Podjeli

Ne stišava se bura oko govora pojedinih yugo nostalgičara u tzv. Spomen parku Brezovica, 22. lipnja 2023., a poglavito na ono što su tamo izrekli notorni  Franjo Habulin  i notorna Kristina Ikić Baniček.

Naime, svaki ovakav skup, kao što je bio ovaj na temu „gdje je pukla prva puška“, simpatizeri bivše propale Jugoslavije iskoriste da pljuju i bljuju po hrvatskom narodu i hrvatskih braniteljima i stradalnicima hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

Za njih je najvažnije da je Titova armija bila na pobjedničkoj strani u Drugom svjetskom ratu, kao da smo mi koji smo od 1991. sudjelovali protiv velikosrpske agresije bili „na Marsu“!

Te ikićke i ti habulini i ti pupovci i njima slični u borbi partizana vide samo dobre stvari, dok u Domovinskome ratu samo ono što je po njima bilo loše.

Tako kad dolaze u Kumrovec, „najpoznatije selo u svijetu“, uvijek ističu ime maršala Tita, žal za Jugoslavijom, a nikada čak ni tamošnji lokalni političari i politikanti da su se baš u ovom mjestu školovali i hrvatski branitelji koji su branili i obranili Republiku Hrvatsku, ili da tijekom Domovinskoga rata nije bilo kraja gdje se nisu borili i Zagorci, od kojih je poginulo 69, dok ih je na stotine teško ili lakše ranjeno.

Razne ikićke (smijurija od politike i političara) nikada ne naglašavaju  bolnu i strašnu sudbinu i mnogih svećenika, koji su ubijeni tijekom Drugog svjetskog rata, ali i poslije njega, kad nisu prestale smrtne i ine osude svećenika.

Prema nekim podacima, partizani i komunisti do 1945. ubili su 243 svećenika,169 u zatvorima i logorima, a 89 se i dalje vode kao nestali, što je ukupno 501. K tomu pridolazi 19 ubijenih klerika, tri ubijena laika redovnika i četiri časne sestre… Nema neke veće masovne grobnice od Maceljske šume, Jazovke i drugih mjesta gdje nije našao svoje zadnje počivalište i neki svećenik ili časna sestra.

Moramo se sjetiti i franjevačkog samostana na Širokom Brijegu, gdje su poubijani bez suda i suđenja, svi franjevci, kako su to Brozovi partizani i komunisti radili.

O odgovornosti za ta i druga zlodjela nitko još do danas nije odgovarao, a kamoli završio u zatvoru. Inače, žalosna je i činjenica što još  ne postoji ni točan popis  osuđenih svećenika, redovnika i redovnica, a isto tako  ni popis osuđenih svećenika, redovnika, redovnica i istaknutih katoličkih i javnih radnika koji su suđeni radi katoličkog uvjerenja, a ne zbog političkog rada.

U nadi i želji da bi razne ikićke i habulini bili bolje informirani što se događalo od 1941. do 1951. tek ćemo naglasiti ono što je opisao Lucijan Kordić u jednoj svojoj knjizi, kad je istaknuo da su u tom razdoblju veliki dio svećenika i crkvenih osoba komunisti ubili često i na nečuveno sadističke načine. Kordić je to precizirao ovako:  dva su razapeli žive, dva su pilili žive, dva su izbodeni živi i ispečeni, četiri ih je bačeno u vatru gdje su i izgorjeli, trojici su prerezali grkljane, dvojicu su poslije mučenja stavili u vreću i bacili u more, osam izmučenih su bačeni živi u jarak,  kruto mučenih i napokon ubijenih je bilo petnaestak, koliko i ubijenih, poliveni benzinom i spaljeni.

U tom razdoblju partizani-komunisti su strijeljali (bez suda i suđenja) 12 svećenika, objesili tri, koliko su ih i rezali nožem. Nakon mučenja u zatvorima je umrlo njih 4, u logorima 7, a po jednog su kamenovali i prisiljavali trčati potkovanog kao konj. Sa dva su živa skidali kožu, a 196 su ubijeni na razne druge načine, itd. i tako redom.

O tome ni djeca ne uče u školi, a nema ni dokumentarnih i igranih filmova.

Stari Udbaš Josip Manolić još se i danas hvali kako je bl. Alojzija Stepinca sprovodio na robiju u Lepoglavu!

Stoga, umjesto da se diže glas na obranu  nepravično osuđenih svećenika i drugih osoba u vrijeme i nakon II. svjetskog rata, koji su osuđeni čak i na smrt a da nisu  mogli dati ni svoje obrane,  dozvoljava se  raznim ikićkama da, i u ime predsjednika RH, na glave svih nevinih  obavljaju veliku i malu nuždu!

Sramno da sramnije ne može biti!

Čudno je i to da se Zoran Milanović još uvijek nije distancirao od „brezovačkog“ govora svoje miljenice!?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika