Podjeli

Prva Izvještajna godišnja skupština Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) nije uspjela, jer se odazvao tek mali broj članova, pa je za subotu, 27. siječnja zakazana druga.

Veliko je pitanje hoće li se i ona održati, jer smo dobili informaciju da se dobar dio članova ponovno neće odazvati, bez obzira što ih vodstvo udruge „mami“ već tradicionalnim „Generalskim lovom“, koji je također pod upitnikom.

Međutim, otkako su „expresno“ iz udruge izbacili zamjenika predsjednika generala Ljubu Ćesića Rojsa, kojem nisu dali ni da se brani(!), ova udruga sve više i više tone gotovo u „septičku jamu“.

Popularni general se ne miri s nepravdom koju su mu učinili, pa je dosad svako malo iznio „kamion smeća“, prije svega od vodstva udruge, koja bi trebala i morala biti primjer i nekakva „moralna vertikala“ kad su ovakve organizacije u pitanju.

 • Nema se više što čekati. Uskok i DORH će također imati posla. Dosad sam šutio na niz nepravilnosti što su se događale u HGZ-u, ali je sada toga dosta. Otvoreno i javno ću iznijeti sve što znam o pojedincima iz udruge, od kojih neki navodno imaju i kupljene školske diplome, dok jedan dio mojih bivših drugova, koji su se iz koristi čitavo vrijeme pretvarali da su mi prijatelji, a ustvari su mi zabijali nož u leđa, ima naprosto smiješne ratne putove. Neka se prvo istraži sve oko mene, a onda neka i oni dođu na red. Ako pojedini od njih, poglavito iz tzv. gospičke skupine, izuzimajući generala Norca, mogu biti generali, onda ja mogu biti i  ministar američke vojske! U srijedu, 24. siječnja gostovat ću na Z1 televiziji u Bujici, pa kom opanci kom obojci! Vrijeme je da se osvrnem i na kriminal u MORH-u, kad sam ja tamo radio, pa dobro znam čije su žene zaposlene „preko reda“ i to na poslovima za koje treba akademija, a ne „kuharski tečaj“. Svega je bilo, a ja sam svih godina šutio i zbog toga se osjećam krivim. U ovoj udruzi jedan dio nas je bio i u tzv. kumskim vezama, ali za neke i od generala ništa nije sveto, jer nemaju ni srama. Ne govorim o svim generalima, jer ima ih i te kako časnih i poštenih, ali ovo što se okupilo oko vrha HGZ-a je – Bože pomozi! Većina od njih ima i hrpu odličja, a ja nisam imao pojima kako su ih dobili, tko ih je predložio, tko im je potpisao. Stoga, tražim sve na sunce, a osobito njihove imovinske kartice. Mene godinama gone po sudovima, a neki od njih se smiju, a lopine su do Mount Everesta! – kazao je ogorčeno Ljubo Ćesić Rojs, kojeg nisu ni pozvali na subotnju skupštinu i time mu ponovno oduzeli mogućnost da se brani.
 • I Tito je nadbiskupu Stepincu dozvolio da se brani, a meni ove jadne i žalosne „kolege“ to ne dozvoljavaju! Sram ih bilo- veli.

Onima koji će eventualno doći u subotu na skupštinu HGZ-a, Rojs je poručio

 • Svi koji dođu u subotu na skupštinu moraju znati da krše Statut i Zakon!

No, što će na kraju od svega ispasti – vidjet ćemo. Međutim,  oni koji poznaju generala Ljubu Ćesića Rojsa znaju da on kad i gdje krene tu „trava ne raste“!

E, naši generali, što ste zakuhali to sada i kušajte. Šteta što većina od njih nije poslušala generale Tolja, Glasnovića i neke druge, koji su na vrijeme shvatili u kojem grmu leži zec!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji