Podjeli

Na cijeloj stranici Jutarnjeg lista (15.3.2024.) objavljen je oglas tzv. Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) s velikim naslovom – Hrvatska treba Srbe!

U ovom pamfletu, koji sadrži i niz uvreda, kleveta i laži, „pupovčevi Srbi“, (to ističemo zbog činjenice da udruga SDSS okuplja tek mali, gotovo neznatni broj pripadnika ove manjine, a njihov „veliki“ vođa samo na papiru može biti njihov „šef“, tim prije jer je na zadnjim izborima dobio  toliko glasova koliko ljudi recimo stane u desetak traktorskih prikolica), uz ostalo naglašavaju: “Treba li Hrvatska Srbe? Treba li to pitanje  postavljati  i danas  kad se njihov udio u nepunih sto godina s 18,5 posto smanjio na 3,2 posto?“

Međutim, isto to ili slično pitanje mogli bi Hrvati postaviti i njima: Trebaju li Hrvati Srbima, odnosno Je li Srbi trebaju Hrvate?

Kao prvo, što u ovom oglasu ne piše ni slova, da je Hrvatska ratovala protiv Srbije, da su Srbi tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata bili agresori, kako na Hrvatsku tako i na BiH. Zašto to Milorad prešućuje?

Srbi u Hrvatskoj prije svega samo i isključivo zahvaljujući tri (3) glasa u hrvatskom Saboru imaju status nacionalne manjine kakav recimo Hrvati u Srbiji ili Republici Srpskoj mogu samo sanjati.

Zahvaljujući političkom manipulatoru Pupovcu, Srbe se u Hrvatskoj „mazi i pazi“ više nego sve ostale pripadnike nacionalnih manjina, što je blago rečeno jadno i žalosno.

Kao nacionalna manjina, Hrvati su u Srbiji priznati tek od 2005., a tijekom prošlih 70 godina iznimno se smanjio njihov broj. Danas u Srbiji navodno živi nešto manje od 39.000 Hrvata, dok se je prema popisu iz 2011. samo u Vojvodini  Hrvatom izjasnilo više od 47.000 ljudi! Tijekom 1991. u Srbiji je živjelo više od 97.000 Hrvata! Srbi su plašili i plaše Hrvate (još i danas) koji kod njih žive i rade da se ne izjašnjavaju kao Hrvati, pa se dobar dio njih tamo izjašnjava kao „Jugoslaveni“, kako bi imali „mir u kući“. Uz to, Hrvati u Srbiji ne primaju ni deset posto potpore koliko svake godine prima Pupovac sa svojom ekipom u Hrvatskoj, (i nikome o tom ne polaže račune), dok u političkim i inim institucijama tamošnje države oni gotovo ne postoje.

Pupovčevi igrači sad su se prestrašili narednih izbora, jer vrlo brzo im se može dogoditi da im u kasu neće kao dosad padati euri „s neba“, a naučili su prije svega raskošno živjeti na račun nevinih hrvatskih žrtava palih u velikosrpskoj agresiji.

U tom nečuvenom pamfletu zatim navode niz imena znamenitih Srba kojima Hrvati moraju i trebaju biti zahvalni, od Petra Preradovića, Josifa Runjanina, Vladana Desnice, Nikole Tesle, pa do notorne pjevačice Aleksandre Prijović, koja svojim nastupima „ruši“ hrvatske Arene i istodobno baca u mulj i smetlište hrvatsku glazbenu scenu, kao „Hrvati su poludjeli za „opankama, harmonikom-dugmetarkom i bezvrednim srpskim „hitovima“!

Pupovac u pamfletu „Hrvatska treba Srbe!“ ističe da u Hrvatskoj „premlaćuju djecu na ulicama zato što se nekome učinilo  da govore ekavskim  izgovorom“, i tako dalje i tako redom.

Nu, naglasak na ovom oglasu je ipak na tome da danas u Hrvatskoj živi tek 3,2 posto Srba, odnosno da se ne zna gdje su tijekom godina nestala tolika njegova braća, ili bolje rečeno i ovog puta želi poručiti da je Hrvatska – genocidna država!

Dakle, Hrvatskoj trebaju Srbi, ali ne i ovakvi, srećom malobrojni jadnici, kao što je predsjednik Srba bez Srba, koji jedino vole Hrvatsku kao svoju – blagajnu!

Inače, sramotno je i tužno što je i ovaj pamflet, u okviru oglasa,  protiv Hrvata, platila hrvatska država, kao što godinama snosi troškove tjednog četničkog biltena zvanog Novosti, koji također služi „velikom vođi“ da manipulira, laže i kleveće sve što hrvatski diše!

Vjerujemo da će tijekom i  nakon ovih izbora časni i pošteni Srbi, kojih je veliki broj, i te kako prepoznati zlo koje im dolazi iz SDSS-a, i da će ih napokon (da se malo našalimo) „opaliti opankom po stražnjici“!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika