Podjeli

Što se to događa? Počasne činove generala Hrvatske vojske dobili su: Ilija Nakić, Marko Lukić, Đuro Matuzović, Ivan Obrovac, Marijan, Biškić, Zdravko Andabak, Miljenko Balen i Josip Černi.

Tako je odlučio Vrhovni zapovjednik OS RH i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Pa, šta, zaslužili su, iako su ih dobili s iznimnim zakašnjenjem.

Prigodom dodjele ovih činova nije i ne će sudjelovati Ministarstvo obrane RH!

Oni navodno nisu predložili – nikoga!?

A mi bismo pitali, i jedne i druge: zašto do sada činove generala nisu dobili: NITKO od hrvatskih ratnih vojnih pilota, koji su ispisali najsvjetlije stranice Domovinskog rata?

Da „komedija“ bude veća,  četvorica od njih (Borović, Mikac, Radelja, Jelenić) su umjesto zasluženih činova dobili optužnice iz Beograda u kojima ih se bezrazložno i sramno optužuje za navodne ratne zločine u svezi Vojno-redarstvene operacije Oluja95.!

Čak ni pok. Rudolf  Perešin nema  počasni čin generala, kao ni petorica drugih hrvatskih ratnih pilota, koji su dali život za hrvatsku Domovinu!

A činove generala danas već ima više od 150 sudionika hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata!

Međutim, kad se već tako dijele visoki činovi (ali i odličja!), kad će čin generala (barem počasnog) dobiti: pok. Marko Babić, netko od još živih hrvatskih branitelja i ratnih zapovjednika Vukovara, Marko Miljanić, legendarni ratni zapovjednik Škabrnje, neka žena-ratnica koja je rame uz rame branila Domovinu (poput Danke Dražine) ili pak netko od ratnih zapovjednika slavnih brigada poput 117. Koprivničko-križevačke, čiji su pripadnici sudjelovali u prvim napadnim ratnim djelovanjima?

Počasni čin generala zaslužio je i Mile Blažević-Čado, koji se, 1991., opasan eksplozivom bacio na agresorski transporter i time spasio brojne civile!

Zašto, na kraju krajeva, čin generala nema ni jedan novinar, tim prije što se govori da je Hrvatska dobila medijski rat sa velikosrpskim agresorom?

Dakle, pitanja je mnogo, a odgovora malo.

Ova posljednja dodjela činova  nam govori da se sve može što se hoće!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji