Podjeli

„Svaka zemlja ima korupciju.
Samo kod nas ona ima svoju državu i domovinu.
Otac te korupcije zvao se Franjo Tuđman.
Kum te korupcije je Vladimir Šeks.
Djeca te korupcije su Ivo Sanader i Andrej Plenković, kći je Kolinda Grabar Kitarović, a ovo što se danas događa je kulminacija tridesetogodišnjeg upropaštavanja Hrvatske“ – ne trepnuvši okom izvalio to registrirani/osuđeni autoprovalnik Krešo Beljak na inauguraciji novopečene antikorupcijske alijanse.
Takvu bestidnu uvredu pokojnom Predsjedniku-najzaslužnijem za slobodu naše domovine, i aktualnoj predsjednici države kao ‘djetetu korupcije’, može izreći samo moralna protuha koja u svom bijednom kurikulumu ima i kriminalni dosje.
Osuđivati političke suparnike za nečasno djelovanje pri čemu sami krše zakone i društvene norme, mogu samo politički idioti Beljakove kategorije!
Naime, Krešo Beljak, taj goropadni prostak u obračunu s korupcijom, koruptivni čistunac, živi u, ali isključivo po njemu, nedovršenoj kućerini, koja nema ni uporabnu dozvolu jer, eto, nije dovršena niti je registrirana u katastru.
Ilegalni stanar, Krešo Beljak, će je vjerojatno registrirati tek onda kad se to ‘seljačkom diktatoru’ prohtije odnosno kad fasadu oboji u svoje omiljeno komunističko crvenilo; sve do tada on je ilegalac u objektu koji defacto i ne postoji.
Naime, poveća obiteljska kuća u Vinogradskoj ulici, u naselju Kladje kod Samobora u kojoj živi čelnik HSS-a i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, nije upisana u katastar ni u zemljišne knjige. U izvodima, dostupnim putem interneta, istodobno se na toj adresi navodi samo – livada, veličine 786 kvadrata čiji su vlasnici Krešo Beljak i njegova supruga; a na livadi čak ni četveronožne stoke nema!?
„Istina je da živimo u njoj tri, četiri godine, ali nema uporabnu dozvolu i nije sve na njoj odrađeno. Nisam imao novca, živim od svoje i suprugine plaće. Ja nisam zaradio na prodaji gaća“, sprdajući se kaže Beljak.
Možda je ipak nešto i zaradio ali ne na prodaji svojih us*anih gaća nego prodajući one pokradene kazetofone iz desetak obijenih automobila; iz doba svoje nestašne mladosti……od punih 28 godina.
Jednako kao što je punašna Anka Mrak-‘Sataraš’ na bizarnim zahodskim četkama zaradila čak 600.000 eura vrijednu vilu u Malinskoj na otoku Krku; majka korupcije…i buduća prva dama antikorupcijske ‘Antante’!?
-Nego, Krešo Beljak se i sinoć u emisiji ‘Otvoreno’ hvalio svojim malo poznatim ratnim putem ali ga 29.listopada ove godine nije bilo na ‘Trokutu’ kod Novske kako bi odao dužnu počast poginulim, mladim Samoborcima; vjerojatno je bio zauzet radovima na dovršenju svoje nikad dovršene vile!?

-Ukratko o krvavom ‘Trokutu’…

….Ispred razrušenog motela na pola puta između Novske i Lipika, čuvenog ‘Trokuta’, 29. listopada i ove godine održana je komemoracija poginulim braniteljima Domovinskog rata, koji su upravo na ovom mjestu prije 28 godina branili Hrvatsku u jednoj od prvih i najkrvavijih bitaka, nazvanoj Operacija Orkan ’91.
Na Trokutu je tog dana poginulo i 5 mladih Samoboraca – Davor Kelemen, Krešo Purić, Rajko Turk, Zlatko Šabarić i nasmrt ranjeni Vlado Ivčić, kojima su počast došli odati članovi obitelji, prijatelji i suborci, predvođeni delegacijama Grada Samobora i braniteljskim udrugama koje su položile vijence i zapalile svijeće kod spomenika na ‘Trokutu’.
Gradonačelnik Samobora nije nazočio komemoraciji ‘svojih’ suboraca, poslao je svog delegata, SRAMOTA!
Zaključimo:
Stranku HSS, Hrvatsku seljačku stranku, njezin čelnik-politički idiot, Krešo Beljak je iz konzervativne, desne, izrazito nacionalističke strane temeljene na nauku Stjepana Radića, transformirao u lijevu stranku koja se slobodno može nazvati satelitom nekadašnjih ljutih neprijatelja-odnosno njihovih
Biti predsjednikom ‘seljačke’ stranke zahtijeva i poznavanje ‘seljačke’ problematike, ratarstva i stočarstva, makar i površno, pa se pitamo kakva mogu biti saznanja o toj važnoj privrednoj grani jednog profesora geografije odnosno izučenog provalnika u automobile!?
Pa, što se tiče stočarstva Beljakovu stručnost po tom pitanju mogli bi opisati jednom pučkom rugalicom:
…Pošo Krešo kozu musti, naleti na jarca;
pa se čudom čudi:

Kakva li je ovo koza koja ima JAJCA!?

I za kraj jedan ‘koruptivni’ podatak:
-U svojoj imovinskoj kartici Krešo Beljak navodi i vrijednost svoje, eto, neizgrađene vile, građevine impozantnih gabarita….mizernih 500.000 kunića što poprilici odgovara vrijednosti jedne skromne garsonjere na zagrebačkom Jarunu; sliku te vile na Kladju možete vidjeti na Google-u ako upišete ‘Beljakova kuća’!

Studeni 2019.                                                           Damir Kalafatić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika