Podjeli

„Da nije bilo HOS-a, Vukovar bi pao već u rujnu mjesecu.“

(Siniša Glavašević, studeni 1991.)

„Pustite da prvo prođu Hrvati“

(Redar koloni Vlade u Vukovaru 2013.)

 

Išao je kroz minska polja na čelu kolone smrti i dao svoj život da ne stradaju civili. I nisu mu dozvolili znamen s rukava na spomen obilježje staviti. Kakvi su to ljudi?

U najnovijoj pjesmi posvećenoj i njemu, bojovnicima HOS-a, ali i drugim sinovima Domovine koji su ratovali za našu slobodu spominju se JUDE koji junacima sude. Valjda se to odnosi na one koji ih hapse na Dan Domovinske Zahvalnosti mrze znak na rukavu Crvenkape. Doista tako nešto Crvenkapi i HOS-ovcima mogu učiniti samo JUDE, zar ne?

“CRNI ČELIK” 

Snimili pjesmu posvećenu bojovnicima HOS-a, ali i drugim sinovima Domovine koji su ratovali za našu slobodu – VIDEO

 –

13/11/2023

Foto: Screenshot YouTube

Grupa Croatica je snimila spot za svoju novu pjesmu naslova “CRNI ČELIK”. U svojoj objavi na društvenim mrežama napisali su:

“Dragi prijatelji

Ponosno vam predstavljamo “Crni čelik”.

Pjesmu posvećenu bojovnicima HOS-a, ali i drugim sinovima Domovine koji su ratovali za našu slobodu. Dok je srca, bit će i Croatije.”

 

“CRNI ČELIK”

Korak im je težak, suza priča sjećanje

Ispod svete zastave mole ruke sklopljene

Nemirno je ovo vrijeme, za šaku škuda

Junacima Jude sude

Al’ ratnika je osmijeh jači nego izdaja

Jer on podsjeća na vrijeme slave, ponosa

Bosna i Hrvatska, jednog srca dijela dva

Pamte pjesmu prastaru, ona ih je spajala

Kao crni čelik u vatri kovan

Jučer i danas nesalomljiv je

Domovini vjeran, on je spreman

Za Dom Sveti mrijeti, ostat slobodan

Hladna polja Vukovara, vatra Južnog bojišta

Istim slovima je priča pisana

Kad se tijelo raspadne, znaj da simbol ostaje

Štafetu smrti hodali do vrata Vječnosti

I sada mladi k’o nekad idu cestom nebeskom

I Francuz i Irac s braćom svojom hrvatskom

Djeca će ih pamtiti, osmijehom ih slaviti

Zapjevajmo brate za mladost tu

I kada gusta magla padne, znat ćeš da su tu

Kao crni čelik u vatri kovan

Jučer i danas nesalomljiv je

Domovini vjeran, on je spreman

Za Dom Sveti mrijeti, ostat slobodan

Tekst i glazba: Pere Eranović

U spotu se pojavljuju bojovnici 9. bojne HOS-a

https://dugopolje.org/crni-celik-snimili-pjesmu-posvecenu-bojovnicima-hos-a-ali-i-drugim-sinovima-domovine-koji-su-ratovali-za-nasu-slobodu-video/?fbclid=IwAR1xqv_6WRzsibkShZesrSMD7Ffzmpm8R527PHbUshWhNPK02O4rlmLUeQU

SPLITSKI BEND CROATICA OBJAVIO PJESMU KOJU SU POSVETILI HOS-u

15 Studeni 2023

Splitski bend Croatica objavio je pjesmu “Crni čelik” koju su posvetili bojovnicima HOS-a i drugim sudionicima Domovinsko rata koji su se borili za slobodu. “Dok je srca, bit će i Croatije”, poručili su.

Splitski glumac Pere Eranović glavni je vokal i autor pjesme. Imao je samo dvije godine kada mu je 1992. godine na južnom ratištu poginuo otac Stipe. Marin Židić, Joško Cikatić, Ivan Rogošić, Marin Bobeta i Boris Stanić ostali su članovi benda.

Scene spota snimane su ispred splitskog spomenika HOS-ovcima.

Poznata lica u spotu

Bivši ratni zapovjednika IX. bojne HOS-a “Rafael vitez Boban” Marka Skeju, članovi Hrvatskog nadzemlja i pripadnici 9. bojne HOS-a pojavljuju se u spotu.

Zahvale

U opisu videa na YouTubeu napisali su zahvale.

“Zahvale: UUHBDR Split, SDŽ, AP video, Branka Pleština Stanić, Diana Kurobasa, Gloria Rocchi, Teo Turk, Zdravko Kraljević, Ante Worek, Andrija Kaćunko, Zoran Voloder, Petar Rajković, Ante Tonći Sedlar, Mladen Škare, Antonia Tanjić Vidović, Bojovnici 9. bojne HOS-a, Hrvatsko nadzemlje, Hrvoje Radeljić, Jedina.hr, Željko Skoko, Borko Kovač, Doris Stanković, Ante Šustić.

Hvala našim obiteljima i nadasve našem Bogu. Velik si”, poručuju autori pjesme i spota.

Prve reakcije

“Bravo Croatica, dojam nakon prvog slušanja.  Zaslužili su HOS-ovci ovakvu pjesmu, ima priču, spominju se junaci Vukovara, mnogo je tu simbola, a možda najupečatljiviji dio: “Kad se tijelo raspadne, znaj da simbol ostaje!” Crvenkapa kao i ostali poginuli, zaslužili su da se o njima pjeva! Od ideje do realizacije stvarno posložen spot odlično. Najviše su me se dojmili grafiti koji su iscrtani po gradu u čast pripadnicima HOS-a, te tako sjećanje na njih ne blijedi!”, napisao je jedan korisnik

Skejo za Direktno: Draganovim ‘Crvenim beretkama’ dali smo dobru lekciju tako da je jedna od najjačih srpskih postrojbi vraćena u Srbiju!

“Bome, žestoko, poput HOS-a!!!! Hvala Vam”, napisao je oduševljeno korisnik.

“Prekrasno je vidjeti jedan mlad i kvalitetan bend s ovakvim tekstovima! To je to, i sadržaj i glazbena kvaliteta! Bravo, puna podrška”, komentirala je korisnica.

direktno.hr

https://www.dragovoljac.com/index.php/razno/37405-splitski-bend-croatica-objavio-pjesmu-koju-su-posvetili-hos-u

Sinoć je bilo prekrasno u Lisinskom na koncertu Najboljih hrvatskih tamburaša. Nisu mogli završiti koncert a da ne otpjevaju pjesmu Vukovar, Vukovar. I danas Vukovar gori na braniku svoje Hrvatske. To nam pokazuje ovih dana i Zajednica udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske.
https://bezcenzure.hr/branitelji/zajednica-udruga-hrvatskih-branitelja-domovinskog-rata-policije-republike-hrvatske/
Vjerovali ili ne oni su za jedinstvo ali takvo da svi mi ne budemo HRVATI već ONI KOJI ZA SEBE KAŽU DA SU HRVATI. Kriv im je Penava, a ne oni koje sam opisao u prethodnom tekstu.

Ne znam kako su zamislili da ja ne budem Hrvat.

Već sam napisao knjigu o Vukovaru: 

Josip Pečarić: VUKOVAR I NJEGOV STOŽER

Zagreb, 2013.

Na str. 35-36. mogu pročitati:

“…jednoj gospođi iz Vukovara koja je bila ogorčena spoznajom da današnje vlasti toleriraju ovakva četnicka događanja, napisao sam:

Razumijem Vašu ogorčenost. Ali kad god se suočite s ovakvim stvarima sjetite se ipak kako su to pripadnici naroda koji su bježali, pred Hrvatima, kako im reče njihov Sloba, kao zečevi.

To su ipak pripadnici naroda koji su, kada se u Beogradu pročulo da je u Splitu umjesto “Vukovar, Vukovar” na Franjino pitanje okupljeni narod vikao “Zemun, Zemun”, svoje nekretnine u Zemunu prodavali u pola cijene.

To su ipak pripadnici naroda kojima se i danas ledi krv u žilama kad čuju Bojnu Čavoglave.

Mene osobno podsjeća na sâm dan pada Vukovara. Dan kada je svima nama u Hrvatskoj bilo strašno teško. Javio mi se jedan poznanik iz Srbije da bi uživao u toj mojoj patnji.

Rekao sam mu:

“Dragi moj kolega, da smo mi imali samo polovicu vašeg naoružanja već bi vi pobjegli do bugarske granice, a koliko smo mi Hrvati glupi rekli bi vam:

‒ Pa gdje pobjegoste, pa naše je samo do Zemuna.”

Oluja mi je dala za pravo, zar ne?

Druga je stvar što naš narod ne pamti dugo pa je na vlast doveo one koji se nisu radovali Oluji i koji su dan danas nesretni zbog toga što su hrvatski ratnici od srpske vojske napravili zečeve. Istina, nisu pobjegli do bugarske granice, ali više zahvaljuci tome sto su svjetski moćnici zaustavili Hrvatsku vojsku.”

A u Hrvatskoj ima puno Hrvata koji me ne doživljavaju kao akademika već ovako:

Strašno je vidjeti da baš branitelji policajci smatraju da treba podržavati nezakonita ponašanja vlasti u RH. Ne samo da su uklonili spomen obilježje braniteljima u Jasenovcu jer je na ploči bio od hrvatske države odobren symbol HOS-a, ne samo da su uz suze morali hapsiti Skeju koga mogu gledati u gornjem spotu i to na dan Domovinske zahvalnosti već se i sada stavljaju na strain vlasti i to sada kada znaju da vlast već godinama krši zakon i u Vukovaru. Stipo Mlinarić im je dao podatke o svjesnom kršenju hrvatskih zakona:

MLINARIĆ PORUČIO PUPOVCU DA OVE GODINE NEĆE BACITI VIJENAC U DUNAV: NEKA NE KRŠI ZAKON

https://narod.hr/hrvatska/mlinaric-porucio-pupovcu-da-ove-godine-nece-baciti-vijenac-u-dunav-neka-ne-krsi-zakon

https://www.dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/37402-mlinaric-bacanje-vijenaca-je-plenkovicevo-djelo

(Tekst je dan u Prilozima.)

MLINARIĆ: NIJE PLENKOVIĆ PUPOVCA UZEO ZA PARTNERA I SUFLERA ZATO JER NIJE IMAO KOGA, NEGO JER SLIČNO MISLE

https://hrvatska-danas.com/2023/11/09/mlinaric-nije-plenkovic-pupovca-uzeo-za-partnera-i-suflera-zato-jer-nije-imao-koga-nego-jer-slicno-misle/

I onda su njima iz Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske problem oni koji se tome protive i ne poštuju hrvatske zakone, a time i hrvatsku državu, oni koji i smatraju da svi pa i vlast, pa i policija pa bili oni i branitelji poštivati zakone RH.

Članovi te zajednice bi trebali prvo pogledati što misle drugi branitelji. Na primjer Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) o najvažnijem članu Srpsko-hrvatske koalicije na vlasti napisao je članak:

PUPOVAC NIČIM NE ZASLUŽUJE MEDIJSKU PAŽNJU, ALI…

https://bezcenzure.hr/vlad/pupovac-nicim-ne-zasluzuje-medijsku-paznju-ali/

https://portal.braniteljski-forum.com/blog/vijesti/mladen-pavkovic-pupovac-nicim-ne-zasluzuje-medijsku-paznju-ali

A trebali bi znati tko je Mladen Pavković. On njemu je ovih dana Hrvatsko-američki redatelj Nikola Knez, koji u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, snimio dokumentarni film

https://fenix-magazin.de/djelo-hrvatsko-americkog-redatelja-snimljen-dokumentarni-film-o-mladenu-pavkovicu/

Snimljen dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću – Kamenjar

FILM O PAVKOVIĆU – *** PORTAL TJEDNO ***

DRAGOVOLJAC – Snimljen dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću

Hrvatsko-američki redatelj Nikola Knez, snimio dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju (hia.com.hr)

A o današnjim vlastima o kojima piše Pavković može se pročitati i u tekstu:

KAKO JE NASTAO PUPOVČEV SDSS I TKO SU BILI NJEGOVI OSNIVAČI?

Tekst je pisan u povodu najnovijeg kršenja hrvatskih zakona od strane vladajućih o kojima govorimo a koje podržavaju branitelji iz spomenute Zajednice udruga:

Milorad Pupovac svake godine 17. studenog, uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, dolazi u Vukovar kako bi bacio vijenac za vukovarske žrtve srpske nacionalnosti. Stipo Mlinarić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, ukazao je na Zakon o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta. U njemu stoji da su dani pijeteta u Vukovaru 17., 18., 19. i 20. studenoga. U članku 8 navedena su mjesta gdje se odaje pijetet. To su vukovarska bolnica, braniteljsko groblje, Ovčara, Borovo Commerce i Velepromet. No, Pupovcu očito to ne smeta. Upoznat ćemo vas stoga kako je njegova stranka nastala.

https://narod.hr/hrvatska/kako-je-nastao-pupovcev-sdss-i-tko-su-bili-njegovi-osnivaci

A tko je Nikola Knez vjerojatno ne znaju u toj udruzi branitelja policajaca. On je snimio film o „Oluji“ koji je nagrađen u SAD-u, ali nije prikazan u RH. Smeta hrvatskim vlastima tj. Srpsko-hrvatskoj koaliciji.

Zašto?

O tome sam pisao u devetom iz serije ovih tekstova:

Peter Galbraith, veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj od 1993-1995 u tom filmu govori o „Oluji“ nešto što se ne bi svidjelo Pupovcu, vlastima u Beogradu i Zagrebu a o tom filmu sam napisao i knjigu:

 1. Pečarić,Nobelova Nagrada za ‘Oluju’, Portaldragovoljac.com, 2020.:

http://www.dragovoljac.com/images/minifp/NobelZaGotovinu.pdf

Film možete gledati na linku:

https://kamenjar.com/hrvati-iz-teksasa-napravili-film-o-oluji/

Galbraith je govorio o „fašističkom srpskom režimu koji je vršio genocid i masovna ubojstva“ i o „zločinačkoj i fašističkoj strani“.

Da govorio je ono što od početka govorim i ja i što bi umjesto sluganstva trebali govoriti hrvatski političari. A trebali bi govoriti i branitelji iz Zajednice udruga. Imam previše godina da bih od Hrvata postao onaj koji za sebe kaže da je Hrvat, ili JUDA kao u pjesmi “CRNI ČELIK”.

Josip Pečarić

PRILOZI

MLINARIĆ PORUČIO PUPOVCU DA OVE GODINE NEĆE BACITI VIJENAC U DUNAV: NEKA NE KRŠI ZAKON

 1. studenoga 2023.

Foto: Domovinski pokret

Stipo Mlinarić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta održao je konferenciju za medije u Hrvatskom saboru na kojoj je govorio o SDSS-ovom bacanju vijenaca u Dunav najavljenom za 17. studeni. Mlinarić je podsjetio na to da je prošle godine na jednoj nacionalnoj televiziji 17. studenoga najavio da Milorad Pupovac više neće baciti vijenac u Dunav i tako prljati žrtvu Vukovara.

”Ja do svoje riječi držim. Ove godine Milorad Pupovac neće baciti vijenac u Dunav, a sad ću vam reći i zašto. Nismo mi siledžije, nasilnici niti huligani. Postoji crta ispod koje se ne ide, a ovo je crta ispod koje se ne ide”, poručio je Mlinarić te ukazao na Zakon o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta.

Što kaže Zakon?

Podsjetio je na to da su za taj zakon bili i Andrej Plenković, Tomo Medved te Milorad Pupovac i SDSS. ”U člancima 6, 7 i 8 jasno stoji da su dani pijeteta u Vukovaru 17., 18., 19. i  20. studenoga. Točno u zakonu stoji kome se pijetet odaje. U članku 8 navedena su mjesta gdje se odaje pijetet. To su vukovarska bolnica, braniteljsko groblje, Ovčara, Borovo Commerce i Velepromet. To nije Dunav gdje dolazi Milorad Pupovac raditi performans”, pojasnio je Mlinarić.

”Ne baca vijenac u Dunav Milorad Pupovac, vijenac baca Andrej Plenković. Ništa se ne radi što nije odobrio Andrej Plenković. Za nas Vukovarce, ta četiri dana koja su proglašena danima posebnog pijeteta, to je za nas veliki tjedan kao za katolike Uskrs. To su naši Veliki četvrtak, petak i subota. Tih su dana mir i tišina, kao kod katolika, nema provokacija”, poručio je.

> Što to Pupovac poručuje bacanjem vijenca u Dunav?

Kome baca vijenac?

”Prošle godine smo ga čekali ja i Mario Radić, ali nas je zaobišao i sat vremena ranije bacio taj vijenac. Pitali smo ga kasnije neka kaže kome baca vijenac. Tko je ubijen 17. 11. tamo gdje on baca vijenac? Za svaku godišnjicu koju mi obilježavamo znamo svako ime i prezime poginulog, a za 50 posto znamo i gdje su poginuli. Za neka mjesta ne znamo kao za dr. Šretera, no možda zna gospodin Pupovac. Možda bi to bila ruka pomirenja da kaže gdje je dr. Šreter. Možda je ruka pomirenja da Dragana Jeckov svoje sumještane pita gdje su nestali iz Negoslavaca pokopani. To je ruka pomirenja”, istaknuo je Mlinarić.

Mlinarić je podsjetio i na to da se njegov prijatelj Šestan iz Borova Sela vodi kao nestao. ”Njegova majka ga do danas nije pokopala kao što nema ni Mario Radić grob da ocu zapali svijeću. To Milorada Pupovca, Draganu Jeckov i ostale iz SDSS-a ne zanima, ali to ne zanima ni Andreja Plenkovića. To je poraz, a time krše i zakon koji su oni samo izglasovali”, naglasio je Mlinarić.

”Ako će ove godine kršiti zakon, ja ga čekam tamo. S koliko ljudi? Mogu dovesti koliko hoću. Stat ćemo u živi lanac, ne ćemo dati da se krše zakoni. Mi znamo da HDZ krši zakone gdje god stigne, od prometa i krađe do lopovluka. Ovaj zakon je za nas svet i ne će ga kršiti. Ne će ga nitko prljati sa svojim performansama. Pupovac je izabrao 17. 11. da izjednači agresora i žrtvu. Ne može to tako, Milorade”.

‘Pupovac ove godine neće bacati vijenac’

Mlinarić je podsjetio na da je osnovao centar dr. Ivan Šreter koji je podignuo kaznene prijave DORH-u. U tim prijavama točno stoji, u priloženoj dokumentaciji, koja je srpska dokumentacija, da su zločine planirali devedesete godine, stoji gdje je skladište oružja teritorijalne obrane u Srbiji iz kojeg je uzeto oružje, a točno stoji i broj puške koju su zadužili u selima poput Trpinje, Bobote, Borova Sela, Bršadina i Negoslavaca.

”Pripremali su, organizirali su i vodili agresiju na Republiku Hrvatsku. I što bi mi sada trebali 2023. godine? Staviti znak jednakosti. Pupovac ove godine neće bacati vijenac. Pozivam Plenkovića da se očituje o ovom zakonu, pozivam ministra Božinovića da ne krše zakon. Pozivam gospodina Milinu da se drže zakona. Ako oni ne budu provodili zakon mi ćemo stati u živi lanac, u miru, u tišini, bez ekscesa. I ne će ga baciti”, rezolutan je Mlinarić.

Radić: Kakva su to dva antifašizma?

Potom je govorio i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić. On je podsjetio na to da se Domovinski pokret proziva za radikalizam, a da se zapravo samo traži poštivanje zakona.

https://narod.hr/hrvatska/mlinaric-porucio-pupovcu-da-ove-godine-nece-baciti-vijenac-u-dunav-neka-ne-krsi-zakon

https://www.dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/37402-mlinaric-bacanje-vijenaca-je-plenkovicevo-djelo

PUPOVAC NIČIM NE ZASLUŽUJE MEDIJSKU PAŽNJU, ALI…

15 studenoga, 2023

ByMladen Pavković

Sve dok će oni koji su na vlasti trebati dvije-tri ruke „u zraku“, a poglavito dok će mu   hrvatski mediji, od televizija do dnevnih i tjednih novina, pridavati pažnju koju ničim ne zaslužuje, Milorad Pupovac, kako ga neki zovu i Srbin po zanimanju, nešto će „značiti“ na političkoj sceni. Tu svoju „vjernost“ onima na vlasti nitko u povijesti nije tako dobro naplatio kao ovaj čovjek. On i njegovi uključeni su u državne strukture, osobito tamo gdje se okreću novci, a novinari prenose sve što on kaže, uvijek i obvezno sa nekom njegovom dobrom fotografijom. Čak prima i iznimno velika financijska sredstva za svoj bilten Novosti, u kojem ne može pisati tko želi, i u kojem se neprestano pljuje i bljuje po Hrvatima i Hrvatskoj. Uz to, izigrava, kao i neki drugi njegovi kompanjoni, mirotvorca, pa i humanistu.

Gadljivo da bolje ne može biti.

Sad se većina medija ponovno bavi Pupovcem. Danima! Hoće li ili neće 17. studenoga,  baciti nekakav vijenac u Dunav u Vukovaru. Vijenac koji on svake godine baca nema hrvatskih obilježja već samo srpskih. Na taj način on „žali“ sve, dakle sve, nevino ubijene ljude u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku, što ne postoji nigdje na svijetu. Naime, možete li zamisliti da je netko bacio u Dunav u Vukovaru ili Beogradu vijenac za sve poginule nakon završetka II. svjetskog rata!?

A to, hoće li ili neće ovaj politikant i provokator baciti nekakav vijenac u nekakvu rijeku ne bi imalo baš nikakvog značaja, da se pojedini mediji „ne trgaju“ da to poprate na način kao što su to činili  kad se  Willy Brandt svojedobno pomolio i zatražio oprost u Poljskoj za sva zla koja su činili Nijemci.

Kad stradalnici Domovinskog rata od Zagreba, Knina, Škabrnje, Karlovca, Voćina, Pakraca, Vukovara, do Dubrovnika tijekom čitave godine polažu vijence tzv. nacionalni mediji to uglavnom prešućuju, kao „nije važno“!

S obzirom da Pupovac i njegov učitelj Stanimirović nisu sudjelovali u obrani Republike Hrvatske (Stanimirović je bio i okupatorski gradonačelnik Grada Vukovara!), kakvi smo mi to branitelji i kakvi su to političari koji godinama trpe „teror“ razno-raznih pupovaca, koji nam (zahvaljujući i pojedinim medijima) ne daju „disati“ ni kad obilježavamo ponosne i tužne obljetnice iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata?

Činjenica je da Pupovac u ovoj državi radi što hoće, kao što je i činjenica da mu je to dozvoljeno, kao nikome  od hrvatskih političara.

U Državnom odvjetništvu vjerojatno ima pregršt prijava protiv njega, njegove udruge, pranja novca, mutnih radnji i koječega drugog, ali te prijave očito ne izlaze iz ladica…

Ovaj  kontraverzni  politikant, koji ništa drugo ne radi već gdje god stigne prenosi mišljenje Srba iz Srbije, jednom je  izjavio da „treba naći inspiraciju i priznavanje stradanja jednih i drugih“ te (čujte sad ovo!) „nećemo sada brojati  koliko je na kojoj strani poginulo!“.

Na te i takve skandalozne izjave, po pravilu,  gotovo  nitko iz državnog vrha ne reagira, već se to prihvaća kao nešto posve „normalno“. Sve dok će to tako biti, Pupovac će žariti i paliti!

No, to što radi ovaj Srbin, na žalost, kako se čini, nema nikakve veze s komemoracijama, već samo i isključivo s njegovom promocijom!

On, da ti pamet stane, od Hrvata  javno  traži izjednačavanje žrtve i agresora. Zamjera, kaže, što državne pravosudno-policijske institucije ne pronalaze i ne sankcioniraju one koji su u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata ubili Srbe (agresore), a uopće ne pita koliko je u ovom ratu nastradalo nevinih Hrvata, a ne zanima ga ni to tko je kome prvi „ušao u dvorište“!

Razne komemoracije pupovčevi Srbi iskorištavaju da „celom svetu“  daju do znanja da je Hrvatska fašistička država, gdje (zamislite!) i jedan Marko Perković Thompson svojim domoljubnim nastupima „vraća Hrvatsku u fašizam i NDH-a“!

Na te monstruozne srpske provokacije mora se i treba odgovarati, jer neki koji prate televiziju ili čitaju novine uvjereni su da je Pupovac „u pravu“, tim prije što se njegovi govori i razmišljanja najčešće objavljuju bez – komentara!

To je nama naša borba dala!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

https://bezcenzure.hr/vlad/pupovac-nicim-ne-zasluzuje-medijsku-paznju-ali/

https://portal.braniteljski-forum.com/blog/vijesti/mladen-pavkovic-pupovac-nicim-ne-zasluzuje-medijsku-paznju-ali


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji