osijeku, Kninu, Benkovcu, Saborskom, Ćelijama, Šibeniku, Kninu, Slavonskom Brodu, Županji, Staroj Gradiški, Lipiku, Karlovcu, Gospiću i brojnim drugim gradovima i mjestima.

Vrijeme je da bobu kažemo-bob!

Srbe, zločinačku JNA, Crnogorce i domaće izdajice, baš kao i ratne dezertere i profitere još danas treba (ako već nisu) optužiti za svo zlo koje su nanijeli hrvatskom narodu.

Također treba „začepiti usta“ i raznim huškačima protiv Hrvata, a poglavito Junaka Domovinskoga rata.

Naime, ako je zločin zločin, kako to i oni tvrde, gdje su krivci za smrt tisuće i tisuće nevinih Hrvata i više od 400 djece, gdje su oni koji su bili „arhitekti“ 150 dosad otkrivenih masovnih grobnica, gdje su oni koji su razorili vukovarsku ratnu bolnicu i još najmanje stotinjak drugih zdravstvenih ustanova, ili pak groblja? Gdje su oni koji su 18. 11. 1991. po vukovarskim ulicama pjevali: Slobodane, šalji nam salate, klat ćemo Hrvate ili pak oni koji su tenkovima u Škabrnji gazili nevine hrvatske civile?

Sad je vrijeme i da se preispita abolicija, koja je mnogim četnicima omogućila lagan i lijep život nakon zločina koje su počinili.

Srbi ne žele platiti ratnu odštetu, ne žele se ni ispričati ni pokajati, već nas za svaki navodni zločin napadaju od „stoljeća sedmog“.

Sada su navalili na četiri ratna hrvatska pilota. Sutra će  izmisliti nešto drugo. A naše pravosuđe šuti, naši sudovi u 90 posto slučajeva srpske i ine zločince sude u odsutnosti, što nije ništa drugo već najobičnija smijurija.

Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora, ali ne još i mnoge druge udruge proistekle iz Domovinskoga rata, tek se sada polako bude iz zimskog sna.

Još dok se govorilo i pisalo da će Srbija optužiti hrvatske ratne pilote, pojedini generali okupljeni oko Krešića isto su tako kao za pilote obilazili pojedine državne institucije i zalagali se da se puste na slobodu udbaški zločinci Mustač i Perković! Piloti su im nažalost tada bili zadnja briga.

Krešić je svojim potpisom na zahtjevu za oslobođenje udbaša (kojeg je kasnije povukao) izgubio svaku vjerodostojnost, baš kao i drugi generali koji su stali na stranu onih koji su u vrijeme komunizma progonili, pa čak i potpisivali smrtne presude nevinih Hrvata!

Kad je već povukao svoj sramni potpis sa zahtjeva da se oslobode bivši udbaši, trebao je  odmah i bezrezervno  podržati i neke svoje časne i uvažene  kolege generale poput Ivana Tolja, Ivana Kapulara, Andriie Hebranga,  Žartka Tolea, Ivicu Primorca i druge koji su im se pridružili, a  koji su objavili otvoreno pismo – zašto ih se ne bi trebalo osloboditi.

Krešić se svojedobno našao i na sudu jer je bio „suglasan“ sa tadašnjim koprivničkim županom Nikolom Gregurom da oko šezdesetak ovdašnjih „branitelja“ postanu i službeno „branitelji“ od svibnja 1990.(sic!), dakle još u vrijeme kad velikosrpska agresija nije ni počela!

Sve u svemu, lijepo je što su se probudili i pojedini hrvatski generali, koji su ne tako davno izjavljivali da se „neće miješati u dnevnu politiku“, ali bojimo se da je njihov vapaj stigao (pre)kasno.

Evo, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugima Udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata u utorak,  14.lipnja 2022. u Varaždinskoj županiji uručit te zasluženo priznanje – Junak hrvatskog Domovinskog rata- ratnom pilotu Danijelu Boroviću, što će ujedno biti i naš znak podrške i drugima koji su od strane bivših agresora nevino optuženi.

Krešiću, hoćeš li nam se pridružiti poput nekih svojim uglednih i časnih generala?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji