Podjeli

Počela kampanja, vratila se korona i noćas opet tresao se Zagreb. Tri stvari u paketu, momentalno okupirale su Hrvatsku. Svaka za sebe, jako je neugodna a tri odjednom, malo su i previše.
Kampanja je sve prljavija, počeli su se skupljati poeni  na časti ponižavanju žena. Svaka je reklama dobra, stara je poznata stvar, ali može na vrhuncu krenuti  u krivi smjer.
Žene su digle srednji prst onima koji su dirnuli u njihove dijelove tijela ali i onima koji su ih gurnuli u kut i rekli da im je mjesto u smočnici i za štednjakom.
Bit će teško dočekati rasplet čupavog klupka kojeg su kandidati dodatno zauzlali.
Program za umirovljenike koji je napravio HSU naši koalicijski partneri su prihvatili i usuglasili.
Svi napori usmjerit će se prema tome da se umirovljenici dignu iz siromaštva.
 Najveća nacionalna sramota, da je kontejner za smeće, postao smočnica za umirovljenike, predugo je trajala. Iz godine u godinu minuli rad vrijedi  sve manje, sve su bizarnije i uvredljive mjere kojima se umirovljenici tjeraju u dublju kaljužu siromaštva.
Samo prošle godine zakonom su buduće i sadašnje mirovine izgubile veliki dio vrijednosti. Dio plaće nazvali su dodatkom, izuzeli ga iz oporezivanja i automatski smanjili mirovine koje su trebale sačuvati vrijednost usklađivanjem.
Usklađivanjem smo tako dobili u prosjeku 17 kuna a cijene su porasle za četvrtinu mirovine. Jabuke du koštale 5 a sada koštaju 10 kuna.
Drugi sramotni potez, opet su na svojoj koži osjetile žene. Dodatak za djecu dobile su samo žene koje u mirovinu idu od 2019 god.
Tako, ako žena koja ide u mirovinu sada, ima dodatak za svoju djecu a njezina majka, ako je živa, a odgojila je nju i njezinu djecu, nema. Ovo je isto teška uvreda ženama majkama, koje su rodile ove, koji su takav zakon donijeli.
Nisu to u pitanju veliki novci ali je u pitanju uvredljiva diskriminacija, žene više ne šute i trpe, to su zauvijek prošla vremena.
Novac neka se traži tamo gdje je i nestao, sve mirovine koje nisu pokrivene uplatama iz rada, neka se iz toga odijele. Neka se financiraju iz fonda iz kojeg se financiraju i ostale privilegije.
Rad mora dobiti na cijeni, i prošli i sadašnji i budući.
Plaće u Hrvatskoj manje su od socijalne pomoći u susjednim zemljama, a najveće mirovine imaju oni koji nisu nikada ili nešto malo, uplatili za mirovine.
Uhvatimo se  raščišćavanja tog strogo čuvanog teritorija, naći će se tu novaca za lijepo povećanje mirovina koje su stečene radom.
Najprije izbori, onda se primimo raščišćavanja, ima tu posla skoro kao i za obnovu grada.
Treba raščistiti krš koji ostavlja ova “super uspješna Vlada”
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika