Podjeli

Nakon šokantne objave najnovijih rezultata ispitivanja javnog mnijenja CroElecto 2×1 komunikacije, agencije gospodina Roberta Bosaka, koja je uvijek najpreciznije i uz najmanje odstupanje prognozirala rejting stranaka i pojedinaca, potrebno je radikalno zaoštriti unutarstranačke odnose u HDZ-u koji nezaustavljivo tone srljajući prema totalnom samouništenju te najveće državotvorne Tuđmanove stranke.
„Rastureni“ i naoko nemoćni SDP prestigao je HDZ za više od 2%, a trenutni SDP-ov rejting veći je za gotovo 10% nego što je to bio prije dva mjeseca, pa prema Bosakovom istraživanju iznosi za SDP fantastičnih 23,32%, dok je HDZ pao na tek 21,20%, što iznosi gotovo 15% manje nego na početku Plenkovićeve vladavine. Neki relevantni analitičari smatraju da je HDZ-ov rejting realno još i niži, jer HDZ je objektivno u strmoglavoj silaznoj putanji bez ikakvog manevarskog prostora da taj pad popravi uli zaustavi. Sve je zapravo kulminiralo zadnjim poražavajućim rezultatima na izborima za zastupnike u Europskom parlamentu, a Plenkovićev gubitnički eksperiment s HDZ-ovom listom za te izbore dao je vjetar u leđa Bernardićevom SDP-u i sada ubiru plodove totalne Plenkovićeve samovolje i političke gluposti.
Geneza rastakanja Tuđmanovog HDZ-a još je puno dublja i seže u dobro poznate, ne tako davne političke igre neprincipijelnih koalicija, srpsko-hrvatskog saveza, izbacivanja Mosta iz Vlade i strateške koalicije, izglasavanje Istanbulske konvencije i Marakeškog sporazuma i niza pragmatičnih odluka sumnjive vjerodostojnosti koje se mogu dogoditi samo u „maloj zemlji za veliko torbarenje“ u Hrvatskoj! Samo u Hrvatskoj moguće je klijentelističko torbarenje i bujanje Bandićevih žetončića radi kvazi stabilnosti Hrvatske vlade i to sve vjerojatno pod pokroviteljstvom i uz znanje prvog čovjeka HDZ-a Andreja Plenkovića. Onog trenutka kada je Andrej Plenković uz silan pritisak Milorada Pupovca i Furia Radina uklonio dr. Zlatka Hasanbegovića iz svih mogućih političkih križaljki, osobito onemogućivši svaku pomisao da bi dr. Hasanbegović mogao nastaviti svoj ministarski mandat ministra kulture u Plenkovićevoj Vladi, došlo je do eklatantne prijevare birača i do početka pada Plenkovićevog HDZ-a bez ikakve sumnje. Kada se cijeloj plejadi lustriranih domoljuba u HDZ-u dodaju ugledna imena poput Mire Kovača i Davora Ive Stiera i mnogih drugih poštenih HDZ-ovaca koji su Plenkovića svojim preferencijalnim glasovima doveli na tron, a on ih je za nagradu prevario i uklonio iz svih sfera političkog odlučivanja i značajnijeg utjecaja , bilo je kristalno jasno da Andrej Plenković radi na totalnom političkom zaokretu, na slomu Karamarkovih konzervativnih, domoljubni i kršćansko demokratskih politika i da otvoreno radi na okretanju HDZ-a u lijevo liberalne vode što je potpuno suprotno svim Tuđmanovim doktrinama u koje se Plenković zaklinje. Plenkovićeva liberalna politička agenda je potpuno legitimna, no međutim za propast te agende, za slom rejtinga HDZ-a vrlo ubrzano dolazi vrijeme njegove apsolutne političke odgovornost kao čelnog čovjeka stranke, kao što dolazi i do političke odgovornosti Plenkovića kao predsjednika Hrvatske vlade.
Neviđenu političku sramotu i šamarčinu Andrej Plenković je zapravo recentno dobio od Matije Posavca, ozbiljnog pretendenta na mjesto predsjednika HNS-a, koji se javno ispričao svojim biračima i simpatizerima što je HNS u kolaiciji s Plenkovićevim HDZ-om. Gdje su sada ona Plenkovićeva „muda“ koja je pokazao kada je iz Koalicije i vlade RH naglavačke izbacio Most, jer ovo sramoćenje HDZ-a od koalicijskog partnera koji ima dva ministra u Vladi RH zaslužuje istu takvu munjevitu reakciju i izbacivanje istih notornih Vrdoljakovih klijentelista iz Banskih dvora! A Andrej Plenković ne samo da kukavički šuti, nego je u istom tajmingu okrenuo i drugi obraz, drugom koalicijskom partneru u koji mu je pljunuo Milorad Pupovac, jer je uz pomoć Ustavnog suda Republike Hrvatske ponovo nanio tešku uvrjedu gradu heroju Vukovaru i Vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi. Nije li sada potpuno jasno koliku trgovačku i štetočinsku težinu ima novi srpsko-hrvatski savez u koaliciji HDZ-a i SDSS-a, jedne stranke koju je osnovao Tuđman i druge stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hađić!? Plenković nasilno miri nepomirljivo i vrijeđa zdravu pamet svake iskrene Hrvatice i svakog pravdoljubivog Hrvata. Vrijeđa duboko emotivne osjećaje svakog branitelja, svake udovice Domovinskog rata i svakog onoga koji će do kraja života tražiti posmrtne ostatke svojih najmilijih! Kada će već odgovarati? Kada će od Pupovca pod prijetnjom kaznene odgovornosti tražiti istinu o dr. Šreteru?
Sve ovo čemu smo danas nijemi svjedoci ne bi se nikada dogodilo da se u jednoj eklatantnoj antihrvatskoj uroti nije srušio Tomislav Karamarko i njegove konzervativne politike. Posljedično tome srušena je i Domoljubna koalicija, srušene su domoljubne politike i srušene su kršćansko demokratske politike kao korijen i temelj hrvatske nacionalnosti i Države. Srušene su politike lustracije, srušene su politike borbe protiv uvoznog lobija, srušene su politike otvaranja arhiva i srušene su politike nulte tolerancije na korupciju i klijentelizam i danas imamo sve što je sušta suprotnost Karamarkovim politikama. Da je kojim slučajem HDZ rastao na politikama Andreja Plenkovića onda bi mu mogli skinuti kapu, onda bi mogli kazati da Karamarko nije bio u pravu, a Plenković jest. Danas svjedočimo povijesnom slomu Tuđmanove stranke i danas, osobito nakon što je Ustavni sud Republike Hrvatske na znakovit način rehabilitirao Tomislava Karamarka, sa punom odgovornošću i sigurnošću možemo kazati i svjedočiti da je Tomislav Karamarko bio u pravu i da su njegove politike bile uistinu dokazano pobjedničke, nasuprot gubitničkim politikama Andreja Plenkovića. Karamarko nije dozvolio čirilizaciju Vukovara i kako je tada stao u obranu grada heroja tako i danas uz pomoć Mire Kovača, Davora Ive Stiera i svih uglednih i domoljubnih HDZ-ovaca mora stati u obranu gradonačelnika Ivana Penave, koji se jedini otvoreno i hrabro suprotstavio Andreju Plenkoviću. Nije li možda gradonačelnik Ivan Penava upravo to zadnje svjetlo u HDZ-ovom mračnom tunelu propasti?
Da su danas parlamentarni izbori SDP bi bez ikakve sumnje bio relativni pobjednika, a kada se u isti kokošinjac okupi još veća kukuriku koalicija SDP će biti i apsolutni pobjednik parlamentarnih izbora. SDP-u će se vratiti Posavčev HNS, SDP-u će se vratiti svi žetončići i Bandićevi prebjezi, a konačno će i Bandić dobiti sve SDP-ove garancije ako bude bilo potrebno za svoju spokojnu političku budućnost koje će ga ponovo odveti u staro lijevo jato pod palicom Davora Bernardića. Tko ove činjenice u HDZ-u koji nema nikakav koalicijski potencijal još uvijek ne želi vidjeti i razumjeti potpuna je politička neznalica, kukavica ili onaj koji HDZ-u želi konačnu propast.
SDP-ov rast, a HDZ-ov strmoglavi i nezaustavljivi pad značajno će se odraziti i na nadolazeće predsjedničke izbore. Bez ikakve sumnje padom HDZ-a padat će i rejting Kolindi Grabar Kitarović, a rastom SDP-a neminovno će rasti i rejting Zoranu Milanoviću. Miroslav Škoro, legitimni kandidat koji želi zagrabiti u HDZ-ovo biračko tijelo dodatno će oslabiti izglede Kolinde Grabar Kitarović i već s ozbiljnom dozom sigurnosti možemo vidjeti Zorana Milanovića na Pantovčaku. Jer to je konačan cilj urotničkog plana! Plenkovićevi snovi o velikoj kolaiciji kao posljednjem HDZ-ovom utočištu već danas su se raspali kao kula od karata, jer SDP će po svim pokazateljima stolovati na oba hrvatska brda bez obzira što to nekima zvuči apstraktno i bogohulno. Kada se to dogodi bit će to posljednji čavao u lijes Karamarkovih konzervativnih politika i kraj jedne dobro organizirane antihrvatske urote o kojoj sam pisao još prije tri godine.
Nije li vrijeme da HDZ-ovci, HDZ-ovi simpatizeri i svi kršćanski demokrati u Hrvatskoj prepoznaju ove urotničke ugroze i snažno ustanu u obranu konzervativnih, domoljubnih i kršćansko demokratskih načela i vrijednosti koje je promovirao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko? To se može jedino hitnim raspisivanje unutarstranačkih izbora u HDZ-u i razumnim izborom na nadolazećim predsjedničkim izborima. Ako Andrej Plenković prizna poraz i odstupi, Kolinda Grabar Kitarović će imati daleko veće izglede za reizbor uz pomoć novog vodstva HDZ-a! U protivnom, predsjednica se mora distancirati od gubitničkih politika HDZ-a i Andreja Plenkovića i sjetiti se na čijim je krilima osvojila svoj prvi predsjednički mandat!?

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika