Podjeli

Jučerašnje izjave predsjednika vlade Andreja Plenkovića vezane uz izbor novog Glavnog državnog odvjetnika, jesu za jednu demokratsku državu sramotne, ali i izrazito opasne.

Plenković svojim izjavama priprema hrvatsku javnost na izbor kompromitiranog suca Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika.

Plenković svoje izjave usmjerava u ideološke sfere, kako bi spriječio temeljitu raspravu o predloženim kandidatima, ali i prikrio stvarno stanje u hrvatskom pravosuđu. Ideologiziranje izbora Glavnog državnog odvjetnika treba poslužiti sprječavanju  rasprave o neupitnoj činjenici da je pravosuđe dio korumpiranog sustava, te da djeluje protivno hrvatskom Ustavu i temeljnim vrijednostima Europske unije.

Pravosuđe u današnjoj Hrvatskoj jest uzročnik lošeg života hrvatskih građana, sveopće nepravde, ali i iseljavanja hrvatskih građana iz svoje Domovine.

DORH ne zaslužuje naziv koji mu je zakonodavac dao i koji službeno koristi.

Slučaj bivše ministrice Žalac do kraja je razotkrio DORH i njegovo protuustavno djelovanje, jer plaćanje softvera 300 posto više nego što je stvarna vrijednost istoga, za DORH nije bio kriminal. Međutim, kada su profesionalni europski istražitelji preuzeli navedeni slučaj, Plenkovićeva ministrica je ekspresno završila u pritvoru.

Upravo zadržavanje postojećeg nepravednog sustava jest temeljni cilj vladajućih nomenklatura i njihovih korumpiranih medija.

Ivan Turudić, za kojega se veže niz afera, koji je svojim djelovanjem dokazao da je spreman izvršavati naloge političko-društvenih moćnika, jest idealan kandidat i HDZ-a i SDP-a.

Dovoljno je spomenuti da je zbog nevjerodostojnosti suca Turudića Hrvatska izgubila međunarodnu arbitražu u Ženevi, zbog čega su hrvatski porezni obveznici platili desetke milijuna eura kazne, a Turudićevo izricanje presude Ivi Sanaderu bit će zapamćeno isključivo po nedostojnom načinu samoga izricanja presude, zbog Turudićevog straha da Sanader ne izgovori što o njemu zna.

Namjera imenovanja Turudića Glavnim državnim odvjetnikom jest ujedno i kontinuitet HDZ-ovog i  SDP-ovog upravljanja hrvatskim pravosuđem.

Jer, Glavni državni odvjetnici koje je imenovao HDZ i SDP, počevši od Mladena Bajića do Dinka Cvitana, jesu temeljni uzročnik današnje društvene nepravde. U današnjoj je Hrvatskoj obični građanin izložen drskoj nepravdi i bezakonju, počevši od terora lihvarskih agencija do kršenja temeljnih radničkih prava hrvatskih zaposlenika.

Zaštita korupcije koju provodi DORH jest glavni uzročnik blokiranih institucija, kao što su Državni inspektorat i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a koje su glavni krivci kartelskog monopola koji vlada hrvatskim tržištem; zbog toga su cijene osnovnih životnih potrepština više nego u Njemačkoj i Austriji, gdje su, pak, plaće tri ili četiri puta veće nego u Hrvatskoj.

Plenkovićeva jučerašnja predstava, u kojoj je prozivao odvjetnike Čedu Prodaovića i Antu Nobila, da nije žalosna, bila bi smiješna.

Jer, Andrej Plenković, koji je za vrijeme raspada komunističkog sustava u svom maturalnom radu slavio Karla Marxa i Edvarda Kardelja, tobože proziva Čedu Prodanovića i Antu Nobila zbog njihove udbo-komunističke prošlosti.

 Narod ovakve situacije naziva – „Rugala se sova sjenici“!

Čedo Prodanović i Ante Nobilo zbog pripadnosti komunističkom represivnom aparatu i sustavnom kršenju ljudskih prava, u nijednoj drugoj članici Europske unije ne bi mogli biti odvjetnici, a kamoli nametat se javnosti kao pravni autoriteti.

Ali, kao što je poznato, Hrvatskom vladaju iste strukture, podijeljene u različite političke opcije, koje imaju identičan cilj. Taj cilj se zove kontrolirano pravosuđe u kojemu državni odvjetnik ne radi po zakonu, već djeluje protivno hrvatskim zakonima i europskim normama, u interesu moćnika, skrivajući njihove lopovluke i krađu hrvatskih poreznik obveznika i hrvatske nacionalne imovine.

Plenkoviću, Nobilu, Prodanoviću, Šeksu, Jandrokoviću, Milanoviću i svim ostalim moćnicima poručujem da ćemo uspostaviti vladavinu prava, u kojoj su svi jednaki pred zakonom – a državni odvjetnik će djelovati isključivo sukladno zakonu i dokazima, te neće slijedi ničije upute, doli Ustava i zakona.

Karolina Vidović Krišto

zastupnica i predsjednica OIP-a


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika