Podjeli

Tijekom proteklih godina naslušali smo se i nagledali svega i svačega u političkom životu. Sada dolaze novi, parlamentarni, izbori. Svako malo netko nam opet nudi med i mlijeko, samo da damo glas njemu i njegovima.

Hrvatski birači su već umorni od kojekakvih prevara.

Evo, sada čitamo i slušamo da kad SDP, bivši KPH, dođe na vlast odmah će povećati plaće, (minimalna će biti 4000 kuna), potporu za izvoz, ne će kupovati zastupnike, iskorijenit će korupciju, provesti reformu pravosuđa, obrazovanja, zdravstva, dignuti mirovine, „dijeliti stanove“, jednom riječju sve ono što dosad nitko nije učinio, učinit će oni.

Na biračima je samo da zaokruže SDP- ove perjanice, poput Stazića koji navodno ljetuje za sedam kuna.

Na isti način s brdom obećanja nameću nam se i drugi. Divota jedna.

Kakva korona, kakvi problemi, samo neka „oni“ dođu na vlast živjet ćemo kao u raju.

A kad netko od njih i zauzme državne i ine fotelje iznimno brzo zaborave se obećanja, i sve počinje ispočetka, obično s pričom da su im oni prije njih ostavili „kosture u ormaru“, da nisu znali da je država u tako velikim problemima i tome slično.

Na te i takve „fore“ obično nasjedaju i hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji. Oni su najčešće najglasniji NAKON izbora! Baš kao i radnici, koji svake godine u povodu 1. svibnja protestiraju tko god bio na vlasti. A kad su izbori… obično svoj glas daju onima koji će im „povećati plaće“, „ukinuti ovrhe“, koji ih „ne će pljačkati“, koji će im osigurati „krov nad glavom“, ako su recimo bili pogođeni potresom i koji će „poštivati“ one koji su dali i krv za Domovinu, koji ne će ići u koaliciju sa srpskim i inim manjinama samo radi „tri glasa“ i koji ne će dozvoliti da ih policija tuče na ulici ili pak stadionima, ako će uzvikivati neke od pozdrava s kojima su živjeli i tijekom Domovinskoga rata.

Međutim, koja nas vlast nije „prevarila“ nakon izbora?

Vrijeme je da se i takvoj politici kaže- dosta.

Onaj tko ne ispuni program, odnosno predizborna obećanja, a dođe na vlast, morao bi i trebao biti kažnjen, baš kao i onaj (da se malo našalimo) koji ti proda stari auto pod novi, a ne se „hvaliti“ ili bolje rečeno „rugati“ biračima, kako je  narod baš njih izabrao i da ih jedino narod može smijeniti (za četiri godine).

Dakle, prije svakih izbora, morao bi postojati zakon o ne varanju birača!

Sve ostalo je – pričam ti priče, odnosno jedni odu, drugi dođu!

Mladen Pavković


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika