Podjeli

Grad Zadar po prvi puta ima izvršnu vlast bez većine u G.V. grada Zadra.
Branko Dukić  ne pleše u tome najbolje promatrajući nijemo dok si druge stranke prebacuju tko je kriv za svaki novi loš, politički manevar.Naravno samo na štetu građana. KK Zadar je sigurna žrtva kao i sami građani Zadra
Iako se naveliko pred prošlogodišnje izbore čekalo i očekivala kandidatura za gradonačelnika ili župana prvog čovjeka HSP-a ona je izostala.
Pravaši su išli u predizbornu koaliciju s HDZ-om i dobili mali broj mandata. Usprkos tome uspjeli su ostati dio vlasti kako u gradu tako i u županiji.
Uspjeli smo dobiti odgovore samoga Lukića na neka naša pitanja.
Da li vam je žao radi modela samog izlaska na izbore?
Nema žaljenja u politici, moj trenutak još nije došao ali hoće vrlo uskoro. Da smo išli samostalno imali bi solidan rezultat i sigurno bi nakon izbora s partnerima bez problema formirali većinu i stabilnost u gradu. To je jedino sigurno, sve ostalo je upitno.
Nije mi žao ni što u određenom momentu nisam prihvatio ponudu za prolazno mjesto na Parlamentarnim izborima radi procjene koja se kasnije pokazala ispravnom.
Kako to mislite?
Potrošio bi sebe i bliske suradnike nepotrebno. Mi smo lojalni potpisu i partnerstvu što je rijetkost u današnjoj politici. Nezavisni nalet je gotov, nedorasli su i pokazali su što mogu. Osim cirkusa veliko ništa a cirkus više nije smiješan onima koji su im dali glas. To su bili protestni glasovi.
Protestni protiv koga i zašto?
Nesposobnih ljudi na rukovodećim mjestima koji su iritirali ljude, izbora u jeku pandemije i ostalih faktora. Val promjena je bio u cijeloj RH. Negdje više negdje manje.
Mladi ste ali dugo već aktivni i prepoznatljivi u politici. Što vas motivira?
Želim jaku desnicu, razumnu prije svega i socijalno osjetljivu. Koja brine o ljudima a uči na prošlosti okrenuti prema naprijed samo u  budućnost.Da to želim. Imamo vrhunski tim mladih ljudi, imamo viziju. Ona je šira od lokalnih stvari. Bit ćemo val promjene vrlo brzo.
U preslagivanjima nakon izbora skoro ste postali “nepotrebni” a u javnosti se špekuliralo da će neke nove koalicije preuzeti vašu partnersku ulogu, gotovo pa jesu. Nisu uspjeli i dalje ste tu. Kako?
Strpljivost, dobar tim i povlačenje ključnih poteza u pravo vrijeme. Zapravo je jako jednostavno. Onima koji ne shvaćaju je logično komplicirano.
Vanja K.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika