Podjeli

BUZ ostao usamljen u borbi za umirovljenička prava

Današnjim danom i službeno Blok umirovljenici zajedno (BUZ) ostaje jedina umirovljenika stranka na braniku prava umirovljenika i drugih ugroženih socijalnih skupina. Besramnom političkom trgovinom predsjednika HSU-a,  generala HV-a Veselka Gabričevića,  osobe koja se diči svojim poštenjem i ratnim putem, osobe koja bi trebala biti moralna vertikala, od osobe od koje se ni u ludilu nije moglo očekivati, umirovljenici su doživjeli još jednu tešku izdaju i prodaju za osobne interese. Umjesto udruživanja i stvaranja jedne jake umirovljeničke opcije koja bi bila važan faktor u političkom život Hrvatske današnjim potpisivanjem sporazuma HDZ-a sa HSU-om nastaje nova podjela na tzv. desne i lijeve umirovljeničke stanke čime se povijest ponavlja, i potvrđuje da neki iz nje očito ništa nisu naučili.

Nakon što je postao predsjednik HSU-a na programu okupljanja umirovljeničkih stranaka što je najavio kao svoj prioritet u djelovanju, on je na žalost odmah krenuo potpuno suprotnim smjerom odnosno u jednu besramnu političku trgovinu od koje će umirovljenici imati samo štetu. Ovime ništa ne zamjeramo HDZ-u jer je njihovo političko pravo da pokušaju pridobiti ili manipulirati sa skupinom koja im treba u rosteru, ali strašno zamjeramo onome koji je umjesto okupljanja i jačanja umirovljeničke političke opcije odlučio izigrati povjerenje svih i zaigrati isključivo za osobni interes. Ništa nemamo ni protiv toga da se ulazi u razne koalicije, pa ni sa HDZ-om, ali ovo što je HSU odnosno Veselko Gabričević uradio u Gradu Zagrebu nije nikakvo sklapanje koalicije na partnerskoj razini već isključivo na trgovačkoj koja uz veliku štetu svima nama prijeti potpunim raspadom i nestankom HSU-a sa političke scene.

Na žalost nakon loših iskustava sa njegovim prethodnikom mislili smo da je na čelo HSU-a došla osoba koja drži do svoje riječi, da će napokon krenuti toliko očekivano okupljanje umirovljeničkih stanaka, no povijest se nažalost ponovila, umjesto okupljanja uslijedio je potpuni i ničim obrazloženi prekid komunikacije sa partnerima, a sada su kao što vidimo došli na red i oni u redovima samog HSU-u nezadovoljni politikom novog predsjednika sa kojima  se „general“ obračunao krajnje brutalnim metodama odnosno raspuštanjem 9 od 17 Gradskih četvrti čime je zapravo HSU prestao postojati u Gradu Zagrebu.

Koristim priliku i još jednom javno upućujem poziv svim članovima raspuštenih GČ HSU-a  Zagreb da se priključe platformi UMIROVLJENICI ZAJEDNO i skupa sa nama sudjeluju na lokalnim izborima u Gradu Zagrebu pokazujući tako svima jasno što misle o izdajicama i političkim trgovcima. Samo sudjelovanjem na izborima možete sačuvati ono što ste godinama vrijedno stvarali. Teška vremena traže brze i teške odluke, posebno jer već sutra može biti prekasno.

Umirovljenička opcija u ime 200 tisuća zagrebačkih umirovljenika treba i zaslužuje imati svoje zastupnike u Gradskoj skupštini. Umirovljenici, pomozite nam svojim glasom da to zajedno i ostvarimo.

U Zagrebu, 22.04.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika prof. v.r.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika