Podjeli

Nema tu pomoći, svaki put kad Plenković dođe u Sabor pokazuje sve veći prezir prema onima koji se usude trepnuti.
Nema šanse da se to promijeni, uopće ne “kuži” da da su njegove šale jezovite, da se” cereka” samo Jandroković.
Prezire i on HDZ -ovce samo mu oni trebaju kao publika u šou koja plješće na znak voditelja parade.
Tamo se plješće za 50 kuna a ovdje je plaća super.
No nije opasno samo to što priča, premda je jučer zlostavljaćima  poručio da im on ništa ne može, što je jako opasno..
Prava poruka čovjeka koji drži do žena bila bi da će isprevrtati nebo i zemlju da nađe načina da se to više nikada ne dogodi, a on šalje poruku da ništa ne može.
Opasno je to što on planira učiniti.
Njegov proračun za sljedeću godinu jasno pokazuje da planira inflaciju, nema čovjeka pri zdravoj pameti da bi planirao toliko više potrošiti od onoga što misli da će imati, ako nema tajni plan.
Ovo je skoro kao javni poziv da su veće cijene dobro došle, da će veće cijene dobro puniti proračun.
Kako će to preživjeti građani na rubu  preživljavanja uopće ga ne zanima.
Manje novaca za zdravstvo sigurno ima svoje kalkulacije, u godini kada bi se morali odraditi svi medicinsko opravdani odgođeni zahvati on planira velike uštede.
S obzirom da nema nikakve reforme na vidiku, jasno je da planira još produžiti liste čekanja i tako vršiti pritisak na veliko poskupljenje zdravstvenih usluga.
Naslonjen cijelom težinom na govornicu pred sobom izgleda kao medvjed koji svojom težinom lomi sve pred sobom. U stanju je prezirom dotaknuti svakog tko se usudi dići glavu i momentalno je on sam velika opasnost za građane Hrvatske.
Njegovi sitni poltrončići isto “kuže ” da je sve otišlo predaleko no boje se da se njegov potomuli bijes ne obruši na njih.
Sudbina zaposlenih Hrvata neprirodno se promijenila kada je Marić uveo dio neoporezivog dohotka. Umjesto uplate za sigurnu mirovinu sada se isplaćuju ogromni bonusi za direktore javnih poduzeća i proizvodi sirotinja na tekućoj vrpci.
Da se božićnica koju misle isplatiti zaposlenicima u javnom sektoru oporezuje, bilo bi statistički većih vrijednosti iz kojih se računa usklađivanje mirovina. Time umjetno umanjuje jedan od faktora presudnih za obračun.
Tim činom ministar Marić žrtvovao je sigurnu starost svim budućim umirovljenicima iz rada.
Umirovljenicima je ukradena jedna mirovina godišnje, a budućim umirovljenicima poništene sve godine produženog radnog staža.
U vremenu koji dolazi kada će radnici morati zaraditi za mirovine koje se nisu pokrile uplatom, ministar Marić biti će poznat po tome da je u svom mandatu stvorio najviše sirotinje.
To da su pravosudni organi po pozivu ili po dodvorničkom mentalitetu produžena ruka Plenkoviću jasno se vidi po broju odbačenih kaznenih prijava
Pjesmu koju on pjeva u Saboru o neovisnosti pravosuđa je pjesma ptice koja se ubola u trn, vrijeme odbrojavanja je počelo. Trn mu je namjestio “Olaf” i sljedeća akcija “Olafa” mogla bi ga totalno razotkriti.
U Saboru ga najžešće brani Herbak sitni prodavač magle koji se zanio i magla mu skraćuje vidike, ozbiljnije obrane nema, izblamirale su ga žene koje je bacio u vatru za obranu visokog PDV -a za higijenske ženske potrepštine.
One su osramotile ženski rod s negiranjem ozbiljnog problema i načinom komuniciranja.
Svi drugi iz njegove pozadine plješću na znak šaptača iza kulise.
Obnova koje nema, cirkus oko nabave starih aviona koje ćemo platiti kao da su Sv Petra kajgana, poskupljenje aviona prije večere kada su prepelice bile već pečene i najava novih poskupljenja u valovima, izazvale su žgaravicu kod građana, svježi tartufi u umaku probudili su gadnu alergiju.
Svaka srijeda u Saboru gdje se prezentira bahatost i  ogromno licemjerje, građani tretiraju kao bezvezni talog na dnu ispijene šalice, idu prema tome da se ovo više tolerirati ne može.
Ratni avion može srušiti samo jedna ptica, bahatog premijer iz Hrvatske može srušiti i prepelica,  previše ju je začinio lažima.
Cijene u dućanima ovih dana najbolje će vam pokazati kako vlada ova Vlada.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika