Podjeli

Već godinama se govori i piše da je Dario Kordić po tzv. zapovjednoj odgovornosti  osuđen bez istinskih dokaza i to na drastičnu kaznu od 25 godina. Nakon dvije trećine (17.g.) odslužene kazne pustili su ga na uvjetnu slobodu.

Nu,  netko je pronašao jedan stari video snimak, gdje Kordić navodno govori kako bi sve ponovio i da mu nije žao što je toliko robijao – za Hrvatsku, za svoj narod!

Ovaj snimak je objavljen sada, nakon toliko vremena, što znači da slučajnost ne postoji – rekao bi i odvjetnik Luka Mišetić.

Ponovnu hajku na Kordića pokrenule su „nepoznate sile“ nakon sastanka nekih hrvatskih generala, od kojih neki od njih nisu ni dostojni nositi  visoke vojne činove, kad su se u Zagrebu, na Dan hrvatske državnosti, sastali na prijateljskom druženju sa istinskim zločincima poput Džemala Merdana, o kojem malo tko ima lijepih riječi.

Međutim, o Kordićevu životu i komediji od njegova suđenja objavljene su i knjige. S dokumentima. Jednu smo objavili Miroslav Piplica i moja malenkost, a drugu akademik Josip Pečarić.

Ali, tko danas čita knjige!

Zbog pronađenog (pra)starog video materijala, s neke navodno zabave, neki su u BiH jedva čekali da ga ponovno osude. Strpali bi ga ponovno i ponovno i u zatvor, jer osuđeni zločinac, kako ga nazivaju, nema se više prava  ni oglasiti!

Čak se javila i notorna Jadranka Kosor. Kaže: Jednom zločinac – uvijek zločinac!

A dobro se sjećamo na koje se načine borila za generale Markača i Gotovinu, kad su ih sudili u Haagu. U Kninu je prešutno zabranila da se na kninskoj tvrđavi prikaže dokumentarni film o tim hrvatskim junacima, a kad je ona bila ministrica branitelja i predsjednica Vlade, velikih problema imali su i oni koji su lijepili plakate ovih generala. Jednom se, kao pokroviteljica, odrekla i Karavane hrvatskih branitelja „Da se ne zaboravi-2500 kilometara diljem Hrvatske“ jer smo na stakla osobnih automobila lijepili fotografije Gotovine i Markača!

Jel bilo tako ili nije?

Za vrijeme velikosrpske agresije i u BiH su se dogodili strašni zločini nad Hrvatima, poglavito ženama, djeci i starcima.

Malo tko od tih koji i danas, nakon odslužene kazne, proganjaju Kordića govore o tome, pa umjesto da proganjaju zločince Hrvata oni namjerno skreću temu, kao „Hajdemo opet malo o Kordiću, da nas slučajno netko ne pita, a što smo mi to radili 1992., 1993….?

Kordić, iako nevin, svoje je odslužio- dostojanstveno!

A sada vi, koji bi ponovno željeli jednog Kordića i „kordiće“ vidjeti u zatvoru, kažite nam: tko su i kada će biti osuđeni vaši istinski ratni zločinci recimo za razaranja Sarajeva, Mostara, za mučene i ubijene Hrvate u Vitezu, Lašvanskoj dolini, Bugojnu, Tuzli, Zenici, Uzdolu, Travniku, Busovači, Doljanima, Širokom brijegu…i tako bi mogli nabrajati u nedogled…? Što je sa Anicom Junić iz sela Kovači kraj Kaknja kojoj su pripadnici Armije BiH pred očima ubili tri sina i supruga? Kada će se pronaći barem neki zločinci koji su oko 200.000 Hrvata istjerali iz svojih domova u Bosanskoj Posavini? O logorima poput Manjače da i ne govorimo. Da, tu je još i Srebrenica, itd. itd. i tako redom.

Ne, progonitelje Kordića to ne zanima, ali kako vidimo ni Jadranku Kosor.

Dario je svoju kaznu pošteno odslužio. A vi, vi niste!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji