Podjeli

….Rekordan rast BDP-a u prva dva kvartala od 16,1%, nezabilježen u našoj povijesti, zapravo je nož u srce nevjernim Tomama, manipulatorima, mutikašama i pamfletistima i ne bi me čudilo da je ta sjajna vijest zapravo bila okidač za ovakav Vrkljanov pamflet. Više od 3,5 milijuna stranih gostiju na našoj obali pokazalo je da vjeruju Nacionalnom stožeru civilne zaštite, pokazalo je da vjeruju Vladi Republike Hrvatske i oni su uključujući i najveće i najbogatije svjetske zvijezde, koje su pohodile Hrvataku, najbolji odvjetnici Andreju Plenkoviću. Rast hrvatskog BDP-a, eksplozija građevinskog sektora  i fantastična turistička sezona najbolji su odgovor pamfletistima i populistima!….

Nezavisni zastupnik Milan Vrkljan uputio je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću navodeći kako je “Plenković pokrenuo linč protiv hrvatskog branitelja i pjevača Marka Perkovića Thompsona kršeći hrvatski Ustav i temeljne vrijednosti Europske unije. Zbog zlouporaba i kršenja zakona većina hrvatskih građana je obespravljena, siromaštvo je sve veće, a uska skupina bogatih sve bogatija, navodi Vrkljan, između ostalog.

 

Već u startu se vidi da se ovdje radi o mentalno-komunističko-boljševičkom pamfletu bez ijednog konkretnog dokaza i sve se zapravo svodi nas dojam, koji ima miris klasičnog verbalnog delikta. Oni koji malo bolje poznaju Marka Perkovića Thompsona, a i sam Thompson, za ovaj Vrkljanov pamflet neće dati ni pišljivog boba. Naprotiv, poznato je da Thompson nije baš nikada izjavio ništa slično protiv Plenkovića i HDZ-a kao što je poznato da je na predsjedničkim izborima podržavao Kolindu Grabar Kitarović za razliku od Karoline i Vrkljana koji su istu cipelarili na svakom koraku. Nedavno je Marko Perković Thompson održao veličanstveni koncert u Našicama u organizaciji grada Našica na čijem čelu su godinama isključivo HDZ-ovci. Ako se progon Thompsona u režiji Plenkovića manifestira u tome da mu organiziraju i plaćaju koncerte, onda je Vrkljan doista u pravu.

 

Evo što je Vrkljan još nadrobio u svom otvorenom pismu-pamfletu.

 

“Poštovani gospodine Plenkoviću,

najoštrije osuđujem Vaše protupravno uplitanje u rad pravosuđa u slučaju hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Vi ste prije neki dan izjavili da osuđujete navodni govor mržnje prema novinarki Danki Derifaj, čime ste putem medija izvršili utjecaj na Državno odvjetništvo kako DORH ne bi postupio po kaznenoj prijavi Marka Perkovića Thompsona.

 

Veću glupost nisam nikada pročitao! Naime, premijer Plenković osuđuje svaki govor mržnje na društvenim mrežama pa u tom kontekstu i govor mržnje prema spomenutoj novinarki. Vrkljan to  tumači Plenkovićevim pritiskom na pravosuđe, koje je pritisnuo vjerojatno i kada je uhićena HDZ-ovka Josipa Rimac, HDZ-ovac Krunoslav Jakupčić i ostala družina mjesec dana prije zadnjih parlamentarnih izbora. Samoubojica Plenković kontrolira pravosuđe i sam sebi zabija nož u leđa „hapšenjem“ HDZ-ovaca? U slučaju Thompsona, ako Plenković kontrolira pravosuđe, onda je činjenica da su protiv Thompsona odbačene baš sve kaznene i prekršajne prijave zbog pozdrava „Za dom spremni“ iz njegove umjetničke pjesme „Čavoglave“, pa bi bilo pametnije Plenkovića osuditi da pomaže Thompsonu, a ne da mu podmeće. Govor mržnje protiv dotične novinarke i sam osuđujem, a kako će se u tom slučaju postaviti pravosuđe, za to će se pobrinuti Thompsonov odvjetnik gospodin Karačić i to je sve.

 

Vrkljan i dalje „vrklja“ ili vršlja k’o baba u bolesti!

 

„Ovaj slučaj ne samo da je nevjerojatan i zabrinjavajući za stanje ljudskih prava i sloboda u Hrvatskoj, već je time i razina medijske manipulacije dosegla dosad nezabilježenu razinu.

Upasti bez dopuštenja na privatni posjed (neovisno o tome je li Thompson suvlasnik ili vlasnik), te pri tome zastrašivati malodobnu djecu, jesu teški oblici kaznenih dijela koja Vi i Vaši poslušnici branite.

 

Tko zapravo vrši pritisak na pravosuđe. Plenković koji uobičajeno osuđuje govor mržnje u javnom prostoru ili Milan Vrkljan  koji unaprijed zna da su prema Thompsonu izvršeni teški oblici kaznenih djela koje „Plenković i njegovi poslušnici brane“? I valjda podupiru? Kako Vrkljan zna da se radi o teškim oblicima kaznenih djela i kako zna da takav oblik kriminalnih radnji Plenković odobrava! Nema dokaza, samo Vrkljanovo trkeljanje, valjda zato što mu se partnerica Karolina već silno umorila od mora pamfleta koje iskokodače baš svaki dan. Ovaj oblik pamfleta nije ništa drugo nego notorni medijski pritisak na hrvatsko pravosuđe!

 

Ipak, pažljivije analizirajući ovaj pamflet, gotovo sam siguran da ga je smisla Karolina Vidović Krišto, jer to je njen intelektualni domet u javnom diskursu! Vrkljan je ovaj put samo izvršitelj! Pa nastavljaju:

 

„Vi, gospodine Plenkoviću, imate pravo prezirati i ne podnositi Marka Perkovića Thompsona i hrvatske branitelje, to Vam nitko ne može zabraniti. Ali nemate pravo kršiti Ustavom zajamčenu trodiobu vlasti, utjecati na DORH te obespravljivati obitelj Marka Perkovića Thompsona, pogotovo njegovu malodobnu djecu.

Je li Thompsonov ratni put motiv za njegov javni linč, kojeg ste Vi kao predsjednik Vlade svojom izjavom započeli?“

 

Dakle, ovdje se vrlo vjerojatno radi o klevetama i čudi me da uredništvo to nije primijetilo. Nema dokaza da je Plenković bilo kada ili bilo gdje, čak ni simbolično pokazao prijezir prema Marku Perkoviću Thompsonu, hrvatskim braniteljima, prema Markovoj djeci ili ne daj Bože, prema njegovom ratnom putu. Zahvaljujući racionalnim politikama Andreja Plenkovića HOS-ova ploča s njihovim originalnim insignijama stoji u javnom prostoru svaki dan i nitko je s „Trokuta“ ne će maknuti. Ako je to izraz prijezira prema braniteljima, ako je Plenkovićev ministar Tomo Medved izraz prijezira prema braniteljima, onda je možda Vrkljan u pravu? Ali nije ! Iz Vrkljana baš izvire ona mizerna, čista ljudska zločestoća u utrci za „lajkovima“ i stotinama mrziteljskih komentara koji su se pojavili ispod njegovog pamfleta. Jedina inspiracija za politički rast im je cipelarenje Andreja Plenković i vladajućeg HDZ-a. Sto posto kontraproduktivno, a barem to su mogli naučiti od Škore!

 

Vrkljan još nije poentirao do kraja pa kaže:

 

„Kontrola medija, te sveopća korupcija bile su metode i Vašeg prethodnika Ive Sanadera. Sudbina Vašeg prethodnika i očiglednog uzora treba Vam biti poticaj da razmislite o svojim rabotama.

Život nas uči da svakoj nepravdi dođe kraj te se kad-tad moraju položiti računi za svoja djela!“

Upravo Vrkljanov, možebitno utuživi pamflet govori koliko Plenković kontrolira medije. N1 i Hrvoje Krešić su još jedan dokaz koliko Plenković kontrolira medije, a lavina antihadezeovskih naslova preplavila je elektroničke i tiskane medije. Eto, to je takva kontrola medija po Vrkljanu, pa tvrdi, da valjda Plenković plaća medije da ga razapinju i blate? Čudna neka kontrola medija, je li tako?

Rekordan rast BDP-a u prva dva kvartala od 16,1%, nezabilježen u našoj povijesti, zapravo je nož u srce nevjernim Tomama, manipulatorima, mutikašama i pamfletistima i ne bi me čudilo da je ta sjajna vijest zapravo bila okidač za ovakav Vrkljanov pamflet. Više od 5 milijuna stranih gostiju na našoj obali pokazalo je da vjeruju Nacionalnom stožeru civilne zaštite, pokazalo je da vjeruju Vladi Republike Hrvatske i oni su uključujući i najveće i najbogatije svjetske zvijezde, koje su pohodile Hrvataku, najbolji odvjetnici Andreju Plenkoviću. Rast hrvatskog BDP-a, eksplozija građevinskog sektora  i fantastična turistička sezona najbolji su odgovor pamfletistima i populistima!

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika