Podjeli

Uspomeni na prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana posvećena je knjiga:

J. Pečarić, Prof. dr, sc. Miroslav Tuđman, Portal dragovoljac.com:

http://www.dragovoljac.com/images/minifp/tudjman.pdf

O njemu je bilo riječi i u drugoj mojoj knjizi:

J. Pečarić, Ankica Tuđman, Zagreb, 2021., str. 335.

U tekstu ČESTITKE ZA 30. OBLJETNICU MEĐUNARODNOG PRIZNANJA RH najavljena je i tribina povodom godišnjice smrti prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana:

https://www.dragovoljac.com/index.php/razno/29223-cestitke-za-30-obljetnicu-medunarodnog-priznanja-rh

Tribina je ovako najavljena:

Vjerojatno najdražu čestitku povodom tridesete obljetnice priznanja RH hrvatskim političarima i mnogim drugim u Hrvatskoj poslala je Predsjednica Vlade RS Ana Brnabić:

“Da nije bilo stradanja Srba od 1941. do 1945. godine i da nije bilo pokliča ”Za dom spremni” ponovo 1991., ne bi bilo ni RS”

https://narod.hr/svijet/nizozemska-za-sankcije-dodiku-i-vlastima-rs-a-pogledajte-akademiju-na-kojoj-je-bio-pupovac

Puno puta sam konstatirao da sluganski odnos mnogih u RH prema svjetskim moćnicima pokazuje se korištenjem laži o:

1.    Blaženom Alojziju Stepincu

2.    Radnom logoru u Jasenovcu

3.    Pozdravu Za Dom spremni

S obzirom da je poznato da je LAŽ NAJVIŠE POMOGLA SRBIMA U NJIHOVOJ POVIJESTI kada se to koristi i u RH nema dvojbe čijim interesima služe oni u Hrvatskoj koji održavaju ove laži.

Da to Hrvati dobro razumiju pokazuje i duhovita čestitka koja je još jučer kružila Internetom, a upućena je visokim hrvatskim dužnosnicima sa zanimljivim adresama:_(…)

Poznato je da oni kojima se danas klanjaju mnogi u RH nisu htjeli nezavisnu Hrvatsku pa su joj na početku Domovinskog rata zabranili obranu (Embargo na uvoz oružja). Kada su hrvatski branitelji predvođeni velikim HRVATSKIM predsjednikom akademikom Franjom Tuđmanom ipak stvorili neovisnu Hrvatsku, bijesni svjetski moćnici mu nisu došli na sprovod. Zajedno sa poslušnicima među ‘hrvatskim’ političarima proganjali generale koji su predvodili te branitelje koji su se drznuli da izbore i u ratu Hrvatsku i to na tako užasan način da su od naci-fašističke agresorske vojske napravili vojsku zečeva i sudili su ih po svakojakim ‘sudovima’.

A u svezi s ‘čestitkom’ Predsjednice Vlade RS Ana Brnabić spomenut ću da je prof. Miroslav Tuđman još 2002. na predstavljanju moje knjige „Brani li Goldstein NDH?“ govorio o danas tako očitoj podjeli u Hrvatskoj na one koji zastupaju srbo-komunističku paradigmu u povjesti (tzv. Legaliste) i one koji zastupaju hrvatsku paradigmu zzv Revizioniste, a poznato je da je onim prvima, a i političarima s „čudnim adresama“ i njima sličnim najveći revizionist bio akademik Franjo Tuđman. Miroslav je taj govor objavio u Glasu Koncila i u svojoj knjizi koja je bila literatura na doktorskom studiju Filozofskog fakulteta. Oko jednog teksta o Jasenovcu pomagali su mi Miroslav i njegova majka Ankica Tuđman, a ako govorimo o ZDS iz Brnabićve ‘čestitke’ spomenut ću samo kako na njegovom Filozofskom fakultetu nisu bili sretni kada smo Miroslav i ja viđeni zajedno u Čavoglavama. A da ne spominjemo što su o ZDS izjavljivali Stjepan Tuđman i njegova kćer.

Zato vas pozivamo i na tribinu u povodu godišnjice smrti prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana:

Josip Pecarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika