Podjeli

Dragi čitatelji našeg cijenjenog portala, nakon trećeg članka o situaciji u gradu Trogiru, gradu pod UNESCO-ovom zaštitom, dobili smo puno poziva ogorčenih i razočaranih roditelja djece koja se nisu mogla upisati u dječji vrtić. Dječje vrtiće u vlasništvu Grada Trogira. Zbog nedostatka mjesta ostalo je neupisano četrdesetčetvero djece. Da, dobro ste pročitali, 44 djece nije našlo svoje mjesto u gradskim vrtićima, a roditelji ne znaju kako će pričuvati djecu jer su zaposleni i nema svatko baka-servis.

Glavni i odgovorni krivci za ovu situaciju su prije svega gradonačelnik Ante Bilić, i njegova zamjenica odgovorna za predškolski i školski odgoj Ruža Bilić-Kovačević. Njegova politika je  na najvažnijim temama doživjela fijasko i brodolom. Jer predizborno obećanje iz lokalnih izbora da u Trogiru neće biti neupisane djece u vrtiće ostalo je samo pusto obećanje. Ali, šarena laža i dalje će nas uvjeravati da će djeca biti upisana u neke druge dječje vrtiće koji nisu otvoreni kao što je u Okrugu Gornjem, koji pripada općini Okrug.

Ante Bilić se bavi unutarstranačkim problemima i svojom vlastitom strankom, u kojoj caruju nezadovoljstvo i nesloga. U narednom periodu očekuje se pojavljivanje frakcija unutar stranke bez obzira što im je podijelio funkcije. U korona krizi svakome, pa čak i neupućenom laiku je jasno da se gradonačelnik Bilić loše snalazi, a krivce traži u bivšim vlastima. Ne gradonačelniče Bilić, građani su te birali da radiš i tražiš rješenja, a ne da se baviš prošlim vlastima, koje su isto tako birali građani Trogira.

Osim nesnalaženja, već smo pisali da ne želi održati sjednicu Gradskog vijeća Grada Trogira, zbog toga da se ne čuje glas javnosti i oporbe. A u tome ga podržava njegova lijeva koalicija i izbačeni vijećnik iz HKS-a Stipe Novak. Ali, naš portal će neumorno izvještavati o situaciji u gradu Trogiru za razliku od plaćenih portala i medija iz gradskog proračuna. Situacija u Gradu Trogiru i gradskom proračunu nije nimalo ružičasta, naprotiv mračna i crna je. A što će biti nakon loše turističke sezone ne želimo niti špekulirati.

Gradonačelniče Biliću najbolje bi bilo da pozovete svu neupisanu djecu u gradsku upravu Grada Trogira, pa da im vi budete teta i da ih odgajate. Naime, i sami imate djecu i znate koji je problem. Ali, bezosjećajni ste pa ste sa posla u  gradskoj upravi izbacivali rodilje i roditelje. I oni imaju djecu i svoje dostojanstvo. A račun za vašu politiku uskoro će vam izdati građani, ali i roditelji neupisane djece. To se zove demografska obnova na način Ante Bilića. Gradonačelniče sram vas bilo!

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika