Podjeli

…stvarno daleko stigosmo u, po nas, Hrvate, tradicionalno katastrofalnim hrvatsko-srpskim odnosima – od farsične epizode ugroženoga Srbina u Obrovcu, 1990.g., Miroslava Mlinara, preko „balvan-revolucije“ tj. srpske pobune protiv hrvatskih vlasti i institucija te velikosrpske hegemonije, agresije i pokušaja okupacije Lijepe naše od tzv. JNA i četnika-pobunjenika iz Republike Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije – do privođenja uzornoga pripadnika HGSS-a u Rijeci, proglašenoga mrziteljem Srba i srpstva, preko bacanja „pakračkih bombi“ na institucije hrvatske države te, u konačnici, aktualnoga nestanka Hrvata u beogradskoj novogodišnjoj noći, gotovo u bigbrotherskom prijenosu ili, pak, do jučerašnjih, ranojutarnjih, četničkih pačetinskih borbenih, motiviranih, valjda, poskočicom „Što se ono na Dinari sjaji?“, koju izvodi preuzvišeni Porfa&popovi SPC-a, kao prateći vokali!

Svega, baš svega i svačega je tu bilo i svi mi, živi svjedoci vremena s konca 80-ih godina prošloga stoljeća, osjetismo i nagledasmo se svih vidova manipulacija informacijama, ali, kao da se ništa od toga dogodilo nije, evo nas ponovno u školi za pačiće male – izborno i za nas Hrvate – jer smo u političkomu sazrijevanju baš negdje na razini i uzrastu navedene pernate vrste!

No, ono čemu svjedočimo unatrag cca mjesec i pol do danas, mogli bismo svesti pod nazivnik „Vjerovali ili ne?!“, ali mi se čini da bi bolje pristajao onaj čuveni podnaslov „`ko nas, bre, zavadi?!“

Naime, možete li zamisliti proslavu rođenja svojega djeteta, na koju pozovete članove obitelji, šire familije, prijatelje i dobre poznanike i u veselju, htijući čuti pjesmu za koju netko od pozvanih odluči da je neprimjerena, po njegovu stavu i zabranjena, od istih „cenzora za međuetničke odnose i odabir glazbe“ dobijete batine, ugrožen vam je život te se tjednima oporavljate od prouzročenih ozljeda.

Dobro je, kažu bolji poznavatelji situacije u istočnim krajevima Lijepe naše,  Srijemu i Baranji. Jer, dodaju, da se to događalo 30-ak godina ranije, vrlo vjerojatno biste bili i opljačkani i silovani i masakrirani i ubijeni i raskomadani i, potom, zakopani na kakvomu mrcilištu!

Ok, nekako ste preživjeli, odgovorni u koalicijskoj Vladi RH, o divljoj hordi koja zavodi red po hrvatskim seoskim zabavama, u medijima se ne izjašnjava pa, jednostavno, nije poznato tko krvoločno tuče ljude po zabavama. Do danas, eto, službeno nije obznanjeno bijahu li mučki napadači Eskimi, Bušmani ili Izvanzemaljci te imaju li, možda, imena i prezimena, adrese i identifikacijske podatke, e da bismo ih, predostrožnosti radi, mogli locirati, identificirati, znali tko su pa se i obraniti, kad i ako zakon prestane štititi sigurnost ljudi, o čemu će odlučiti koalicijska vlada…

Ne, ne, nije ovdje kraj priče.

Naivni kakvi ste, nakon svega, Novu Godinu odlučite dočekati s društvom, u bliskoistočnomu susjedstvu, ali, eto, kako to biva u kriminalističkim romanima, filmovima ili serijama, mistično nestajete s ovoga svijeta, kao da se aktivirala crna rupa pod Savom, što opet upućuje na neki izvanzemaljski utjecaj, mada je utvrđeno sve što se utvrditi dalo, kažu organi!

Koliko nam je, ljudi moji dragi, potrebno da shvatimo gdje, kako i u kojem okruženju živimo?

Kako bilo, Nek` vam je, braćo mila, na tom mladom ljetu sveg` obilja!

Mislav Benčević


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika