Podjeli

Europa.🏛
Stari kontinent smješten na sjevernoj zemljinoj polutki. Što možemo reći o Europi, a da pritom dovoljno opišemo njene ljepote i različitosti. Spomenimo Rim, Bizant, Franačku, Habsburšku monarhiju, Njemačko carstvo, Kraljevinu Španjolsku, Portugal, Staru Grčku…sve to je premalo da bi opisalo europsku raskoš.
Etnički, ali i kulturološki Europa je puna različnosti koje su međusobno povezane. Svaka europska nacija, kao i kultura, izgrađena je na leđima Europljana, a ostavljena u nasljeđe nama, mladim europskim nadama koji smo sada ovdje da opravdamo nasljeđe naših predaka.
No, nije svaka europska povijesna epizoda ponos Europljana.
Povucimo paralelu starih sukoba između Europljana s današnjom velikom krizom i shvatit ćemo da je Victor Hugo imao pravo kada je rekao da je svaki europski sukob, ni manje ni više, nego građanski rat.
Propast velikog Rimskog carstva rezultiralo je sukobima, uzdizanjem novih carstava, kraljevina, pa na koncu i republika koje su dočekale svoj kraj, no iza svakog sukoba cjelovita je ostajala jedino ona, Europa.
Ta cjelovitost postojala je do prodora Osmanlija, tada se prisjećamo jednog europskog jedinstva u obrani europske kulture, vjere i tradicije.
Zahvaljujući Hrvatima, Mađarima, papi…Europa je obranjena, a Hrvatska je postala preziđe kršćanstva, ali i civilizacije.
Tiranin je zaustavljen. 🇭🇷
Sljedeća epizoda jedna je od najtragičnijih europskih povijesnih trenutaka, Sarajevski atentat. Mladi Princip, za kojeg ću iz principa reći da nije baš najpametniji primjer Europljanina, izazvao je sukob koji je rezultirao gubitkom od nekoliko milijuna europskih života. Zašto?
Kako bi zadovoljio apetite Velike Srbije, mladi Gavrilo je propucao Franju Ferdinanda i Sofiju te tako pokrenuo lavinu sukoba, gdje je najdeblji kraj izvukla gospođa Njemačka, ni kriva ni dužna.
Ni Gavrilo, a ni Srbi, kao ni Francuzi ili bilo koji drugi europski narod nisu svjesni da u režiji svakog bratskog sukoba stoji isti tim – maleno, međunarodno pleme.
Njihovo djelovanje je prije osamdesetak godina pokušano biti zaustavljeno, no uzalud.
Povijesnu epizodu zvanu TR mnogi od vas doživljavaju kao negativno razdoblje, dno civilizacije, mrlju koju bi najradije zaboravili.
E pa, ta epizoda je za pet desetljeća usporila tragediju koju mi danas proživljavamo. Nakon velike gladi, inflacije i nestašice, Njemački puk živio je dvanaest godina velikog blagostanja i apsolutne slobode. U jeku rata Njemačka industija je cvala, Njemački čovjek je bio muškarac, ratnik i otac, a žena je bila majka. Tako je bilo u svim zemljama koje su držale leđa jednom umjetniku, nije li to prirodno, ono čemu teži civilizirano društvo?
Naravno da je, ali nakon “Bergovog” sustava školstva svaki europski pojedinac izlazi s krivnjom da je antisemit, zagađivač, robovlasnik i tiranin koji se treba sramiti svojeg porijekla. Takvu povijest su napisali oni koji su prvi crnog čovjeka prodali bijelom – maleno, međunarodno pleme.
Danas, isti ti, plemeniti šeširi ispod kojih vire lokne, režiraju novu pošast. Migrantski valovi, Covid kriza, inflacija…za sve će opet biti kriv, pogodite tko?
Onaj kome uvodite Covid potvrdu, onaj koga tjerate da otvara vrata svojeg dvorišta nekom arapskom silovatelju. Za novu pošast opet ćete kriviti čovjeka koji je u svaku zemlju u koju je kročio donio blagostanje. Krivit ćete onoga koga opet huškate na svog brata, krivit ćete Europljanina provocirajući još jedan veliki bratski sukob.
Europska Unija, European Union, ili bolje rečeno Jewropean Union, financira Erdogana da uzgaja žohare koje će uništiti obo malo kulture i civilizacije koju nije nagrizla globalistička hrđa, jer želi Europu dotući do temelja. Kako je moguće da jedna europska zajednica uništava Europu i europske narode?!
Lijepo.
Vlade su se prodale za novac, a novac su uvijek imali oni – maleno, međunarodno pleme.
Danas ste vi na meti, sutra su na meti vaša djeca. Osim europske inteligencije, ugrožen je i europski gen. Ta nesretna Europska Unija promovira rasno miješanje, neke pridošlice naziva novim Europljanima, dok svoje građane ne štiti nikako. Njima uvodi Covid pass i na njima vrši eksperimentalno liječenje tjerajući ih na cijepljenje cjepivima “međunarodnih” kompanija.
U jeku medicinskih eksperimenata koji ne nad nama provode, prijete sukobi, Rusko-Ukrajinski i Poljsko-Bjeloruski. Smrt za slavensku populaciju. Rus s tetovažom Totenkopfa puca na Ukrajinca u Azov bataljonu.
Ista uvjerenja, ista krv, isti geni, ista vjera, ali opet smrtni neprijatelji. Kome odgovara da ti narodi uđu u sukob i izbrišu jedni druge?
Ratnim profiterima, pljačkašima, bankarima, zlatarima – malenom, međunarodnom plemenu.
Ista je stvar na Poljskoj granici.
Lukašenko u Poljsku pušta na tisuće nekih ljudi koji ovdje nikako ne pripadaju. Mi nismo zametnuli njihove ratove, mi nismo krivi za njihove sukobe i tragedije, ali europski vođe nas tjeraju da mi, dok naši mladi propadaju, mi moramo tim pridošlicama osigurati uvjete za lagodan život.
Tko je nama osigurao uvjete za civiliziran i kulturan život?!
Mi sami. Stoga vrati te ljude natrag u matične zemlje i neka se bore za svoja prava tamo, neka istjeraju BidenUnited states i neka grade sreću na tlu koje imaju. Našem tlu, našoj kulturi i civilizaciji oni ne trebaju. Kada nam zatreba porast stope kriminala i silovanja, zvat ćemo ih.
Što nama treba?
Treba nam europsko jedinstvo, ne treba nam europski sukob. Treba nam Grk koji će braniti europsku granicu kako bi njegov njemački brat sutra bio siguran. Treba nam Njemac koji će u zahvalu tom Grku, Hrvatu ili Talijanu dati dobru financijsku injekciju u turističkoj sezoni. Europi treba svaki zdravi Europljanin, svaki Čeh, Slovenac, Slovak, Talijan, Njemac, Hrvat, Španjolac, Austrijanac, Portugalac, Bjelorus, Rus i Ukrajinac koji su svjesni opasnosti i koji su joj se spremni suprotstaviti. Europi ne treba još jedna uzaludno izgubljena generacija, treba joj generacija jedinstva koja će joj u sukobu nad sukobima vratiti njeno slavno ime, njenu kulturu i civilizaciju
Europi više nego ikada, treba Europa.
Iva Svaguša


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika