Podjeli

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
Hrvatski suverenisti: Ovo nije pljačka INA-e, ovo je pljačka hrvatskog naroda

Hrvatski suverenisti održali su danas u Vukovaru tiskovnu konferenciju na kojoj su saborski zastupnici Marijan Pavliček i Vesna Vučemilović komentirali, kako navode, najveću aferu u povijesti Hrvatske države  – aferu INA.
Pavliček je naglasio kako je nevjerojatno da se ovakva krađa mogla odvijati, a da za nju zna samo petero ljudi.
„Vjerujem da ćemo uskoro vidjeti tko je još upleten. Treba naglasiti da su ove uhićene ljude u INA – i trebali nadzirati oni koje je imenovala Vlada. Time dolazimo do političke odgovornosti Vlade, odnosno resornih ministara, pa i samog premijera jer očito za imenovanje na ovako visoke i odgovorne funkcije nije bila ključna kvaliteta već stranačka pripadnost pojedinaca.
Ova afera pogađa same temelje Hrvatske države i ovo nije pljačka INA-e, ovo je pljačka hrvatskih građana koji su desetljećima stvarali ovu kompaniju. Da je Vlada svakom kućanstvu u Hrvatskoj dala vaučer u iznosu 1000,00 kn kojim bi lakše prebrodili energetsku krizu koja je pred nama ukupan iznos bio bi manji od ovog ukradenog u samo ovoj aferi i to jasno govori o koliko se velikoj pljački radi.

Kako se u Hrvatskoj u posljednje vrijeme događa sve više ovakvih uhićenja, a nedugo nakon njih uhićeni se brane sa slobode, Hrvatski suverenisti uputit će u proceduru Hrvatskog sabora Izmjene i dopune kaznenog zakona kojima bi se gospodarski kriminal kojim se otima imovina u vlasništvu države posebno kategorizirao te bi za ta kaznena dijela bila moguća doživotna kazna zatvora.
Nažalost, prema trenutno važećem zakonu čak kada se i dokaže udruženi gospodarski kriminal pojedinci izlaze na slobodnu najkasnije za 15 godina, a često i puno brže.“ – zaključio je Pavliček.

Vesna Vučemilović naglasila je kako je njena jučerašnja inicijativa da saborski Odbor za gospodarstvo što žurnije održi javno saslušanje ravnatelja HERA-e uvrštena na dnevni red sljedeće sjednice Odbora te očekuje da će tada biti i usvojena.
„Jedan od osnovnih poslova HERA-e je nadzor energetskih subjekata u obavljanju energetskih djelatnosti u koje između ostalih ubrajamo proizvodnju, distribuciju, trgovinu, opskrbu i organiziranje tržišta prirodnog plina. Svi odgovorni moraju javnosti objasniti kako se pljačka ovih razmjera mogla dogoditi. Čemu služe sve agencije koje bi trebale osim navedenog štititi interese potrošača? Koja je njihova uloga i zašto nisu reagirali? Javnost ima pravo znati što rade za visoke plaće koje im osiguravaju porezni obveznici tj. svi građani Hrvatske.“  istaknula je Vučemilović pa nastavila:
„Direktor na četvrtoj razini upravljanja u INI otuđi milijardu kuna udružen s tvrtkom koja ima istu adresu kao i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Sve više ovo izgleda kao da je dotični direktor žrtveno janje dok vukovi i dalje slobodno šeću.“
Na kraju svog obraćanja Vučemilović je bila i puno konkretnije te zaključila:
„Uhićeni kvintet je malverzacije izveo sa plinom koji se crpi u Hrvatskoj. To je naš plin koji bi svima nama trebao osigurati nižu cijenu. Između ostalog se crpi u Sisačko-moslavačkoj županiji..
Pozivam članove Uprave i Nadzornog odbora da učine jedino moralno u ovoj situaciji kada je dokazano da nisu radili ono za što ih građani plaćaju – podnesu ostavke na svoje dužnosti a sve naknade koje su primi za svoj nerad uplate za obnovu kuća u Sisačko – moslavačkoj županiji jer tamo, odmah pokraj bušotina pokradenog plina, žive ljudi koji će još jedan Božić doživjeti u kontejnerima jer su njihove kuće prije dvije godine stradale u potresu nakon kojeg ništa nije obnovljeno.

HRVATSKI SUVERENISTI


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika