Podjeli

Kako je već prije nekoliko mjeseci i najavio tada budući a sada novoizabrani predsjednik HSU-a general Veselko Gabričević, ovaj je tjedan i službeno započet proces okupljanja umirovljeničkih stranaka pod jedan stijeg koji bi u svom finišu trebao rezultirati stvaranjem jake umirovljeničke stranke sposobne za samostalan izlazak na slijedeće parlamentarne izbore.  Izborom generala Gabričevića koji je dobio gotovo plebiscitarnu potporu članstva HSU-a na unutarstranačkim izborima su se nakon dugo vremena stvorili svi potrebni preduvjeti temeljem kojih se moglo krenuti u projekt okupljanja. To još više jer je upravo to u svom programu general Gabričević posebno isticao kao jedan od njegovih prioritetnih poteza nakon što preuzme vođenje HSU-a.

Prvi službeni razgovor obavljen je početkom ovog tjedna sa  BUZ-om, uz HSU jedinom umirovljeničkom strankom koja je u jednom mandatu bila i parlamentarna, i koja sa svojim predsjednikom već dugo vremena javno zagovara suradnju i ujedinjenje umirovljeničkih stranaka što u političkom smislu nema alternativu. Predsjednik BUZ-a Milivoj Špika je konačno u novoizabranom predsjedniku HSU-a pronašao pravog sugovornika, i ono što je još važnije, iskrenog inicijatora i lidera okupljanja koje je bez HSU-a kao jedine parlamentarne stranke od 2003. godine naprosto nezamislivo. Disciplina i predanost cilju profesionalnog vojnika i ratnog generala sa jedne strane i dragovoljca Domovinskog rata i vrhunskog sportaša sa druge strane su dobitna kombinacija koja naprosto mora rezultirati uspjehom. Po karakternim osobinama i životopisima obojice neuspjeh očito nije niti može biti opcija.

Već ovaj tjedan će od strane HSU-a odnosno generala Gabričevića biti pozvane na razgovor i suradnju, a i ovo je svojevrstan poziv svima, i druge umirovljeničke stranke, u prvom redu Stranka umirovljenika (SU), kao i DSU koji je već jasno pokazao spremnost na suradnju, a neće biti zaobiđene i sve druge relativno manje umirovljeničke stranke koje djeluju na lokalnoj razini ili su pak trenutno neaktivne. Kako se u javnosti svi redom pozivaju na zajedništvo i nužnost suradnje ovo će svima biti i prava prilika da riječi pretoče u konkretna djela prihvaćajući poziv i spremnost na suradnju i zajedništvo. Svaka suradnja i zajedništvo u startu predstavlja kompromis i spremnost na stavljanje osobnih i stranačkih interesa u funkciju nečeg što je puno više od bilo koje stranke ili pojedinca.

1,2 milijuna umirovljenika nakon gotovo 15-ak godina političkog lutanja i razjedinjavanja zaslužuju ponovo dobiti jednu jaku umirovljeničku stranku umjesto više od desetak koliko ih je trenutno. Jedna ali jaka umirovljenička stranka koju ćemo uvjeren sam svi zajedno stvoriti će sasvim sigurno u vrlo skoro vrijeme ponovo zauzeti ono mjesto na političkoj sceni Hrvatske koje jednoj jakoj umirovljeničkoj stranci i pripada, a to je po rejtingu mjesto među prvih nekoliko.  Uz HSU i generala Veselka Gabričevića kao novog lidera umirovljenika i BUZ koji daje punu podršku predstavljajući čvrsti oslonac, te ostalima koji će se pridružiti u zajedničkom projektu, uspjeh ne može izostati.

Nema sumnje da će udruživanje i pokazano iskreno zajedništvo biti prepoznato i od naših birača, posebno umirovljenika,  koji već jako dugo čekaju da se dogodi ovako nešto. Na nama je sada da im svojim radom i zajedništvom dokažemo da zaslužujemo njihovo povjerenje.

 

U Zagrebu, 14.01.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika