Podjeli

Ako i putem interneta (društvenih mreža)  prijetite nekoj službenoj ili odgovornoj osobi u svezi njezina rada ili položaja (čl. 139 KZ-a) i još k tome spominjete metke, policija će iznimno vrlo brzo reagirati i vi ćete se kao jedan 30-godišnjak iz đurđevačkog područja vrlo brzo naći u pritvoru i još ćete brže bolje biti osuđeni, kao što je taj koji je na ovaj način nema tome dugo prijetio ministru zdravstva Viliju Berošu.

Prema odluci suda ne smije se približiti ministru, a ni koristiti – internet!?

Približiti ministru se sigurno ne će, ali… kako će ga netko kontrolirati da ne koristiti  internet?

Nu, dobro. Pravda je pravda, kazna je kazna, i nitko nikome nema pravo prijetiti.

Međutim, hrvatske branitelje i one koji su stvarali hrvatsku državu neprestano se kleveće, omalovažava i vrijeđa, osobito putem interneta. Zbog pljuvanja i bljuvanja prema njima sigurno nećete završiti na sudu, već ćete prije dobiti – nagrade i pohvale.

Notorni dežulovići, tomići, ivančići, pilsli, matići, pavičići, rašete, puhovski, pupovci i tko sve zna kako se još zovu, svakodnevno i kontinuirano mogu blatiti hrvatske branitelje, iznositi laži i klevete, ali to ne spada u rubriku „prijetnje“ već u nekakve „humorističke zakone i članke“, iako pojedinci zbog njihovih piskarala oni koji su, za razliku od takvih, bili među prvima kad je trebalo, relativno često završavaju i u psihijatarskim ustanovama.

Naime, danas oni koji imaju „svoje“ novine i portale mogu do mile volje objavljivati najgore laži i uvrede, mokriti i kakati,  a vi im na te i druge svinjarije ne možete odgovoriti, tim prije jer malo koji medij (gotovo ni jedan), svaka čast iznimkama, nema rubriku – „pisma čitatelja“ i slično.

Razni dežulovići i slični ne završavaju ni na policijskim ispitivanjima. Evo, sad su neke udruge proizašle iz Domovinskoga rata predale kaznenu prijavu protiv njega, pa ćemo vidjeti što će biti.

U zadnje vrijeme se pisalo i o darovitome glumcu Šerbedžiji, da  je njegovo privatno kazalište  čak 944 puta unatrag 10 godina angažiralo brodove Hrvatske ratne mornarice da njega i njegove goste  vozikaju po Jadranu. I što se dogodilo? Ništa! Muk i tišina! Čak i tzv. desničari šute.

A  što bi se,  zamislite,  dogodilo onom, poglavito hrvatskom branitelju, da mu je putem interneta (društvenih mreža) zaprijetio da se ne smije vozikati brodovima Hrvatske ratne mornarice?

Taj bi sigurno završio u pritvoru, a „Lepi Rade“ bi najvjerojatnije dobio i veći i luksuzniji vojni brod.

Sve po zakonu!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika