Podjeli

Poštovani čitatelji našeg cijenjenog portala Bez cenzure, nadam se da ste sa nestrpljenjem čekali novi broj. Donosimo vam još jedan serijal iz našeg malog mista, Trogira. A iza svake kiše uvijek dolazi sunce. Dolaze nam uskoro lokalni izbori u mjesecu svibnju, najljepšem mjesecu i Marijinom mjesecu. A u nas Hrvata poznatom po  bleiburškoj tragediji u jednom malenom mjestu u Austriji, gdje su Titovi partizani započeli odmazdu nad hrvatskim narodom. Lokalni izbori se održavaju u nedjelju trećeg tjedna u svibnju svake četiri godine.

Predkampanja za lokalne izbore je otvorena sa prvim kandidatom za gradonačelnika, a to je mladi pravnik Ivan Šustić, koji predstavlja platformu Zajedno za Trogir u kojoj su nezavisni pojedinci i političke stranke kao što je Hrvatska konzervativna stranka. Ivan Šustić je asistent europarlamentarke Ruže Tomašić sa uredom u Trogiru. Osim njega, nositelj liste je Ante Škrobica, bivši član HDZ-a koji će sigurno biti prvi na listi za Gradsko vijeće Trogira. Osim prozivanja SDP-a koji je na vlasti, ali i oporbenog HDZ-a kampanju baziraju na društvenim mrežama i mladim sugrađanima. Slogan im je Trogir može bolje.

Predsjednik Hrvatske stranke prave Trogir i gradski vijećnik Damir Zaradić je komentirao medijski članak na internetskom portalu sa riječima : „Tebe treba mlatiti kao šnicel prije spremanja da malo smekšaš i to neka bude predigra“. Za komentar se naknadno ispričao Danijeli Dvornik i svim ženama. Mi kao portal ograđujemo se od bilo kakvog poziva na nasilje. Nažalost, nitko ne komentira portale koji s takvim vulgarnim naslovima skupljaju klikove. A na kraju se medijima obratio Zaradić koji je prozvao gradonačelnika Antu Bilića za politički motivirane otkaze, bogaćenje preko prenamjene prostornih planova, zapošljavanje preko veze,  namještanje poslova sponzorima, naknadu u Nadzornom odboru Brodotrogira, diskriminaciju, podjelu i govor mržnje.

Osim njega za medijsko plasiranje pamfleta i komentara Zaradić je javno na stranici Hrvatske stranke prava Trogir prozvao Ružicu Jakšić, osobu za medije SDP-a. Nabrojao joj je još dugove radnicima za plaće u Trogirskom listu, TV Trogiru i Glasu Dalmacije. Također optužio je gospođu Jakšić za cenzuru i jednoumlje na Gradskom radiju Trogir i navodne dugove. Očekivali smo odgovor gospođe Jakšić na ove medijske objave Hrvatske stranke prava, ali ih nismo dočekali. Svakako ćemo objaviti odgovor ako ga dobijemo u slijedećem broju.

Dok čekamo objavu kandidata Hrvatske demokratske zajednice, Socijaldemokratske partije, Hrvatske socijalno-liberalne stranke, Hrvatske stranke prava, MOST-a ili Domovinskog pokreta, zabaviti ćemo se sa proteklim događajima u Trogiru. Timont d.o.o., firma koja je sponzorirala današnju koaliciju predvođenu SDP-om je uspjela poslati svoju zaposlenicu Dijanu Bojić u gradsku upravu na mjesto zamjenika pročelnika. Zauzvrat, navedena firma obavlja građevinske radove za Grad Trogir i komunalnu firmu Trogir Holding.  Osim nje, doznali smo da se ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Trogira nalazi u uredu gradonačelnika Trogira Ante Bilića.

U novootvoreni dječji vrtić Leptirić u naselju Plano u Trogiru biti će primljena na mjesto pedagoga Marta Zulim, žena SDP-ova gradskog vijećnika i rukovoditelja sektora komunalnih poslova i višeg suradnika zaštite na radu Tonija Zulima. Marta je kćer bivšeg direktora Trogirskog komunalca Duje Grujića, a Toni osim što je vijećnik i rukovoditelj sektora istakao se u kampanji SDP-a slikavanjem komunalnih problema, pa mu Ante Bilić vraća uslugu zaposlivši mu suprugu. I od ovoga vam se okreće želudac, pa nećemo više za ovaj broj. I ovako je previše. Podrška radnicima Brodotrogira, i škver će biti sigurno jedna od tema. Svako naše malo misto u duši je uvik čisto, jer sve ča mu na um sine čini da mu vrime mine!

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika