Podjeli

Medijska scena se užarila, premijer AP je doslovno bombardiran zločestim novinarima i još zlonamjernijim pitanjima. Ali, vidjet će oni kada ja promijenim Zakon uz pomoć mojeg vjernog koalicijskog partnera Pupovca, pa Vam pokažem kako se novinari kažnjavaju, biti će ih puni zatvori.

Vratimo se temi vezanoj na saborskog zastupnika Troskota koji je, sad je to već očito, trn u oku Andreja i njegovih odanih pulena. Na dužoj konferenciji za tisak jučer je premijer Plenković na uzastopna pitanja okupljenih novinara odgovarao s :“Ne znam, nemam pojma, nisam čak ni vidio tu vijest“. Pitanja su se nizala ali izgleda da premijer ili ne govori istinu ili su nadaleko hvaljeni radari na remontu. AP nije doslovno na niti jedno pitanje odgovorio i dao svoje mišljenje, poglavito po pitanju tužbe HEP-a prema zastupniku Zvonimiru Troskotu, na iznos od 6000 eura. Naravno hvarski menadžer se nije usudio tužiti Troskota osobno, već je posegnuo iz kase nacionalne elektroprivrede. One iste institucije iz koje izvlači stotine milijuna kuna (doći će izgleda do iznosa u eurima) za reklamiranje po medijima i davanje obilatih donacija svojim miljenicima.

To da AP nije ništa čuo, vidio ili načuo je priča za malu djecu ali mi stariji građani RH itekako dobro znamo da oko relacije Plenković-Barbarić nešto smrdi, osjeća se miris novca rekao bi moj prijatelj dobro upućen u mutne poslove hrvatske oligarhije. U stvari osobno jedva čekam da se institucije države napokon probude iz dugogodišnjeg sna, da otvore stotine anonimnih prijava protiv određenih menadžera te poznatim analitičkim metodama počinju istraživati trag novca. Preporučam im američki sofisticirani sustav u kojem se i sitni insekti ulove.

Nadovezat ću se na komentar premijera Plenkovića povodom iskaza župana Anušića o smjenama u državnoj administraciji, kada je moj stranački šef izjavio: „Anušić? Na Predsjedništvu može reći što želi, nikad nije došao!“.

Dakle, rekli bi stari Rimljani O vremena, o običaji, svašta se naslušao hrvatski puk. Čak i najneinformiranije građane RH oblije znoj kada čuju premijera kako objašnjava da „netko ima nešto reći“. Pa zaboga zna se da ON o svemu odlučuje. Dokle, e to ćemo vidjeti, nikom nije svijeća do zore gorjela.

Čekajući da zakartaju Plenković i Barbarić, briškulu ili poker, pozdravlja vas vaš

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika