Podjeli

Članak 39.Ustava RH

Zabranjeno je i kažnjivo svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.

Kada nas kao izabrani predstavnici hrvatskog naroda mislite zaštititi od nasilničkog, nametničkog  medijskog terora i govora mržnje Milorada Pupovca?

Od koga da tražimo zaštitu,  ako ne od vas legitimno i legalno izabranih predstavnika hrvatskog naroda?

Molim naslovljene  da mi odgovore u kojoj mi to državi, u kojem stoljeću  i u kojoj godini živimo?

Lijepo vas molim da nam  objasnite, jer očito mi ne gledamo isti kalendar i ne živimo u istom vremenu i istoj državi.

Po predsjedniku SNV-a  Miloradu Pupovcu mi živimo  u vrijeme 2,svjetskog rata i porača u državi Jugoslaviji, ili u NDH, ovisi već koji događaj obilježava!

Ovo što po Hrvatskoj radi Milorad Pupovac postalo je degutantno. Osim srpske, niti jedna nacionalna manjina  od njih 22 koliko ih živi u Hrvatskoj ne radi tako nešto kao što radi Milorad Pupovac. Nema dana da on ne spomene ustaše, HDH, Za dom spremni, srpske žrtve, 2, svjetski rat?

Zar nije već vrijeme da počnemo  živjeti u 2024.godini u demokratskoj državi Hrvatskoj?

Barem mislim da u ovo sadašnje vrijeme živimo u samostalnoj,  demokratskoj Republici Hrvatskoj, koja je nastala kako piše u  Ustavu RH

– na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države“

Isto tako poznato je da se Republika Hrvatska razdružila od Jugoslavije 8.listopada 1991.godine i da je raskinula sve državno- pravne sveze sa njom.

Prema tome dokle ćete dopustiti da nas Milorad Pupovac prisiljava da se stalno,  iznova vraćamo u prošlost? Da znam reći ćete da je Hrvatska demokratska zemlja, da nema zabrana , ali to ne potvrđujete u praksi, jer ovo što svakodnevno radi Milorad Pupovac nije demokratski, to su nedemokratske metode rušenja ustavno-pravnog poretka u RH putem medijskog pritiska, medijske manipulacije, metode zastrašivanja i zabrana.

Zar Milorad Pupovac kao predstavnik srpske nacionalne manjine koja predstavlja 3,2 % populacije u Hrvatskoj, može neprestano maltretirati većinski hrvatski narod kojeg ima 91,63 %? Zašto sa predstavnicima  drugih manjina nema nikakvih problema?

Toga nema nigdje u cijelom svijetu, da predstavnici jedne nacionalne manjine, konkretno srpske,  neprestano vrijeđaju i ponižavaju hrvatski narod i to manjina čiji su sunarodnjaci izvršili brutalnu agresiju na hrvatski narod?

U Domovinskom ratu srpski je agresor napao Hrvate, Mađare, Čehe, Slovake, Albance i druge manjine  u Hrvatskoj , kao i katoličke svećenike,  rušio Crkve, škole, bolnice, knjižnice i to se ne spominje, ne govorimo im da su četnici, ne spominjemo svakodnevno zločine koje su počinili,  sve što su porušili, ali zato srpska manjina neprestano vrši medijski pritisak sa svojim žrtvama, i to iz 2.svjetskog rata, pa dokle više?

Toga nema nigdje na svijetu da manjine određuju većinskom narodu norme ponašanja, da mu nameću svoj svjetonazor, da mu određuju koji su njegovi simboli, njegove uzrečice, njegovi pokliči , da ultimativno naređuju tko gdje može doći,  a tko ne na teritoriju Republike Hrvatske?

Sa kojim pravom kada smo po Ustavu čl.14  svi jednaki?

Članak 14.

„Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Svi su pred zakonom jednaki“

Tko je Miloradu Pupovcu dao pravo da nas pripadnike većinskog hrvatskog naroda naziva ustašama? Sa kojim pravom? On direktno krši Ustav, jer po Ustavu je definirano tko živi u Republici Hrvatskoj.

„Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika nacionalnih manjina: Srba, Čeha, Slovaka, Talijana, Mađara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina, Bošnjaka, Slovenaca, Crnogoraca, Makedonaca, Rusa, Bugara, Poljaka, Roma, Rumunja, Turaka, Vlaha, Albanaca i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamči ravnopravnost s građanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN-a i zemalja slobodnoga svijeta.“

Dakle čitajući Ustav RH ustaša nema na popisu  stanovništva Hrvatske. Od kuda Miloradu Pupovcu  pravo da nas etiketira, proziva i naziva po svojem izboru?

Mi smo Hrvati u državi Hrvatskoj!

NDH je dio prošlosti hrvatskog naroda, ali Hrvatska nije nastala iz NDH, nije slijednica NDH, kao što su na primjer Njemačka i Italija nastavile svoju državotvornost i nakon 2. svjetskog rata, pa ih nitko za to ne proziva.(  oni nemaju Srbe) Od kuda mu pravo da stalno i svakodnevno određuje što mi kao Hrvati smijemo, a što ne smijemo? Pretjerao je i prešao sve granice, jer nam krši naša ljudska i građanska prava.

Po Ustavnom Zakonu o pravima nacionalnih manjina mi svi koji punimo proračun mi bi trebali financirati samo održavanje njihovog kulturnog identiteta, a financiramo njihove komemoracije, spomenike, izdvajamo velika sredstva za šta, da nas neprestano ponižavaju  kao narod!

Hrvatski narod je tolerantan i ne uzvraća na sve objede, uvrede, etiketiranje i ucjenjivačko ponašanje Milorada Pupovca, ali sve ima svoju granicu , pa i tolerancija! Upravo vam se zato obraćam da na vrijeme spriječite međunacionalni sukob, jer ovo što radi Milorad Pupovac ova netrpeljivost, govor mržnje i ultimativno ponašanje, ne vodi dobrom! Kao da iskušava do koje točke strpljenja hrvatski narod može izdržati?

Ponašaju se kao da oni nisu bili agresori, kao da oni nisu ubijali hrvatski narod, rušili i palili mu Crkve, bolnice, škole i činili sve da mu se zatre svaki trag življenja u njegovoj državi.

To je vrhunski cinizam i licemjerje. Samo uzgred spomenuti ću  pokolj kod Baćina 21. listopada 1991. godine, pokolj u Škabrnji 18.studeni 1991.godine,bitka za Vukovar i pokolj u Borovu Selu, pokolj u Dalju, Kusonjama pokolji u KuljanimaStrugiBjelovcuPecki, Čuntiću, Dragotincu, Skeli kod Gline, Graboštanima, Stublju i Majuru, Gornjem Viduševcu, Baćinu, Kozibrodu, a potom i u Kraljevčanima i Hrastovici kraj Petrinje i Joševici kod Gline, a srpski odmetnici su masakrirali i zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije u Petrinji kod nove bolnice i Zamočama…..

Ponašaju se kao da samo oni žive u Hrvatskoj, kao da je Hrvatska njihova prćija!

„Ustaše u Srb ne mogu i neće, naći ćemo načina kako….“  Izjavio je Milorad Pupovac

Koje ustaše? Koji način?

Sa kojim pravom etiketira ljude kao  ustaše i to  članove uredno registrirane stranke pri Ministarstvu  uprave, koji su opet uredno prijavili svoj boravak u Srbu,  MUP-u?

Do kada će se njemu pogodovati  da može nekažnjeno protuustavno djelovati?

Tko je on da određuje tko se  smije, a tko ne smije kretati po Hrvatskoj?

Zar je srpska nacionalna manjina više vrijedna, ima veća prava od ostalih manjina i većinskog hrvatskog naroda?  Zar je srpska manjina iznad UstavaRH?

Po Ustavu nema i prema tome po članku 14  Ustava RH krši ustavna prava na jednakost ostalim manjinama i većinskom hrvatskom narodu.

Hrvatski narod koji čini 91,63 % stanovnika Hrvatske ničim ne ugrožava prava manjine, čak je „pozitivno diskriminiran“ u odnosu na prava manjina. pripadnici manjina imaju veća prava od većinskog naroda i to se omotano u  celofan naziva pozitivna diskriminacija?

Dakle Ustavni zakon jamči pripadnicima nacionalnih manjina pravo na  zastupljenost. Zastupljenost ne znači da predstavnici nacionalnih manjina imaju  i ostvaruju opći politički mandat te da mogu odlučivati u pitanju sastavljanja  vlade glasovanja o vladi i nekim drugim pitanjima koja traže da zastupnik ima  opći politički mandat.

Političkom trgovinom zastupnici nacionalnih manjina uspjeli su u Zakonu o  izboru zastupnika u Hrvatski sabor ostvariti pravo na izbor osam zastupnika  nacionalnih manjina i to:

– pripadnici srpske nacionalne manjine biraju tri zastupnika u Sabor; – pripadnici mađarske nacionalne manjine biraju jednog zastupnika u Sabor; – pripadnici talijanske nacionalne manjine biraju jednog zastupnika u Sabor;

– pripadnici češke i slovačke nacionalne manjine biraju zajedno jednog  zastupnika u Sabor;

– pripadnici austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske,  rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine biraju  zajedno jednog zastupnika u Sabor i

– pripadnici albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske  nacionalne manjine biraju zajedno jednog zastupnika u Sabor.

Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina , Zakon o izboru zastupnika u  Hrvatski sabor izigrava i poništava volju birača.

Zastupnici nacionalnih manjina su njime dobili na političkom značaju koji ne bi  trebali imati i dodatno pokazuju kako se i izigrava i poništava volja birača i  odstupa od utvrđenog ustavnog načela općeg i jednakog biračkog prava iz članka  72. Ustava RH.

Do kada će Hrvati biti diskriminirani i kod zapošljavanja , jer manjine imaju pravo prvenstva, po Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina članak 22, što je u suprotnosti sa Ustavom RH, Članak 44.

„Svaki državljanin Republike Hrvatske ima pravo, pod jednakim uvjetima, sudjelovati u obavljanju javnih poslova i biti primljen u javne službe.“

Predsjedniče Republike, Predsjedniče Sabora, Predsjedniče Vlade, DORH  i Predsjedniče Ustavnog suda,  vi ste dužnosnici Republike Hrvatske, niste dužnosnici  NDH, niti Jugoslavije, vi trebate braniti ustavno-pravni poredak i ustavom  definiranu državu Hrvatsku!

U Ustavu RH Članak 39.

Zabranjeno je i kažnjivo svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.

Milorad Pupovac i njegova bulumenta svojim djelovanjem izravno krše Ustav RH, a kako mu sve to dopuštate vi ste svi suodgovorni za kršenje i rušenje ustavnog poretka u RH, jer mi živimo u RH koja :

 • Republici Hrvatskoj, državi većinskog hrvatskog naroda i 22 nacionalne manjine,
 • Republika Hrvatska nije slijednica Nezavisne države Hrvatske, jer je nastala u Domovinskom ratu 1991-1995.godine,
 • Republika Hrvatska nije slijednica ni Jugoslavije , jer je raskinula sve državno-pravne sveze sa Jugoslavijom još 8.listopada 1991.godine, pa prema tome u Hrvatskoj ne vrijedi jugoslavenski vrijednosni sustav, ni nikakvi akti iz Jugoslavije! Jugoslavije više nema, nema NOB, nema Tita, nema jugo-komunizma , ni jugoslavenskog lažnog antifašizma. Hrvatska je pobijedila JNA, velikosrpske četnike, a time i velikosrpsku ideologiju.

Svojom 30-godišnjom huškačkom djelatnošću preko svojih SNV-ovi medija,( dovoljno je samo pogledati naslovnice Novosti) Milorad Pupovac izaziva međunacionalne sukobe, za koje opetovano krivi hrvatsku stranu, koja ne živi po njegovom jugo-vrijednosnom sustavu,   koji on neprestano nameće i  kojeg  su Hrvati na referendumu 19.svibnja 1991, sa 94,17 % odlučno odbacili. SDSS godinama dijeli lekcije Hrvatima, sa svojim Biltenima prikazuje ih po svijetu kao zločince i progonitelje Srba, a stranku je osnovao  ratni zločinac, četnik, u okupiranom Vukovaru u tzv. Republici Srpskoj Krajini,  Goran Hadžić.

https://hrvatskepraviceblog.com/2024/01/05/pupovac-kao-milosevic-ja-sam-za-mir-ili-10-lazi-milorada-pupovca/

Najnoviji primjer je sukob u Vukovaru, gdje Milorad Pupovac opet prebacuje krivicu na hrvatsku stranu, a prešućuje da Srbi u Vukovaru imaju odvojene škole, da ne poštuju odluku Ustavnog suda da se moraju integrirati u hrvatski obrazovni sustav, da im je Domovinski rat građanski rat, da ne poštuju hrvatsku himnu i hrvatske simbole!?

Nakon Erdutskog sporazuma Vojislav Stanimirović je izjavio: „Naša djeca uče po hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo svoje udžbenike i poučavamo noviju povijest na svoj način, drugačiji nego u hrvatskim knjigama. Izostavili smo poglavlje o Domovinskom ratu jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat’,

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/sto-srpski-skolarci-u-hrvatskim-skolama-uce-o-domovinskom-ratu-20130613?meta_refresh=1

I to Vojislav Stanimirović izjavljuje bez ikakvih posljedica!!! Izričito kršenje Ustava RH, jer nikakav građanski rat nije bio u Hrvatskoj, već brutalna agresija JNA i četnika, koji su iz Srbije dolazili ratovati na teritorij Hrvatske!

Prema podacima koje je Ustavni sud dobio od nadležnog Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH, iako je Odluka o moratoriju na hrvatsku povijest formalno prestala važiti, nastavljena je njezina de facto primjena, tako da su nastavnici na području „hrvatskog Podunavlja“ nastavili raditi prema „vlastitom“ programu koji su sastavili i predali u svojim školama, pri čemu su se pojedini i dalje pridržavali moratorija, a pojedini su selektivno obrađivali i najnoviju hrvatsku povijest.

(Ustavni sud Republike Hrvatske, odluka Broj: U-VIIR-4640/2014, Zagreb, 12. kolovoza 2014.)

Godinama se ukazuje na Pupovca koji podriva ustavno-pravni poredak RH, a da DORH ništa ne poduzima. Zar su Milorad Pupovac , SDSS i SNV iznad Ustava RH?

Hoćemo li  konačno početi  živjeti u sadašnje vrijeme u Hrvatskoj, u kojoj se po  članku 8 Ustavnog zakona o pravima manjina mora poštivati većinski hrvatski narod

Članak 8.

Odredbe ovoga Ustavnog zakona i odredbe posebnih zakona kojima se uređuju prava i slobode pripadnika nacionalnih manjina moraju se tumačiti i primjenjivati sa svrhom poštivanja pripadnika nacionalnih manjina i hrvatskog naroda, razvijanja razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među njima.

Lili Benčik/hrvatskepravice


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika