Podjeli

Slušajući ovih dana što sve umirovljenicima obećavaju kandidati za župane, gradonačelnike, načelnike, vijećnike i zastupnike u skupštinama mogli bi slobodno zaključiti kako se konačno umirovljenicima smiješi vesela i berićetna budućnost.

U svim će se općinama, gradovima i županijama, po riječima gotovo svih kandidata koji se preko medija, plakata, letaka i čega sve ne obraćaju svojim biračima, već 17. svibnja u ranu zoru masovno diljem Lijepe naše postavljati kameni temeljci za stotine novih domova za starije, hospicije, dnevne boravke, pučke kuhinje itd, itd. Svi će se naravno već od 17. svibnja ljeta gospodnjeg 2021. moći besplatno koristiti javnim gradskim i inim prijevozom, a dodatak na one male mirovine će biti toliki da od 17. svibnja više nitko od onih 650 tisuća siromašnih sa mirovinom ispod granice siromaštva to više neće biti.

Da je uistinu sve kako sam naveo potvrđuju i svakodnevne TV i radijske emisije u kojima sami umirovljenici kao i njihovi politički predstavnici kao glavni gosti uz neopisivu radost potvrđuju kako im je i samo slušajući ih već puno bolje no jučer i da u potpunosti vjeruju iskrenim obećanjima onih čije su ih stranke u posljednjih 30 godina dovele do siromaštva i svakodnevne borbe za preživljavanje. Nema dakle ni jedan jednini razlog zašto im umirovljenici masovno, baš kao na svakim izborima do sada,  ne bi i ovaj puta dali svoje povjerenje, time i svoj dragocjeni glas kako bi ih svi ti dobročinitelji i dalje mogli držati u siromaštvu i neizvjesnosti. Gotovo bi se moglo kazati iz dosadašnjeg iskustva da umirovljenici i te kako uživaju u mučenju samih sebe birajući one koji im već treće desetljeće deru kožu tupim nožem, jer što više boli to njima očito draže…

Dakle potpuno je jasno da kod naših birača ona poznata teorija kako birajući iste nije moguće očekivati drugačiji ishod u Hrvatskoj pada u vodu jer naši birači u nenormalnom broju misle da birajući one koji su ih opljačkali i doveli do siromaštva mogu očekivati da će se promijeniti i početi raditi u njihovu interesu. Ne postoji znanstvena metoda, izuzev logičnog zaključka koji se nameće, koja bi objasnila ovakvo ponašanje birača u Hrvatskoj, zato već sada svi umirovljenici mogu biti potpuno sigurni da birajući iste kao i do sada nakon nedjelje 16. svibnja od svih najavljenih obećanja mogu očekivati samo ponedjeljak 17. svibnja…. i ništa više, baš kao i u proteklih 30 godina.

Umirovljenici, posebno vi u Gradu Zagrebu, ovaj puta imate svoju listu za Gradsku skupštinu, listu bloka umirovljenici zajedno (BUZ) na rednom broju 5. Na vama je glasate za sebe ili opet za one koji su vas osiromašili i pokušavaju kupiti vašim novce. Poslije „nedjelje“ nema kajanja….

U Zagrebu, 11.05.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika prof. v.r.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika