Podjeli

Austrijske vlasti uklonile su hrvatski grb sa spomenika u Bleiburgu!

Naime, vlasnik spomenika (Počasni bleiburški vod) navodno je imao rok od četiri tjedna da sam ukloni grb sa spomenika, što nije učinio, pa se stoga morala umiješati tamošnja država (sic!).

Nije im odgovaralo da hrvatski grb počinje prvim bijelim poljem, a ne odgovara im ni tekst koji je napisan na spomeniku – „U čast i slavu poginuloj Hrvatskoj vojsci“..

Pored toga, Austrijanci više ne dozvoljavaju da se na ovom mjesto u Lojbaškom polju održavaju komemoracije za sve poginule Hrvate nakon (!) Drugog  svjetskog rata, koje su se godinama održavale pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.

S druge pak strane puna je Austrija spomenika gubitnika i fašista iz Drugog svjetskog rata!

U cijeloj toj priči najgore je što se hrvatska diplomacija pokrila preko glave i što „ništa ne vidi i ne čuje“.

Ako se takvo šikaniranje hrvatskih svetinja nastavi, razni pupovci već bi sutra mogli tražiti da se „sruši crkva sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu“, jer zamislite na krovu ove crkve nalazi se   „ustaški“  hrvatski grb  koji  također započinje  bijelim poljem!

Mogli bi tražiti i da se grb na zagrebačkoj crkvi popravi!

Žalosno je i jadno što nitko Austrijancima (a ni raznim pupovcima) nije želio i mogao objasniti da takav grb potječe iz 1882., iz vremena obnove ove crkve nakon velikog potresa u Zagrebu.

Danas, nažalost, „svi“ znaju da ako hrvatski grb počinje s bijelim poljem da je to „ustaški grb“, a to su nam prije svih nametnuli ekstremno lijevi mediji i politikanti.

U Hrvatskoj (dok u Srbiji i ne govorimo) .također postoje četnički spomenici, od kojih je najpoznatiji Vukašinu Šoškoćaninu na groblju u Borovu selu, a  koji je prije 31 godinu odredio sudbinu dvanaestorice hrvatskih policajaca.

Srbi ne traže da se „spomenik“ Šoškoćaninu sruši, a ni da se makne tekst koji tamo piše.

Hrvati bi ga maknuli, ali ne mogu jer ga čuva hrvatska policija, baš kao i komunističke krvave crvene zvijezde petokrake u Kumrovcu.

Još nam samo treba da Milanović oslobodi iz zatvora Udbaške zločince i ubojice i svi zajedno opet možemo plesati kolo „tko ga ne bi volo“!

Mladen Pavković


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika