Podjeli

Prvi put nakon 2014.  tri čelna čovjeka  države – premijer Andrej Plenković, predsjednik RH Zoran Milanović i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković okupili su se na obilježavanju proboja posljednjih  zatvorenika iz ustaškog logora Jasenovac.

S njima su bili i predstavnici Židovske općine, Srpskog narodnog vijeća, Saveza antifašističkih boraca i antifašista.

Vjerovali smo (naivno) da će to odsada biti praksa i da će se ista ekipa pojaviti i prigodom obljetnica stradanja i na drugim mjestima, gdje su također pobijeni – ljudi, recimo u Vukovaru, Škabrnji, Bleiburgu, Teznom, Maceljskoj šumi, Jazovki…ali očito ništa od toga, jer prema svemu sudeći njih jedino zanimaju (svaka čast iznimkama) zločini ustaša, odnosno da Hrvatsku prikažu kao državu u kojoj su se događali zločini protiv Srba, Roma, Židova…

Predsjednik RH Zoran Milanović uz ostalo je nakon komemoracije izjavio da nikada nije išao u Bleiburg i da tamo ne će ići, jer on samo ide „na mjesta na kojima su pobijeni ljudi“!?

Je li  to znači da na Bleiburgu i Križnim putovima nije bilo ni jednog nevinog, da su baš svi bili zločinci, da tamo nisu pobijeni ljudi?

Također je ponovno uvrijedio i sve pripadnike HOS-a, izjavivši da spomen ploču „Za dom spremni“ „treba baciti negdje“.

  • „Taj koji se borio pod pozdravom „Za dom spremni“ nije se borio samo za hrvatsku državu, već i za restauraciju one države iz Drugog svjetskog rata“ – istaknuo je.

Znači svi oni koji su pobijeni u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, koji su stradali od Vukovara do Dubrovnika, a bili su pripadnici HOS-a, nisu bili ništa drugo nego „ustaše“, kako su uostalom sve nas koji smo nosili hrvatsku odoru u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata zvali agresori, kako nas napokon i danas oslovljavaju Srbi?

Inače, ni jedan HOS-ovac do danas nije optužen za ratni zločin, a kamoli osuđen.

Dakle, nakon što je iz predsjedničkih dvora izbacio biste najistaknutijih hrvatskih ličnosti, među kojima je bio i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, sada su na red za “izbacivanje“ došli i hrvatski branitelji, jer nitko ne može reći da onaj koji je nosio odoru HOS-a nije se borio za Hrvatsku. Da nije bilo i tih ljudi nikada razni milanovići ne bi bili ni u politici, a kamoli u vrhu vlasti, gdje i danas na prste jedne ruke mogu se pobrojiti svi oni koji su sudjelovali u Domovinskome ratu.

Više nas ne bi  čudilo ni da predsjednik države pomiluje Perkovića i Mustača, za koje pretpostavljamo da imaju „hotelski“ smještaj u hrvatskom zatvoru.

A vi branitelji i dalje  šutite i čekajte da  vaša imena budu napisana „zlatnim slovima“, kako su vam obećavali dok ste krenuli ginuti…

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.,)

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika